Geef een boompje

Je weet dat ze heel veel cadeaus gaan krijgen. Die vrienden, die gaan verhuizen, trouwen of een kindje krijgen. En je piekert je suf over een origineel verjaardagscadeau, kraamcadeau of huwelijkscadeau. Dan is de oplossing heel simpel… geef een boompje!

Vroeger was het traditie om bij belangrijke evenementen een boom te planten. Twintig jaar later kun je dan onder jouw eigen geboorteboom ten huwelijk worden gevraagd, picknicken of gewoon een verjaardagsdansje doen.

Omdat een boom geven gewoon een heel bijzonder cadeau is zijn er zelfs complete cadeaupakketten. Bijvoorbeeld ter ere van een huwelijk, verjaardag of geboorte en kun je zelf nog iets kleins toevoegen. Of je kiest een appelboom-taart pakket voor een woeste taartenbakker.

Een onderonsje met bomenliefhebber

Waar komt het idee vandaan om geschenkboompjes te verkopen?
Mijn man kreeg 34 jaar geleden bij zijn geboorte een eigen kersenboom van zijn opa en oma cadeau. Elke keer als wij bij zijn ouders op bezoek kwamen wees hij vol trots op zijn eigen boom. Op dat moment was ik zwanger van mijn dochter. Ik vond het een geweldig symbool en een mooie traditie. Ik ben dit verder gaan uitwerken.
Waar komen de bomen vandaan die jullie verkopen?
De bomen komen direct bij de kweker vandaan die dit voor ons opkweekt. De bomen worden in pot gekweekt. Zodat ze minder kwetsbaar zijn en het gehele jaar door geplant kunnen worden.
Welke bomen verkopen jullie allemaal?
Voor elke gelegenheid hebben wij een boom geselecteerd met een passende symboliek. Voor de geboorte van een baby is dit bijvoorbeeld een berk omdat dit een hele sterke boom is die symbool staat voor bescherming. Wiegjes werden vroeger van berkenhout gemaakt om het kwaad buiten de wieg te houden. Verder hebben wij Meidoorn = huwelijksboom, Hazelnootboom = Felicitatieboom, Eik = nieuwe woning, Appelboom, Perenboom, Kerstboompjes, Ginko Biloba en Berken.
Welke bomen staan er in je eigen tuin?
Er staan in mijn eigen tuin twee bomen: de berk voor de geboorte van mijn dochter en de hazelnootboom voor vaderdag. Mijn ouders hebben een hele grote tuin en zij hebben vanaf de start van mijn onderneming, van het gehele assortiment één exemplaar geplant. Zo groeien de bomen met mijn bedrijf mee.
Welk product is het meest populair?
Dit is afhankelijk van het seizoen. In augustus en september is het de trouwmaand dan verkopen wij heel veel de Meidoorn en de appelboom.

Thank you! Ester Slokkers-Kuiper, Oprichtster GeefeenBoompje.nl!

geef een boompje cadeaupakket

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Lees snel verder bij soortgelijke weetjes


Je weet nu hoe leuk ik Geef een boompje vind. Tot nog toe heeft 1 andere ecomama een beoordeling geschreven. Heb jij zelf ervaring met ze? Schrijf dan snel zelf een beoordeling en verdien eeuwige roem!

Een beoordeling is pas echt leuk wanneer andere ecomama's er iets aan hebben. Dus schrijf een informatief stukje over jouw ervaring.

  1. Silke Paesen says:

    Hoi hoi,

    Ik vind het een fantastisch alternatief voor een heel origineel kado!!! Ben helemaal fan van jullie en heb net voor de 2 de keer besteld! Wat is er nu mooier om kado te geven dan een boom….het verpakt alles:-)

    Ook tevreden over de service!!!

    Groene groetjes uit België

0

Ik ben echt heel erg benieuwd wat jij er van vindt.

Je eerste beoordeling wordt niet direct geplaatst, dan wil ik even checken of er geen creeps en spammers op de loer liggen. Maar daarna staat elke volgende door jou geschreven beoordeling direct online.