Greenjump

Op een leuke manier een groen sprongetje maken wordt een stuk gemakkelijker als je de website van GreenJump onder je favorieten hebt staan. Ze hebben meer dan 2000 producten van merken die het maken van mooie spullen net zo belangrijk vinden als ecologisch, biologisch en fair trade produceren. Manon en Goran zijn kritische uitzoekers en weten precies wat er in hun producten zit, ze willen graag dat kinderen gezond opgroeien in een duurzame wereld.

Tijdens de zwangerschap wisten ze direct dat het kamertje van de baby vrij moest zijn van nare stoffen. De basis, het matrasje, waar het kindje al zijn slapende uurtjes door brengt moest biologisch en veilig zijn. Uit eigen ervaring kwamen ze er achter dat lastig kan zijn om leuke producten te vinden waar geen schadelijke stoffen in zitten. Zo is Green Jump geboren, het toegankelijk maken van eco, bio en fair trade producten zonder nare stoffen zodat ook andere ouders de veiligste keuze konden maken voor hun kinderen. Inmiddels is Green Jump uitgegroeid tot hét groene warenhuis voor baby, kind en volwassenen.

Een onderonsje met een ecomama

Staat je eigen kast ook helemaal vol met die leuke items uit de winkel?
Mijn keukenkast staat inderdaad overvol met glazen, siliconen en rvs bewaarbakjes, Klean Kanteens, lunchboxen in alle soorten en maten, bekertjes, bordjes enzovoort. Ook onze douche is helemaal gevuld met spulletjes uit de winkel. De kledingkast van Lana bevat heel veel spullen van biologisch katoen en wol uit de winkel en ook op onze bedden liggen matrassen en dekbedden van onze eigen leveranciers. Nu ik het zo opschrijf is het eigenlijk nog meer dan ik dacht!
Wat is het meest originele product in de winkel?
Er komen wekelijks nieuwe producten bij dus het antwoord op deze vraag zal per week kunnen verschillen, maar op dit moment vind ik de kindernagellak het meest originele product. De nagellak stinkt namelijk gewoon helemaal niet en bestaat alleen maar uit water, acryl en onschadelijke kleurstoffen. Overigens is de nagellak ook voor mama’s maar het merk heeft twee lijnen en de mamalijn heeft gewoon andere flesjes. Toen ik mijn dochtertje vertelde dat ze eindelijk een keer nagellak op mocht, ging ze helemaal uit haar dak. Tot nu was nagellak namelijk gewoon echt verboden terrein, ik gebruik het zelf ook al jaren niet meer. Je neus vertelt het je eigenlijk al, gewone nagellak is gewoon troep.
Wat is je eigen favoriete product?
Mijn meest favoriete product uit de winkel zijn de matrassen. Als ik er over nadenk hoeveel uur per dag een kindje slaapt dan vind ik dat zelf één van de beste investeringen die je kunt doen voor je kindje.
Wat is het populairste product in de winkel?
We merken dat onze klanten eigenlijk heel veel verschillende producten tegelijk kopen, alsof ze echt al een hele tijd dingen aan het zoeken zijn en dan eindelijk de winkel hebben gevonden waar ze veel tegelijk kunnen bestellen. Daarom is onze top vrij gemixt en verspreid over de hele winkel. We merken natuurlijk wel dat de verzorgingsproducten natuurlijk vaker worden gekocht omdat mensen daar voor terugkomen terwijl een matrasje een eenmalige aanschaf is bijvoorbeeld.
Jullie weten heel veel van giftige stoffen enzo af waar heb je dat allemaal geleerd?
We verdiepen ons al meer dan vijf jaar in het onderwerp en hebben heel veel gelezen, zowel online als in boeken. Zo wordt je steeds een stukje wijzer. Als ik iets niet begrijp, dan zoek ik het uit of ga ik het navragen bij een wetenschapper of professor die het wel snapt.
Is er in je eigen huis geen enkel giftige stof te bekennen?
Dat zou geweldig zijn maar zover zijn we helaas nog niet. Ons huis zelf bijvoorbeeld is een ‘gewoon’ huis en de materialen die daarin gebruikt zijn, zijn vast niet allemaal gifvrij. Ook gebruik ik zelf nog wel eens niet-gifvrije mascara als ik mijn ogen echt een keer mooi wil opmaken, helaas heb ik de gifvrij, echt goede mascara nog niet gevonden. We proberen het zoveel mogelijk en ik zou het wel geweldig vinden als we uiteindelijk ook ons eigen huis zouden kunnen laten bouwen met alleen natuurlijke materialen. Voor Lana zijn we denk ik wel 99,9% gifvrij, ook alle spullen die we nieuw kopen of spullen die we dagelijks gebruiken zijn we wel al heel ver mee, maar ook daar kom je soms gewoon iets tegen wat je eigenlijk toch even nodig hebt. Pas geleden bijvoorbeeld stickerverwijderaar nadat ik een hele tijd geprobeerd had om lijm op een andere manier te verwijderen.

Thank you! Manon Gagic, eigenaar en oprichter van Green Jump!

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Lees snel verder bij soortgelijke weetjes


Je weet nu hoe leuk ik Greenjump vind. Tot nog toe heeft niemand anders een beoordeling geschreven. Heb jij zelf ervaring met ze? Schrijf dan snel zelf een beoordeling en verdien eeuwige roem!

Een beoordeling is pas echt leuk wanneer andere ecomama's er iets aan hebben. Dus schrijf een informatief stukje over jouw ervaring.

0

Ik ben echt heel erg benieuwd wat jij er van vindt.

Je eerste beoordeling wordt niet direct geplaatst, dan wil ik even checken of er geen creeps en spammers op de loer liggen. Maar daarna staat elke volgende door jou geschreven beoordeling direct online.