Plan Nederland

Geef eens een roze riksja cadeau! Nee, niet voor jezelf. Maar voor iemand die het écht nodig heeft. Daarmee geef je eigenlijk dubbel: een waardevol cadeau voor iemand die het keihard nodig heeft en een mooi gebaar voor iemand die je lief is. In de webshop van Plan Nederland kun je op deze manier maandverband, een schoollunch, zuiver water of een voetbaltraining kopen. Wie had ooit gedacht dat ‘maandverband’ geven zo’n groot gebaar zou zijn!?

Je koopt hier bijvoorbeeld een geboortebewijs voor een kind. Dat is natuurlijk een zeer passend kraamcadeau. Een geboortebewijs is erg belangrijk, want zonder geboortebewijs bestaan deze kinderen officieel niet. Ze kunnen geen aanspraak maken op hun recht op bescherming, onderwijs en gezondheidszorg. De kans op misbruik, uitbuiting en discriminatie neemt daardoor toe, vooral bij meisjes.

En wil je dit doen als cadeau voor iemand anders? Dan stuur je diegene een mooie kaart met uitleg van het cadeau.

Over Plan Nederland

Plan is een internationale, humanitaire, kindgerichte ontwikkelingsorganisatie die werkt aan duurzame armoedebestrijding en betere levensomstandigheden voor kinderen in ontwikkelingslanden, met speciale aandacht voor gelijke rechten en kansen voor meisjes. Plan voert kindgerichte gemeenschapsprojecten uit in 54 landen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Plan komt wereldwijd op voor de rechten van kinderen en een betere naleving van het Verdrag voor de Rechten van het Kind.

Het werkt echt

Mede dankzij de inzet van Plan Nederland is het aantal kindhuwelijken wereldwijd afgenomen.

Welk cadeau kies je?

Het is best logisch om even naar de meest passende prijsklasse te kijken. En alle cadeaus zijn belangrijk. Misschien is “onderwijs’ wel een van de belangrijksten. Aan de basis van alles wat Plan Nederland doet staat het thema ‘onderwijs’. Wereldwijd gaan ruim 61 miljoen meisjes nog steeds niet naar school. Juist meisjes kunnen het verschil maken als ze de kans krijgen naar school te gaan. Want met een jaar extra onderwijs verdienen zij later 20 procent meer en van hun inkomen besteden ze maar liefst 70 procent aan hun gezin.

Je kunt dus cadeaus in verschillende thema’s kiezen en onze tip is om bijvoorbeeld iemand die afstudeert een cadeau te geven dat betrekking heeft op onderwijs, een jarige voetballiefhebber geef je symbolisch een voetbaltraining en als kraamcadeau is dus een geboortebewijs heel geschikt.

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Lees snel verder bij soortgelijke weetjes


Je weet nu hoe leuk ik Plan Nederland vind. Tot nog toe heeft niemand anders een beoordeling geschreven. Heb jij zelf ervaring met ze? Schrijf dan snel zelf een beoordeling en verdien eeuwige roem!

Een beoordeling is pas echt leuk wanneer andere ecomama's er iets aan hebben. Dus schrijf een informatief stukje over jouw ervaring.

0

Ik ben echt heel erg benieuwd wat jij er van vindt.

Je eerste beoordeling wordt niet direct geplaatst, dan wil ik even checken of er geen creeps en spammers op de loer liggen. Maar daarna staat elke volgende door jou geschreven beoordeling direct online.