Kinder Wonderland

Indianentooien, tipi’s, spenen van natuurrubber, heerlijke dekentjes voor op de bank, slofjes, houten autootjes of bijzondere rugzakken. In de webshop van Kinder Wonderland kijk je je ogen uit. Het zijn stuk voor stuk bijzondere items van een fijne kwaliteit. Echt mooie cadeaus dus en ook fijne musthaves voor ecomama’s die een sterk staaltje kwaliteit wel kunnen waarderen.

De producten sluiten fijn aan bij de wondere werelden van kinderen. Ze mogen zelf wonderen gaan ontdekken door met deze mooie spullen en duurzaam speelgoed aan de slag te gaan. Geen vooraf uitgeschreven scenario’s of rinkelende bellen en electronische geluiden: alle mogelijkheden liggen nog open.

Naast dat leuke eco speelgoed kun je in Kinderwonderland ook terecht voor meer praktische producten zoals rugtassen, eco babyspenen en Pura drinkbekers/ babyflessen van RVS (ik ben er fan van! Ze vallen op, maar gaan ook niet af en kunnen na de babytijd mee als je op pad gaat).

Een onderonsje met enthousiaste webshopeigenaresse

Kinderwonderland bestaat sinds juni 2015, maar het is al een flinke shop. Hoe is het idee ontstaan?
Het idee om een webshop met duurzame baby- en kinderproducten te starten had ik al langer in mijn hoofd. Ik hou zelf enorm van mooie en unieke spullen. Ik kan helemaal blij worden van een bijzondere accessoire voor de kinderkamer of een handgemaakt speendoekje dat net even anders is dan de standaard speendoekjes die je tegenkomt. Daarnaast ben ik moeder van twee zoontjes en vind ik het super dat ik vanuit huis kan werken en zo mijn eigen tijd kan indelen.
Waarom heb je een shop met juist duurzame, eco en fair trade artikelen?
De interesse voor duurzaam en gezond is langzaam gegroeid sinds mijn tweede zwangerschap. De keuze voor veilige en goede producten maak je pas als je weet wat er achter zit. Waarom iets wel of niet goed is. Hier kom je niet altijd “toevallig” achter, je zult echt moeten onderzoeken uit welke materialen of ingrediënten een product bestaat en dan nog weet je niet altijd of dit veilige opties zijn. De prachtigste spulletjes kwam ik tegen toen ik voor mijn tweede zoontje bewust op zoek was naar veilige en verantwoorde dingen. Je moet vaak net even wat verder zoeken en wat meer je best ervoor doen, maar er zijn zoveel mooie merken die bewust en veilig produceren. Deze merken wilde ik graag samenvoegen. Een plek creëren waar je rustig kunt klikken en kijken terwijl je weet dat alle producten een veilige en verantwoorde keuze zijn voor je kind.
Daarnaast kies je met bewuste producten natuurlijk niet alleen het beste voor je eigen kind, maar draag je ook je steentje bij aan een betere wereld waarin eerlijke lonen en goede arbeidsomstandigheden worden beloond.
Weet je nog wat het allereerste product was waarvan je dacht ‘die moet er in!’?
De merken waar wij mee gestart zijn weet ik nog goed: Saar Soleares (een verzorgingslijn met volledig natuurlijke ingrediënten, handgemaakt, op basis van bijenwas), Pebble Child (een merk met heel schattig gehaakt babyspeelgoed, met daarnaast een geweldige manier van fairtrade produceren), Franck & Fischer (de apenknuffels stonden meteen hoog op mijn lijstje), Sophie de Giraf (natuurlijk; het bekendste natuurrubberen babyspeeltje kon niet ontbreken), Sebra (geweldig Deens design) en Pura (de mooie felgekleurde RVS-babyflessen).
Waar komt je affiniteit met duurzame producten vandaan?
Die affiniteit is gegroeid. Ik wilde het allerbeste voor mijn eigen kinderen. Nare berichten in de media dat er toch weer schadelijke stoffen zijn gevonden in babyflessen of babyspeelgoed waren voor mij redenen om meer kennis op te doen over die onderwerpen. Vaak hoor je pas achteraf dat bepaalde materialen tóch niet zo goed waren als werd beweerd. Het ontbreekt vaak aan volledige informatie. Iets wat ik in de shop heel bewust doe is zoveel mogelijk informatie geven over de producten die we aanbieden. We verkopen bijvoorbeeld producten van GOTS-gecertificeerd biologisch katoen, maar ook producten van katoen die het OEKO-Tex-100 keurmerk dragen (dus bewezen vrij zijn van schadelijke stoffen), op basis van alle gegeven informatie kunnen mensen dan zelf kiezen wat voor hun oke is.
Ooit een stenen winkel overwogen?
Eigenlijk niet. Ik vind online winkelen zelf ook erg fijn en gemakkelijk. Daarnaast is het met twee relatief jonge kinderen een stuk beter te combineren omdat je juist in de avonden veel vrije tijd hebt en die nu optimaal besteed kunnen worden! Maar wie weet wat de toekomst brengt!
Als jouw kinderen een top 5 mogen maken van de producten in de webshop, welke zijn dat dan?
Ik heb twee kinderen, een zoontje van 5,5 en een zoontje van 2. De oudste is groot dino-fan en vind de Dino Bouwset van Anker geweldig. Ook heeft hij een schooltas van Beatrix NY (uiteraard ook de Dino) en wil hij heel graag de bijpassende reiskoffer.
De jongste speelt heel graag met Plantoys speelgoed, met name in bad. De activiteitenboot is zijn grote favoriet. Daarnaast het Magische tekenhuis van gg*, de houten auto’s van Kiko+ en de fijne knutselspulletjes van ökoNORM.
Met welke ‘afdeling’ zou je de shop nog graag uitbreiden?
We zijn begonnen met veel producten voor baby’s. In die fase wordt speelgoed natuurlijk ook vaak in de mond gestopt dus is het extra belangrijk dat dit allemaal veilig is. Het assortiment is voor baby’s al behoorlijk uitgebreid.
De afgelopen maanden hebben we dan ook bewust meer speelgoed toegevoegd voor wat oudere kindjes (peuters en kleuters) en dit willen we eigenlijk nog wel wat verder uitbreiden.
Ook zou ik heel graag meer spullen voor de baby- en kinderkamer aanbieden. Mooie en duurzame meubeltjes, vloerkleden, lampen, etc.

Thank you! Kim van der Werff eigenaresse van Kinder Wonderland

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!


Je weet nu hoe leuk ik Kinder Wonderland vind. Tot nog toe heeft niemand anders een beoordeling geschreven. Heb jij zelf ervaring met ze? Schrijf dan snel zelf een beoordeling en verdien eeuwige roem!

Een beoordeling is pas echt leuk wanneer andere ecomama's er iets aan hebben. Dus schrijf een informatief stukje over jouw ervaring.

0

Ik ben echt heel erg benieuwd wat jij er van vindt.

Je eerste beoordeling wordt niet direct geplaatst, dan wil ik even checken of er geen creeps en spammers op de loer liggen. Maar daarna staat elke volgende door jou geschreven beoordeling direct online.