Nanii

Ken je dat gevoel dat je een leuke winkel binnenloopt en direct weet ‘hier kan ik een mooi cadeau vinden’? Gewoon omdat alle producten met zorg en aandacht uitgekozen zijn en de kwaliteit al van ver te zien is. Zo’n gevoel krijg ik bij het openen van de webshop van Nanii. Geen veel geziene massa cadeaus, maar bijzondere alledaagse producten met een goed verhaal. De producten zijn fairtrade, cruelty free en met liefde voor de natuur gemaakt. Bijna alle producten zijn handgemaakt en sommigen veganistisch.

Je zult er ook altijd wel een geschikt cadeau vinden omdat Hanneke en Joyce, de oprichtsters, de producten stuk voor stuk met oog voor design en kwaliteit hebben uitgezocht. Bovendien ontvang je, als je dat wilt, de producten ook echt als een cadeautje. Klaar om te geven dus! Of nog handiger: om als kant-en-klaar cadeautje bij iemand anders af te laten leveren.

Een onderonsje met twee liefdevolle vriendinnen

Wat tof dat jullie samen deze shop beginnen, wat is jullie achtergrond en waar kennen jullie elkaar van?
Zo’n 2,5 jaar geleden kwamen we bij elkaar in de straat wonen in Utrecht. Er zit één huis tussen ons in. Omdat het nieuwbouw was, kwamen we allemaal tegelijk daar wonen en bouwden al snel een band op met elkaar. Maar wij klikten erg goed en zijn na de intrek in de huizen verder gegaan als vrienden. Al langer hadden we allebei het idee om een webshop te starten en iets concreets met duurzaamheid te doen. Toen we het er op een gegeven moment een keer samen over hadden viel alles op zijn plek en besloten we verder te gaan in onze zoektocht naar het starten van een duurzame onderneming. Naast Nanii hebben we allebei ook nog een andere baan. Joyce werkt als creative director bij een reclamebureau en Hanneke is professioneel fotografe. Joyce heeft al eerder een goedlopende webshop gehad en Hanneke een drukbezocht blog. Maar beide konden hier niet helemaal hun passie in vinden. Nanii is eigenlijk precies wat beide graag wilden, maar samen konden maken.
Wat maakt Nanii onderscheidend ten opzichte van andere webshops?
De merken, waarvan de meeste nog niet eerder verkocht worden in Nederland, zijn geselecteerd op hun gedachtegoed. Bijvoorbeeld Colour & Spice, een holistische (en veganistische) verzorgingslijn uit Nederland welke met veel zorg is samengesteld. Of Solo eyewear, zonnebrillen die met oog voor het milieu zijn geproduceerd van onder meer gerecycled plastic en bamboe, maar ook in verschillende landen fondsen ondersteunen om mensen te voorzien van oog zorg. En Arminho, een Portugees koppel, die notitieboekjes produceren van recycled papier door middel van oude ambachten en dit daarom volledig zonder elektriciteit kunnen doen. We onderscheiden ons binnen de verantwoorde shops op het unieke merken aanbod dat we bieden. Daarnaast hebben we een hele eigen stijl, zo maken vrijwel alle items uit de shop bij elkaar een fantastische match.
Waar moet een product aan voldoen om bij jullie in de shop te mogen?
We willen graag producten verkopen met een mooi verhaal. Ze moeten op een bepaalde manier een steentje bijdragen aan een mooiere wereld en in ieder geval zo vriendelijk mogelijk zijn voor mens, dier en milieu. Zo werken veel van de merken die we verkopen met gerecycled of duurzaam materiaal, en worden bijna alle producten handgemaakt. Naast de factor duurzaamheid, kijken we ook naar het design van het product en of het merk al in veel andere winkels ligt. We willen graag originele en bijzondere producten, en wij moeten alles mooi genoeg vinden om zelf te dragen of een plekje in ons interieur te geven.
Wat voor producten zou je graag nog toevoegen aan de shop?
We zijn altijd op zoek naar toffe nieuwe producten om toe te voegen aan de shop. Vanaf het moment dat we zijn gestart een paar maanden geleden, hebben we al vier nieuwe merken toegevoegd. Nadat we waren geopend kregen we feedback van klanten dat ze graag meer kleine ‘feel good’ cadeautjes zouden zien, dus hebben we ons assortiment aangevuld met onder andere heerlijke zeep en chocolade. We hopen binnenkort mooie wallhangings en heerlijke thee toe te voegen en we houden onze ogen open voor bijzondere merken om ons heen!
Welke producten zijn het meest populair?
We merken dat de walvissenposter van Arminho, de zonnebrillen van Solo Eyewear en de lichtbootjes van Jurianne Matter heel erg populair zijn. Daarnaast zien we heel veel enthousiaste reacties op de ONO tassen.
Heb je een ultieme cadeautip voor een vriend of vriendin?
Eigenlijk zijn alle producten op Nanii een perfect cadeau. Maar als we dan toch iets moeten noemen. Voor een hele goede vriend of vriendin zijn de espressokopjes of een poster leuk om te geven. Voor je partner (man, maar zeker ook vrouw hoor) vinden we de laptop sleeve en de ipad sleeve echt prachtig. Wie is daar nou niet blij mee? Is het voor je vrouwelijke partner, dan is een prachtige ketting of de yoga tas een warm cadeau. En wil je gewoon iets geven, een mooi gebaar, dan is een heerlijk handgemaakt zeepje met een lekkere reep chocolade ook altijd goed!

Thank you! Hanneke Vollbehr en Joyce van Eerden! Oprichtsers van Nanii

jurianne matter duurzaam cadeau idee

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Lees snel verder bij soortgelijke weetjes


Je weet nu hoe leuk ik Nanii vind. Tot nog toe heeft niemand anders een beoordeling geschreven. Heb jij zelf ervaring met ze? Schrijf dan snel zelf een beoordeling en verdien eeuwige roem!

Een beoordeling is pas echt leuk wanneer andere ecomama's er iets aan hebben. Dus schrijf een informatief stukje over jouw ervaring.

0

Ik ben echt heel erg benieuwd wat jij er van vindt.

Je eerste beoordeling wordt niet direct geplaatst, dan wil ik even checken of er geen creeps en spammers op de loer liggen. Maar daarna staat elke volgende door jou geschreven beoordeling direct online.