Discovered

Je kent het vast wel, dat gevoel als je in het buitenland mooie handgemaakte souvenirs vindt. Dat zijn vaak prachtige producten waarvan je direct denkt ‘dit zou iedereen moeten kunnen kopen!’. En dat kan! Discovered.us geeft iedereen op de wereld de kans om handgemaakte producten te verkopen. Voor een eerlijke prijs, waarvan het grootste gedeelte voor de makers – de ‘artisans’ – is. Discovered.us zou je dus een handelsplaats kunnen noemen waar unieke producten worden aangeboden. Als je de garantie wilt dat niemand anders hetzelfde cadeautje uitkiest is dit dus the place to be.

Een onderonsje met de ontdekker

Hoe is dit idee ontstaan en door wie?
Gijsbert van der Sleen klopte eind 2012 aan bij Enviu. Enviu start bedrijven die sociale en milieu-impact creëren. “Ik geloof er sterk in dat mensen zich willen ontwikkelen door zaken te doen. Soms hebben ze alleen niet de middelen ter beschikking om dit te doen. Ik zag een mogelijkheid om een online marktplaats op te richten dat dit mogelijk maakt. Maar het ontwikkelen van zo’n platform is niet genoeg, je moet in staat zijn mensen die niet vanzelfsprekend toegang hebben tot internet of een (internationale) afzetmarkt persoonlijk te ondersteunen.”
“Wij bieden artisans uit opkomende economieën een marktplaats waar zij hun eigen winkel online kunnen openen. Door zonder tussenpersonen te werken creëren wij meer inkomen en werk voor de verkopers. Dat is wat wij ‘fairer-trade’ noemen!”
Wat is het verschil met Etsy en Marktplaats?
Discovered is uniek op een aantal manieren. Onze missie is om ondernemersschap te stimuleren. Daarom bieden wij niet alleen de makkelijkste manier voor artisans in ontwikkelende landen om een online winkel te openen, maar zijn wij ook in staat dat lokaal te ondersteunen. Hierdoor brengen een uniek aanbod van producten uit opkomende markten bij elkaar.
Wij zien een aantal trends in de markt. Aan de ene kant zijn er wereldwijd 1 miljard mensen die een bestaan proberen op te bouwen met het maken van handgemaakte producten. Om te groeien hebben zij 3 dingen nodig: meer klanten, advies en geld (micro-kredieten). Je ziet dat wereldwijd internet voor iedereen beschikbaar is of komt. Ook wordt post steeds beter en zijn er steeds meer mogelijkheden om betalingen mogelijk te maken. Aan de andere kant zie je dat steeds meer consumenten bewust bezig zijn met wat ze kopen en dat ze steeds vaker liever een uniek product willen. Het is dus een kwestie van tijd voordat er een wereldwijde marktplaats zal opstaan om deze vraag en aanbod bij elkaar te brengen. Wij willen deze marktplaats zijn. Een marktplaats waar mensen uit opkomende landen hun producten kunnen verkopen aan de rest van de wereld.
Welk product stond er als eerste op?
Het allereerste product was een handgemaakt notitiboekje van Arpit Agerwal. Dit heb ik natuurlijk zelf gekocht en staat nu bij mij op de schoorsteen.
Wat is het doel van discoverd.us?
Het doel van Discovered is om een wereld marktplaats te worden voor artisans uit opkomende landen zodat zij hun prachtige handgemaakte producten kunnen verkopen aan de westerse markt en zo een goed inkomen kunnen hebben.
Is het nationaal of internationaal?
Internationaal!

Thank you! Gijsbert van der Sleen, CEO!

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Lees snel verder bij soortgelijke weetjes


Je weet nu hoe leuk ik Discovered vind. Tot nog toe heeft niemand anders een beoordeling geschreven. Heb jij zelf ervaring met ze? Schrijf dan snel zelf een beoordeling en verdien eeuwige roem!

Een beoordeling is pas echt leuk wanneer andere ecomama's er iets aan hebben. Dus schrijf een informatief stukje over jouw ervaring.

0

Ik ben echt heel erg benieuwd wat jij er van vindt.

Je eerste beoordeling wordt niet direct geplaatst, dan wil ik even checken of er geen creeps en spammers op de loer liggen. Maar daarna staat elke volgende door jou geschreven beoordeling direct online.