MoreThanHip

Hip en meer! Daar gaat het om bij de leuke tassen, sieraden, hangmatten, woonaccessoires en cadeaus van MoreThanHip. ‘Eco’ betekent al lang niet meer automatisch dat je een geitenwollensokken type bent. Dus voor wie een modern, design of gewoon leuk en duurzaam product zoekt is MoreThanHip een perfect adresje.

Heb je een grote woonkamer of wil je met warm weer lekker buiten chillen, dan moet je zeker eens bij de hangmatten kijken. Die zijn lichtgewicht en stop je na gebruik zo weer in de tas. Ook de cadeau afdeling van MoreThanHip is een aanrader. Vooral omdat je er ook hele stoere cadeaus voor mannen kunt vinden, zoals iPad sleeves en rugtassen van rubber.

Een onderonsje met meer dan alleen hippe dame

Wat was voor jou de motivatie om over te stappen op een eco lifestyle?
Van jongs af aan kon ik er niet tegen als ik rommel op straat of in de natuur zag slingeren. Daardoor ga je later vanzelf je afval scheiden en wordt je een voorstander van recycling en milieuvriendelijk handelen. Toen ik enkele jaren geleden op zoek was naar een nieuwe uitdaging, kwam ik in aanraking met een super stylish label van bliklipjestassen. Die zagen er geweldig uit en waren op eerlijke wijze gemaakt van hergebruikt materiaal. Dat was het begin van MoreThanHip.
Waar moeten producten aan voldoen om in de shop te komen?
In de eerste plaats moet het design goed zijn. Je moet een tas of sieraad alleen al willen kopen, omdat je het mooi of handig of praktisch vindt. Tegelijkertijd moet een artikel zo duurzaam mogelijk zijn. Dat wil zeggen: gemaakt van gerecyclede of natuurlijke materialen. Het productieproces moet zo milieuvriendelijk mogelijk of zelfs volgens het Cradle to Cradle principe zijn. En niet te vergeten de sociale component. De meeste van onze producten komen uit ontwikkelingslanden en worden gemaakt volgens fair trade normen. Ook dat vinden wij heel belangrijk. Wij hopen natuurlijk dat iedere klant zijn of haar aankoop door de duurzame aspecten nog leuker vindt. Maar als dat niet zo is: geen probleem. Immers, hoe meer mooie producten wij verkopen, hoe meer werk er aan de winkel is bij onze producenten.
Welke categorie is het meest populair?
Dat is nog niet zo gemakkelijk om te zeggen. De bliklipjestassen waar ik het net al over had, zijn letterlijk en figuurlijk enorme blikvangers. Maar minstens even populair zijn de tassen van binnenbanden van vrachtwagens. Sinds enkele maanden hebben we ook eerlijk geproduceerde rundlederen tassen uit Colombia. Die zijn direct al goed aangeslagen. En dan heb ik het nog niet over de sieraden van tagua, ofwel plantaardig ivoor. Ook daar is heel veel belangstelling voor. En dan vergeet ik bijna de klimaatneutrale XXL-hangmatten, die gaan vooral in het voorjaar en de zomer als warme broodjes.
Waar zou je de shop nog graag mee uitbreiden?
Ik heb geen specifiek product voor ogen, maar als het aan de criteria voor design, milieuvriendelijk materiaal en eerlijke productie voldoet, dan maakt het een goede kans om door MoreThanHip te worden opgenomen. Daarbij is het ook een voorwaarde dat het nog niet of nauwelijks in de Benelux verkrijgbaar is.
Welk duurzame product heb je zelf als laatste aan iemand cadeau gedaan?
Een handgemaakt porseleinen babylepeltje van Carola Zee. Carola is keramiste en werkt een groot deel van het jaar in Jingzhen, van oudsher de keramiekstad van China. Daar maakt ze echt prachtige dingen, zoals vazen en kopjes maar ook lampen en dus geboortelepeltjes. Carola werkt veel samen met kleinschalige ateliers en wil er zo aan bijdragen dat de eeuwenoude ambachtelijke kennis en kunde, die verloren dreigt te gaan behouden blijft. Ook dat valt in mijn optiek onder duurzaamheid.

Thank you! Ingrid Meijer, eigenaar van MoreThanHip eco & fair design!

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Lees snel verder bij soortgelijke weetjes


Je weet nu hoe leuk ik MoreThanHip vind. Tot nog toe heeft niemand anders een beoordeling geschreven. Heb jij zelf ervaring met ze? Schrijf dan snel zelf een beoordeling en verdien eeuwige roem!

Een beoordeling is pas echt leuk wanneer andere ecomama's er iets aan hebben. Dus schrijf een informatief stukje over jouw ervaring.

0

Ik ben echt heel erg benieuwd wat jij er van vindt.

Je eerste beoordeling wordt niet direct geplaatst, dan wil ik even checken of er geen creeps en spammers op de loer liggen. Maar daarna staat elke volgende door jou geschreven beoordeling direct online.