Kidzstore.eu

Speelgoed, luiers, tientallen cadeaus van familie en kennissen… als je een kindje krijgt komt er zoveel je huis binnen. En je kindje komt met zoveel materialen in aanraking. Dan begin je na te denken over de impact van die materialen op de gezondheid van je kindje en op de wereld. Dat hadden Ramon en Jeffrey in elk geval!

Ze zijn daarom begonnen met een online winkel waar je terecht kunt voor nuttige en originele spullen voor je kindje. Spullen waarbij je in elk geval duidelijkheid krijgt over de oorsprong,
het productieproces en de materialen. De producten in de shop hebben een frisse en moderne uitstraling. En die zwemluiers… die zijn echt té schattig. Neem zelf maar eens een kijkje.

Een onderonsje met de papa’s

Tof! Een milieubewuste shop! Wasbare luiers, houten speelgoed… waarvoor moeten we nog meer bij jullie zijn?
Naast de wasbare luiers en houten speelgoed kun je bij Kidzstore.eu ook terecht bij voor spullen die je kunt gebruiken bij de dagelijkse zorg voor je kleintje. Denk aan bijvoorbeeld flesjes van Pura, gemaakt materiaal RVS zonder plastic of andere schadelijke stoffen, slabbertjes met leuke printjes, handgemaakte natuurrubber spenen, maar ook bijvoorbeeld zoogcompressen en mooie stevige draagdoeken waarin je je baby dicht bij je kunt dragen.
Wie zijn jullie eigenlijk?
Wij zijn Jeffrey en Ramon, beide dertigers met een spannend gezin. We houden ervan om actief bezig te zijn in onze omgeving met sporten, koken en leuke dagjes weg. Jeffrey vindt het heerlijk om af en toe eens lekker met de hond weg te zijn en uit te waaien. Ramon heeft van vroeger uit een hobby om achter de piano te kruipen of gitaar te spelen. We hebben elkaar leren kennen op de sportclub, een hele tijd geleden, sindsdien zijn we goede vrienden van elkaar.
Hoe kwam je op het idee om een webshop met dit assortiment te beginnen?
Op een gegeven moment kom je in een fase van je leven waarin je je eerste kleintje mag verwelkomen in de wereld. Vrienden en kennissen om je heen krijgen ook kinderen. Je raakt dan ook heel vaak in gesprek over de onderwerpen en vragen die je als kersverse ouder jezelf stelt.
Hoe ga je het aanpakken? Wat is er belangrijk bij het verzorgen van je kindje? Wat wil je je kindje meegeven in zo’n belangrijke levensfase? Allemaal vragen die je meenemen in een spannende ontdekkingsreis, wat heeft vaak geleid tot interessante gesprekken. Je komt er dan op een gegeven moment achter dat je leeft in een wereld, waarin we met elkaar toch wat meer kunnen doen om de wereld iets beter te maken en te behouden voor de generatie die wij mogen opvoeden. We zagen om ons heen dat er nog zoveel te halen viel, dat er nog zo veel mensen behoefte hebben om iets positiefs te doen voor het milieu of een bepaalde gedachte willen hebben bij het kopen van speelgoed, maar nog niet de juiste handvaten en/of uitleg hiervoor hebben. Bij het ontdekken van wasbare luiers kwam wij ook in gesprek met andere ouders, die het ook erg interessant vinden, maar door ouderwetse verhalen de stap niet durven te nemen.
Op een gegeven moment zie je dat je een enorme impact creëert met de positieve invloed die je niet alleen uitoefent door het duurzame en milieuvriendelijke verhaal, maar ook het effect op de portemonnee van mensen. Het is toch leuk om te horen als mensen je even aanschieten en vertellen hoe goed het bevalt, en in op termijn ook zoveel goedkoper uit zijn. Op dat moment viel voor ons het kwartje en wilden we niet alleen de kennissenkring bereiken, maar ook een groter publiek vertellen hierover.
Als je producten inkoopt, waar let je dan allemaal op?
Er zijn heel veel aspecten waar we kritisch op zijn als we kennismaken met nieuwe producten. We geloven erin dat je beter een vraag teveel kunt hebben dan er eentje te weinig te stellen als het gaat om spullen die in direct contact staan met kleintjes.
De belangrijkste punten zijn wel:
– Het product moet 100% veilig zijn om te gebruiken
– Producten moeten milieuvriendelijk en duurzaam zijn
– Het product moet iets extra’s bieden, niet alleen in het gebruik, maar ook voor bijvoorbeeld het milieu of via FairTrade, dat gezinnen in arme landen steunt.
– Speelgoed moet natuurlijk plezier brengen, maar vooral iets zijn wat leerzaam
is.
Heb je een product in de shop dat echt opvalt?
We zijn erg trots op de producten van BubaBloon, het is eigenlijk een heel simpel principe.
Het is een stoffen hoes waarin je een ballonnetje in opblaast. Je kindje kan dan zonder zorgen spelen met deze ballon en werken aan zijn motorische vaardigheden. Het bijzondere aan dit speeltje is dat kinderen met autisme hier zich ook verder mee kunnen ontwikkelen. Om dan te zien hoe kleintjes, zo jong en dan al met een uitdaging, ervan genieten en fijn mee kunnen spelen, dat is echt heel bijzonder.
Wat is jullie purpose? Oftewel je doel om de wereld mooier te maken?
We willen vooral onze ervaringen delen met iedereen om ons heen, zoveel mogelijk mensen bereiken met een positieve boodschap. We geloven erin dat je met een kleine verandering vanuit jezelf een groot positief verschil kunt maken in deze wereld. Vroeger had je de slogan: “Verbeter de wereld, begin bij jezelf”.
Dat doen we inmiddels al jaren en we willen ook laten zien aan anderen dat je met het aanschaffen en gebruik van spullen voor je kleintje, het niet alleen een leerzame en educatieve keus is, maar ook veel kan veranderen in de wereld om je heen. Het gevoel wat we krijgen bij het stukje verder helpen en verbeteren is onze drijfveer, zonder dat het zweverig hoeft te zijn, gewoon van persoon tot persoon, of dat nu bij kennissen in de wijk is, of via FairTrade in Bangladesh.

Thank you! Ramon en Jeffrey, oprichters van Kidzstore.eu!

Een filmpje van hun favoriete product

Dit filmpje komt van het Kidzstore.eu Youtube kanaal.

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Lees snel verder bij soortgelijke weetjes


Je weet nu hoe leuk ik Kidzstore.eu vind. Tot nog toe heeft niemand anders een beoordeling geschreven. Heb jij zelf ervaring met ze? Schrijf dan snel zelf een beoordeling en verdien eeuwige roem!

Een beoordeling is pas echt leuk wanneer andere ecomama's er iets aan hebben. Dus schrijf een informatief stukje over jouw ervaring.

0

Ik ben echt heel erg benieuwd wat jij er van vindt.

Je eerste beoordeling wordt niet direct geplaatst, dan wil ik even checken of er geen creeps en spammers op de loer liggen. Maar daarna staat elke volgende door jou geschreven beoordeling direct online.