Puur Kurk

Kurk is het nieuwe materiaal in de categorie lifestyle. Je kunt met kurk je hele huis inrichten. Kurk is geschikt als vloerbedekking, maar ook als behang. Zelfs in de badkamer. Maar zoek je liever een klein detail van kurk, dan kun je ook eens denken aan een sieraad, tas, schoenen of telefoonhoesje van kurk.

De eigenaren van Puur Kurk vielen als een blok voor dit materiaal. En dat is te begrijpen, want de veelzijdigheid is buitengewoon! En dan draag je ook nog eens een steentje bij aan het milieu. Voor kurk wordt namelijk alleen de bast van de kurkeik afgenomen, maar de boom hoeft er niet voor gekapt te worden. Zo kan de kurkeik rustig 200 jaar oud worden. En als je zat bent van je kurken behang kan de hele kurklaag gerecycled worden.

Een onderonsje met kurkbehangers

Wanneer ben je verliefd geworden op kurk?
Al op jonge leeftijd kwam ik in contact met het mooie product kurk omdat mijn ouders een winkel hebben waar kurkvloeren worden verkocht. Omdat kurk een ecologisch en duurzaam product is wilde ik hier iets meer mee. De laatste jaren heb ik met mijn partner research gedaan naar wat de mogelijkheden zijn met dit fantastische groene product met als resultaat dat we in 2012 een bedrijf zijn gestart onder de naam PuurKurk.
Welke producten van kurk gebruik je dagelijks?
Jacqueline draagt schoenen van kurk, heeft een handtas en draagt een sieraad van kurk. Bij het diner wordt de pan op een kurk onderzetter geplaatst en het flesje wijn met kurkstop geopend. Uiteraard ligt er in ons huis een mooie kurkvloer waar we dagelijks veel plezier van hebben.
Wat zijn de eigenschappen van kurk?
Buiten dat kurk duurzaam en een ecologisch verantwoord product is heeft het daarnaast ook nog de volgende eigenschappen:

  • 100% natuurlijk
  • Recyclebaar
  • Water afstotend
  • Anti-allergisch
  • Anti-statisch
  • Onderhoudsvriendelijk en voor vloeren en wanden ook warmte isolerend
  • Veerkrachtig
  • Geluiddempend
Waar komt kurk vandaan?
Kurk komt grotendeels uit Portugal en eventueel landen rondom het Middelands zeegbied. De schors van de kurkeik (Quercus suber) wordt er door vakmensen handmatig er met de hand van af gehaald. Bij het oogsten van kurk hoeven er geen bomen gekapt te worden. De kurkeik is in staat zijn schors in 9 jaar te vernieuwen waarna de volgende oogst kan plaatsvinden. Voor een uitgebreide informatie over het proces verwijs ik u graag naar onze website.
Van welk product zou je graag nog een versie in kurk willen zien?
Omdat kurk gezien zijn waterafstotende eigenschap heel goed toegepast kan worden in badkamers zouden wij een badkuip wel erg mooi vinden! Volgens mij ligt het heerlijk zacht…

Thank you! Boy Maas & Jacqueline van Hout beiden eigenaar van PuurKurk!

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Lees snel verder bij soortgelijke weetjes


Je weet nu hoe leuk ik Puur Kurk vind. Tot nog toe heeft niemand anders een beoordeling geschreven. Heb jij zelf ervaring met ze? Schrijf dan snel zelf een beoordeling en verdien eeuwige roem!

Een beoordeling is pas echt leuk wanneer andere ecomama's er iets aan hebben. Dus schrijf een informatief stukje over jouw ervaring.

0

Ik ben echt heel erg benieuwd wat jij er van vindt.

Je eerste beoordeling wordt niet direct geplaatst, dan wil ik even checken of er geen creeps en spammers op de loer liggen. Maar daarna staat elke volgende door jou geschreven beoordeling direct online.