Danja Vintage & Nature

Je bent mama en je hebt oog voor duurzaamheid. Je houdt van echt oprecht mooi speelgoed en goed fatsoenlijk knutselmateriaal. En je besluit om van je passie je werk te maken. Dat deed Daniëlle.

In haar webshop Danja Vintage & Nature vind je allerlei cadeaus. Maar omdat tweedehands speelgoed zo populair is en vooral degelijk houten speelgoed heel veel rondes meekan kun je ook zelf houten speelgoed in haar webshop te koop zetten.

Niet alles is dus tweedehands, zo heeft ze een uitgebreid assortiment van onder andere Crayon Rocks, Oekonorm, KidsatWork, 4M KidsLabs, SolExpert, Lucky’s, The Zoo, Squiz, Pebble, Hevea en Natursutten. Dit zijn populaire merken omdat producten van natuurrubber steeds populairder worden net als outdoor speelgoed en onderzoekend speelgoed.

Een onderonsje met een duurzame ondernemende mama

Weet je nog het moment dat je wist ‘ik ga hier een webshop voor maken!’?
Vanaf 2015 was ik actief als (vrijwillige) coördinator van KrijgdeKleertjes ruilpunt Den Haag en vanaf dat moment is mijn interesse in duurzaamheid aangewakkerd. Steeds meer probeerde ik meer duurzame keuze in ons dagelijkse gezinsleven toe te voegen, maar daar hangt vaak ook een prijskaartje aan!
Ik werd creatief door enerzijds waar mogelijk te kiezen voor tweedehands, altijd de allerduurzaamste keuze natuurlijk, en anderzijds kon ik met het geld dat ik daarmee uitspaarde kiezen voor bijvoorbeeld vaker biologisch eten en het gebruik van duurzame verzorgingsproducten. Mijn kinderen kwamen toen ook op de “knutsel-leeftijd” en van klei voor 3 euro waarvan ik niet wist wat erin zat werd ik niet echt blij. Ik kwam uit bij mooie producten van onder andere Oekonorm en Crayon rocks, maar wat ik zelf dan weer jammer vond is dat ik dan vaak net zo veel aan verzendkosten kwijt was als aan het product zelf. Zo ontstond het idee dat het handig zou zijn als alles in één webshop te vinden zou zijn. Het idee van een combinatie van tweedehands houten speelgoed en duurzame, gifvrije, veilige creatieve materialen voor kids, was zo geboren.
Wat kunnen we zoal voor producten verwachten bij Danja | Vintage & Nature?
Het aanbod van tweedehands houten speelgoed varieert. Omdat het tweedehands is en ik afhankelijk ben van de inbreng van verkopers is er elke keer weer wat anders en “nieuws” in de webshop te vinden. Van houten puzzels, tot treinen, stapeltorens, telramen, hamertje tik, blokken, kapstokjes en ga zo maar door. De collectie van creatieve materialen bestaat op dit moment onder andere uit soja-wascokrijtjes (Crayon Rocks), vingerverf, waterverf, klei, eierverf, potloden en stiften. Het baby-assortiment bestaat uit natuurrubberen spenen, glazen flessen, natuurrubberen badspeeltjes en bijtringen en tot slot fairtrade gemaakte babydekentjes en knuffeltjes.
Voor wie is de shop het meest geschikt?
Ouders van kinderen in de leeftijd 0-4, maar er is ook een kleine selectie speelgoed dat geschikt is voor kinderen tussen de 4-8.
Dus naast je eigen vondsten zijn er ook producten van anderen, hoe werkt dat?
Mensen die speelgoed willen verkopen via Danja, kunnen een e-mail sturen voor het maken van een inbrengafspraak. De precieze voorwaarden staan op de website.
Naar welke merken is er vooral veel vraag?
Oekonorm en Hevea zijn bekend en doen het goed. Het houten speelgoed is minder “merkvast”.

Heb je al eens iets in handen gehad wat je eigenlijk liever zelf zou willen houden?
Ja dat gebeurt regelmatig en vooral mijn kinderen zouden het liefst heel mama’s webwinkel leegkopen! In een enkel geval koop ik iets zelf van een inbrenger, deze krijgt dan gewoon de 40% opbrengst zoals normaal uitbetaald en ik ben mijn eigen klant dan!
Wat is de grootste uitdaging momenteel voor Danja | Vintage & Nature?
Naamsbekendheid. Er is zoveel mooi aanbod in kinderspeelgoed en andere kindgerelateerde producten dat je je echt een niche moet vinden om je te onderscheiden. Ik hoop dat te doen door een combinatie van tweedehands houten speelgoed en nieuwe duurzame producten aan te bieden.

Thank you! Danielle Balk, eigenaar/oprichter!

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Lees snel verder bij soortgelijke weetjes


Je weet nu hoe leuk ik Danja Vintage & Nature vind. Tot nog toe heeft niemand anders een beoordeling geschreven. Heb jij zelf ervaring met ze? Schrijf dan snel zelf een beoordeling en verdien eeuwige roem!

Een beoordeling is pas echt leuk wanneer andere ecomama's er iets aan hebben. Dus schrijf een informatief stukje over jouw ervaring.

0

Ik ben echt heel erg benieuwd wat jij er van vindt.

Je eerste beoordeling wordt niet direct geplaatst, dan wil ik even checken of er geen creeps en spammers op de loer liggen. Maar daarna staat elke volgende door jou geschreven beoordeling direct online.