Eisoesjes met vulling divers

Ingrediënten

  • 6 keer alleen het wit van een ei
  • Bloemenkruiden van sonnentor (prachtig merk via de biowinkel te krijgen)
  • Snufje zout
  • Voor deze vulling:

  • 2 gekookte bietjes
  • Tuinkers
  • Hazelnootkruim
Type Voorafje of als hapje tussendoor
Bereidingstijd 30 minuten
Aantal personen 2

De lente is begonnen…dus lekkere lenterecepten!

Bereiding

  1. Als eerste laat je de eiwitten helemaal stijf worden in de blender, of met mixer.
  2. Vervolgens een klein snufje zout en eetlepel bloemenkruiden erdoor.
  3. Op bakplaat een stuk bakpapier en kleine hoopjes eiwitschuim erop. Let op het worden een soort van kleine ronde eibollen, dus de grote kan je zelf bepalen.
  4. Deze plaat in de oven op 160 graden, ongeveer 20 minuten. Goed in de gaten houden, ligt ook aan je oven..ze moeten niet te hard!
  5. Ondertussen de bietjes in de blender, eventueel wat olijfolie naar smaak erbij.
  6. Deze in een schaaltje doen en de noten flink hakken! Wat ik vaak nog extra doe, is deze gehakte noten in wat ahorn laten carameliseren met wat peper erbij.
  7. Als de eisoesjes klaar zijn, ze op mooie schaal en hierop een flinke dot bietenmousse, schepje noot en beetje tuinkers!!
  8. Je kan allerlei vullingen verzinnen..kaas, gegrilde groente, pesto etc..
  9. Klaar!
Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Lees snel verder bij soortgelijke weetjes


Je weet nu hoe leuk ik Eisoesjes met vulling divers vind. Tot nog toe heeft niemand anders een beoordeling geschreven. Heb jij zelf ervaring met ze? Schrijf dan snel zelf een beoordeling en verdien eeuwige roem!

Een beoordeling is pas echt leuk wanneer andere ecomama's er iets aan hebben. Dus schrijf een informatief stukje over jouw ervaring.

0

Ik ben echt heel erg benieuwd wat jij er van vindt.

Je eerste beoordeling wordt niet direct geplaatst, dan wil ik even checken of er geen creeps en spammers op de loer liggen. Maar daarna staat elke volgende door jou geschreven beoordeling direct online.