BsaB

In de winter is het al vroeg donker. Dan maken we allemaal het huis een beetje gezelliger en daarbij zijn kaarsjes een goede sfeermaker. Maar heb je er wel eens bij stil gestaan waar de kaarsen vandaan komen, waar de kaarsen van gemaakt zijn en wat het effect van die gezellige kaarsen is? Kaarsen worden gemaakt van paraffine en dat is niet het meest gezellige materiaal, dat je in je huis wilt hebben branden. En dat hoeft ook niet, want er zijn alternatieven!

De kaarsen en essentiële oliën van BsaB zijn 100% natural. De kaarsen zitten veelal in prachtige glazen potjes en bij de bijenwaskaars krijg je zelfs een extra lontje om zelf de restjes goed te kunnen verbranden. Geen halve stompjes weggooien dus! Veel van de kaarsen hebben een heerlijke geur. En wist je dat sommige kaarsen zelfs de luchtkwaliteit kunnen bevorderen?

Een onderonsje met een aanstekelijke kaarsenliefhebber

Jullie kaarsen zijn 100% natuurlijk. Maar waar worden andere kaarsen dan van gemaakt?
De meeste kaarsen worden gemaakt van paraffine, wat vervaardigd wordt uit aardolie. Daarnaast worden de lonten bij de meeste kaarsen verstevigd met metalen om te zorgen dat de lont recht op blijft staan. Dus als je een normale kaars brandt is het net alsof je een klein diesel motortje in de huiskamer hebt draaien.
Waar worden jullie kaarsen van gemaakt?
Onze kaarsen worden gemaakt van 100% eco-gecertificeerde sojawas. Sojawas is niet-giftig, biologisch afbreekbaar en milieuvriendelijk. We maken alleen gebruik van lonten van ongebleekt katoen wat zorgt voor een veel schonere verbranding. BsaB kaarsen stoten bijna geen roet uit en geen afvalstoffen zoals paraffine kaarsen. Bijkomend voordeel is dat soja was kaarsen gemiddeld langer branden dan paraffine kaarsen.
Waar worden de kaarsen geproduceerd?
BsaB kaarsen worden geproduceerd in Bangkok. Binnenkort zal onze nieuwe fabriek ten noorden van Bangkok haar deuren openen. Deze fabriek is volledig zelfvoorzienend en is niet aangesloten op het elektriciteits- en waternetwerk.
Welke kaars heeft het mooiste verhaal?
De Recovered Glass Candle wordt gemaakt van oude flessen. In Thailand worden flessen en glas gewoon bij het huisvuil of op straat gegooid. De lokale bevolking verzamelt deze flessen en verkoopt ze voor een paar cent aan grote fabrieken die het glas omsmelten voor hergebruik. De eigenaar van BsaB heeft een manier bedacht om de oude flessen weer te gebruiken zonder ze om te smelten. Hij heeft een apparaat bedacht waarmee de flessen afgesneden kunnen worden in drie sierlijke vormen. De afgesneden flessen worden gevuld met sojawas en voilà je hebt een nieuwe kaars. In plaats van de oude flessen te kopen heeft BsaB het apparaat om de flessen af te snijden aan een gezin geschonken die voorheen enkel flessen verzamelde. Dit gezin maakt nu de vormen voor BsaB die gebruikt worden om de Recovered Glass Candle te maken. Op deze manier kunnen ze veel beter in hun eigen onderhoud voorzien dan voorheen met enkel de flessen verkoop.
Welke geur vind je zelf het allerlekkerste?
Zelf vind ik silence het lekkerst. Dit is een combinatie van eucalyptus met lavendel wat zorgt voor een hele frisse geur. Maar ik moet zeggen dat er nog heel veel meer geuren zijn waar ik echt verzot op ben.

Thank you! Ate Gerritsen eigenaar!

bsab kaarsen duurzaam eco

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Lees snel verder bij soortgelijke weetjes


Je weet nu hoe leuk ik BsaB vind. Tot nog toe heeft niemand anders een beoordeling geschreven. Heb jij zelf ervaring met ze? Schrijf dan snel zelf een beoordeling en verdien eeuwige roem!

Een beoordeling is pas echt leuk wanneer andere ecomama's er iets aan hebben. Dus schrijf een informatief stukje over jouw ervaring.

0

Ik ben echt heel erg benieuwd wat jij er van vindt.

Je eerste beoordeling wordt niet direct geplaatst, dan wil ik even checken of er geen creeps en spammers op de loer liggen. Maar daarna staat elke volgende door jou geschreven beoordeling direct online.