Houtspul

Past de look & feel van hout ook zo goed bij jouw stijl? Bij houtspul vind je allerlei leuke spulletjes van hout. Nuttig en leuk voor de heb.

Hout is een mooi materiaal om te zien, maar het straalt ook kracht uit in je inrichting. Daarbij kun je denken aan mooie houten accessoires zoals het bostafereeltje op de foto, maar ook aan dienbladen van bamboe op slabestek in de vorm van gitaren. Ik kan wel een paar mensen bedenken, die zo’n gitarenset cadeau zouden willen krijgen. De lampen van hout ogen echt stijlvol en kwalitatief sterk. Een bijzonder item zo middenin je kamer, die zeker de aandacht zal krijgen.

Speelgoed van hout voelt robuust en nodigt bijna altijd uit tot creatief spel. Bij Houtspul vind je houten speelgoed van Egmont Toys (matroesjka’s om zelf te schilderen) en het kleurrijke houten speelgoed van Grimms.

Een onderonsje met een houtliefhebber

Jullie hebben veel houten spullen! Waar komt de passie voor hout vandaan?
Na mijn middelbare school ben ik gaan studeren voor meubelmaker aan het hout-en meubileringscollege in Amsterdam. Hoewel ik, nadat ik hier ben afgestudeerd als meubelmaker en botenbouwer, iets totaal anders ben gaan doen bleef het hout trekken.
Toen ik in 2010 vader werd ging ik op zoek naar houten speelgoed dat aan mijn eisen als meubelmaker voldeed. Omdat dit speelgoed zo moeilijk te vinden was besloot ik om de webshop Houtspel te beginnen. Ik kreeg echter steeds vaker de vraag of ik ook zulke leuke spullen ook voor volwassenen kon leveren. Omdat ik zelf een passie heb voor houten design spullen voor in huis en doordat ik door mijn meubelmakersopleiding een hoop meubelmakers ken die prachtige spullen maken besloot ik de webshop Houtspul te beginnen.
Moet hout ook aan bepaalde eisen voldoen om in jullie assortiment te komen?
Alle leveranciers waarmee Houtspul werkt hebben 1 ding gemeen: ze hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Zo is al het hout wat voor de producten van Houtspul gebruikt wordt afkomstig uit duurzaam onderhouden bossen. Dit houdt in dat voor elke boom die gekapt wordt er een nieuwe wordt geplant. Daarnaast worden er veel producten ook nog met de hand gemaakt en dat garandeert de hoogste kwaliteit.
Heb je een verzorgingstip voor houten materialen?
De meeste houten decoraties en accessoires hoeven alleen af en toe afgestoft te worden. Indien nodig kunnen houten materialen ook altijd met een vochtige doek worden afgenomen.
Let op dat houten materialen wat lichter kunnen worden als ze geplaatst worden in de felle zon.
Voor de houten en bamboe producten voor in de keuken hebben we wat aanvullende tips:
• de producten kunnen het beste worden schoongemaakt met warm water en een milde zeep
• de producten kunnen niet in de afwasmachine geplaatst worden
• natuurlijk zijn de houten keuken producten afgewerkt met een voedselveilige olie, wanneer de producten toe zijn aan nieuwe olie kunnen ze eenvoudig ingesmeerd worden in de (sla) olie.
Welke houten items zijn onmisbaar geworden in je eigen huishouden?
Haha, dat zijn er best veel moet ik bekennen. De houten wierookdraak bewaakt onze vensterbank al 3 jaar heel dapper. De blauwe sleutelhanger van Grimm’s is onmisbaar aan mijn sleutelbos. De regenboog van Grimm’s fleurt onze kast en kamer op, als er ten minste niet mee gespeeld wordt. Nieuw in onze keuken zijn natuurlijk ook de bamboe snijplanken van Rataplan Design. En op mijn verlanglijst voor mijn komende verjaardag staan bovenaan de klok met meisje en de houten lampen van ons eigen merk Houtspul.
Wat is het originele product in de shop?
Poeh, dat is lastig! We hebben geprobeerd om ons assortiment zo origineel mogelijk te houden en op zoek te gaan naar merken die bijna niemand anders heeft. Maar het meest origineel zijn natuurlijk de producten van ons eigen merk Houtspul, zoals de houten klokken en lampen. Deze zijn uiteraard alleen bij Houtspul verkrijgbaar en hebben allen een verrassend design.

Thank you! Elmar!

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Lees snel verder bij soortgelijke weetjes


Je weet nu hoe leuk ik Houtspul vind. Tot nog toe heeft niemand anders een beoordeling geschreven. Heb jij zelf ervaring met ze? Schrijf dan snel zelf een beoordeling en verdien eeuwige roem!

Een beoordeling is pas echt leuk wanneer andere ecomama's er iets aan hebben. Dus schrijf een informatief stukje over jouw ervaring.

0

Ik ben echt heel erg benieuwd wat jij er van vindt.

Je eerste beoordeling wordt niet direct geplaatst, dan wil ik even checken of er geen creeps en spammers op de loer liggen. Maar daarna staat elke volgende door jou geschreven beoordeling direct online.