Paksoi rol met rijst en noot

Ingrediënten

  • Paksoi
  • 100 gram wilde rijst
  • Gember
  • Rode peper
  • Handjevol pecannoten
  • Knoflook
  • 4 eitjes
  • Taugé
  • Olie
Type Hoofdgerecht
Bereidingstijd 30 minuten
Aantal personen 2

In paksoi zit veel vitamine C. De meeste paksoi die je in de winkel koopt komt uit de Nederlandse kassen. Oorspronkelijk komt deze knapperige groente uit Azië. Nog nooit paksoi gegeten? De meeste mensen vinden het een erg lekkere groente. Probeer dit recept maar eens.

Bereiding

  1. Paksoi in blaadjes pellen en even licht blanceren in kokend water.
  2. Vervolgens de bladeren als een mooie bladbodem in vierkante ovenschaal.
  3. 100 gram wilde rijst koken en afgieten.
  4. In koekenpan wat olie, flinke teen geschaafde gember, stuk rode peper in snippers, knoflookje en goeie hand pecannoten even goed bakken.
  5. Rijst bovenop de paksoi en daarna notenmengsel met jus!!
  6. Bladeren dicht rollen tegen elkaar aan en met folie even 10 minuten in de oven.
  7. Ondertussen 4 eitjes koken, pellen en brokkelen.
  8. Paksoi uit de oven, eitjes eroverheen en klaar! Er kan nog wat taugé over.
  9. Klaar!
Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Lees snel verder bij soortgelijke weetjes


Je weet nu hoe leuk ik Paksoi rol met rijst en noot vind. Tot nog toe heeft niemand anders een beoordeling geschreven. Heb jij zelf ervaring met ze? Schrijf dan snel zelf een beoordeling en verdien eeuwige roem!

Een beoordeling is pas echt leuk wanneer andere ecomama's er iets aan hebben. Dus schrijf een informatief stukje over jouw ervaring.

0

Ik ben echt heel erg benieuwd wat jij er van vindt.

Je eerste beoordeling wordt niet direct geplaatst, dan wil ik even checken of er geen creeps en spammers op de loer liggen. Maar daarna staat elke volgende door jou geschreven beoordeling direct online.