Little Fine Feather

‘We care and look good doing so.’ De kinderkleding in deze shop is fairtrade, van verantwoorde materialen en een lust voor het oog.

Living out loud! Van sommige kleding knallen niet alleen de prints en kleuren af, maar daaraan zie je ook in een oogopslag dat de kwaliteit er ook mag zijn. Valerie van de shop Little Fine Feather houdt van zulke kleding. Mooi geproduceerd en mooi om te zien. Kinderen moeten bovenal gewoon lekker zichzelf kunnen zijn en dus flink kunnen spelen. Ook prinsesjes graven naar schatten en zoeken stenen.

De merken, die je in deze webshop vindt zijn niet alledaags. Bovendien is een groot voordeel voor gezinnen met jongens en meisjes dat veel kleding hartstikke geschikt is voor zowel jongens als meisjes. Want een kwaliteitskledingstuk gaat nu eenmaal vaak lang mee.

Een onderonsje met een kleurrijke webshop eigenaresse

Waar herken je de echte Valerie stijl aan?
Grafische, kleurrijke prints in combinatie met een comfortabele pasvorm.
Waar let je op bij het inkopen van kleding?
Een combinatie van een aantal factoren eigenlijk. Allereerst is de kleding die ik selecteer gemaakt van biologisch katoen, zonder chemische middelen of eerlijk geproduceerd. Ik let daarbij op keurmerken als GOTS (Global Organic Textile Standard) of Oeko-tex.
Daarnaast vind ik het belangrijk dat kinderen zichzelf kunnen zijn. Nog even (zo lang mogelijk) lekker kind zijn, niet bang hoeven te zijn om iets vuil te maken en zich fijn voelen in de kleding die ze dragen. Comfort en kwaliteit zijn voor mij dus net zo goed belangrijke factoren.
Last but not least, de designs… ik word echt blij van unieke, hippe en kleurrijke prints. Wat ik graag wil laten zien is dat dit allemaal heel goed samen kan!
Voor welke leeftijdsgroep is de kleding het meest geschikt?
De beschikbare maten variëren van 0 tot 10 jaar. Het hangt van het soort artikel af, maar er is voor elke leeftijd iets te vinden dat goed bij ze past. Uit ervaring weet ik ongeveer wel wat handig is op welke leeftijd en hier heb ik de selectie op aangepast. Uiteraard is extra maten bestellen altijd een optie.
Je hebt zelf twee jongens. Sommige ouders vinden originele jongenskleding vinden lastig, kunnen ze bij jou terecht?
Dat is inderdaad niet altijd even makkelijk. Bij mij kunnen ze zeker terecht! Juist omdat ik weet hoe lastig het kan zijn, let ik extra goed op dat ik een mooi en evenredig aanbod heb voor zowel jongens als meisjes. Het voordeel is dat er genoeg artikelen zijn die door beiden gedragen kunnen worden. Kortom, voor ieder wat wils!
Over drie jaar, hoe ziet Little Fine Feather er dan uit?
Om te beginnen is de collectie over drie jaar uitgebreid. Het zou geweldig zijn als ik nog meer unieke en fair trade kinderkleding onder de aandacht kan brengen. En liefst over nog eens 3 jaar aangevuld met een eigen fair trade kinderkleding label.
Heb je nog een super kinderkleding tip voor ons?
Twee zelfs! Wees niet bang om te combineren, mixen & matchen is zo leuk en vaak past meer bij elkaar dan je zou denken. En let op een comfortabele pasvorm, leuk is niet altijd even fijn voor de kids om te dragen.

Thank you! Valérie Weerts, eigenaresse!

fine little feather eco kidnerkleding

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Lees snel verder bij soortgelijke weetjes


Je weet nu hoe leuk ik Little Fine Feather vind. Tot nog toe heeft niemand anders een beoordeling geschreven. Heb jij zelf ervaring met ze? Schrijf dan snel zelf een beoordeling en verdien eeuwige roem!

Een beoordeling is pas echt leuk wanneer andere ecomama's er iets aan hebben. Dus schrijf een informatief stukje over jouw ervaring.

0

Ik ben echt heel erg benieuwd wat jij er van vindt.

Je eerste beoordeling wordt niet direct geplaatst, dan wil ik even checken of er geen creeps en spammers op de loer liggen. Maar daarna staat elke volgende door jou geschreven beoordeling direct online.