Babongo

Cadeautjes en verantwoorde producten kun je beide niet genoeg hebben. Dus is Babongo een perfecte shop om je uit te leven als je een cadeau zoekt voor je vader, moeder, een vriend of wie dan ook eigenlijk. Mijn persoonlijke favoriet zijn de muurstickers waar je met krijt op kunt schrijven. Ook de handgemaakte mobiles zijn erg leuk. En als je alleen een kaartje zoekt, dan is dit ook een geschikte shop. Want qua wenskaartjes en notitieboekjes heb je ook ruime keus.

Een onderonsje met een enthousiaste upcycler

Hoe kwam je op het idee voor deze shop?
Eerlijk gezegd leef ik al lange tijd bewust, ik ben bijvoorbeeld vegetariër. Samen met mijn vriend heb ik veel gereisd en zodoende onder andere armoede en ontbossing gezien. Ik hou van de natuur en van mensen. Ik wil graag weten waar producten vandaan komen, hoe ze zijn gemaakt en door wie. Die informatie ontbreekt vaak. Soms ben je geschokt als je hoort wat er zoal in producten verwerkt wordt, over de hoeveelheid grondstoffen die worden gebruikt en onder welke omstandigheden ze worden gemaakt. Ik zocht regelmatig mooie, originele dingen die milieubewust en eerlijk gemaakt zijn, maar vond het aanbod beperkt. Dat bracht me op het idee voor Babongo. Met Babongo wil ik mooi vormgegeven, originele en ‘groene’ producten beschikbaar maken en over hun oorsprong vertellen.
Waar worden de producten op geselecteerd?
Het assortiment van Babongo bestaat uit producten die zijn gemaakt door jonge ontwerpers die bewust hun materialen hebben gekozen en rekening houden met de impact van het product op onze aarde, bij de productie zowel als tijdens en na het gebruik. Veelal zijn de producten lokaal geproduceerd.
Wat is het meest populaire product?
We hebben de shop uitgebreid met een héleboel producten, waaronder verzorgingsproducten. De natuurlijke deodorants doen het goed en ook onze eigen natuurlijke, vegan soapbars zonder palmolie. En verder zijn onze foodhuggers populair, de biologisch afbreekbare vaatdoekjes en de Granny boodschappentasjes.
Welk product wordt bij jou thuis het meest gebruikt?
De bijenwasdoeken worden bij ons veel gebruikt. Ze zijn erg praktisch en milieuvriendelijk en in erg veel varianten verkrijgbaar.
Waar hoop je de shop nog mee uit te breiden?
We gaan door op de ingeslagen weg en zullen de komende tijd steeds nieuwe producten aan ons assortiment toevoegen, zowel van onze eigen productlijn als van andere merken en ontwerpers.

Thank you! Nicole Blaak, eigenaar!

natuurlijke-zeep-vegan
natuurlijke-deo-vegan

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Lees snel verder bij soortgelijke weetjes


Je weet nu hoe leuk ik Babongo vind. Tot nog toe heeft niemand anders een beoordeling geschreven. Heb jij zelf ervaring met ze? Schrijf dan snel zelf een beoordeling en verdien eeuwige roem!

Een beoordeling is pas echt leuk wanneer andere ecomama's er iets aan hebben. Dus schrijf een informatief stukje over jouw ervaring.

0

Ik ben echt heel erg benieuwd wat jij er van vindt.

Je eerste beoordeling wordt niet direct geplaatst, dan wil ik even checken of er geen creeps en spammers op de loer liggen. Maar daarna staat elke volgende door jou geschreven beoordeling direct online.