Studiosterk

Wat doe je met het rompertje dat je dochter als baby zo vaak aan heeft gehad, of die steen die je van je oma gekregen hebt? Suzanne van Studiosterk maakt daar een heel nieuw item van zoals een notitieboekje of kussen zodat het niet nutteloos in de kast hoeft te blijven liggen.

Daarnaast kun je in de webshop van Studiosterk terecht voor armbandjes van vislijnen, kussens, tassen krijtborden en andere leuke (woon)accessoires en sieraden van gerecyclede producten.

Een onderonsje met

Wat maakt studiosterk precies?
Studiosterk maakt leuke nieuwe producten van gerecycled materiaal, met name sieraden en woonaccessoires. Zoals bijvoorbeeld armbandjes van vislijnen, schilderkrijtjes van fotolijsten en kussens van oude truien.
Hoe kwam ik op het idee?
Het idee ontstond op reis door Zuid-Amerika waar vaak door gebrek aan grondstoffen en geld inventief wordt omgegaan met wat er voorhanden is. Eenmaal terug in Nederland verbaasde ik me over de wegwerp cultuur en het enorme aanbod aan mooie en bruikbare alledaagse dingen die ik nog kan up-cyclen naar iets moois. Gelukkig is er een steeds grotere groep bewuste consumenten in Nederland, wat ik een prachtige tegen-beweging vind.
Wat is het meest creatieve wat je ooit heb gemaakt?
Het meest creatieve is in mijn ogen het notitieboekje van een babyrompertje. Het is origineel, super persoonlijk, leuk om te zien en ook nog eens bruikbaar. Babykleding wordt vaak maar zes weken gedragen, waarna het te klein is, maar er nog als nieuw uitziet. Als ouders kun je vaak moeilijk zoiets leuks weggooien of afstaan, er is altijd iets met sentimentele waarde. Juist dat item, daar maak ik weer wat nieuws van.
Heb je een ultieme inspiratie tip?
Ik denk dat inspiratie komt op onverwachte momenten. Voor mij is het op het moment van ontspanning, als ik bijna in slaap val of onder de douche sta. Ook op reis doe ik veel inspiratie op, nieuwe geuren, kleuren, gebruiken en tradities geven me een enorme boost. Maar een gewone strandwandeling kan me ook inspireren, de natuur blijft me verbazen!
Wat is het tofste dat je ooit op maat gemaakt hebt?
Dat is zeker het fotoboek voor de Roos, de dochter van mijn vriendin Yvette. Het jurkje is bijna niet terug te herkennen in het fotoboek. Daarom heb ik een before & after voorbeeld gemaakt, deze staat op de website.

Thank you! Suzanne van der Hoeven, oprichtster studiosterk!

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Lees snel verder bij soortgelijke weetjes


Je weet nu hoe leuk ik Studiosterk vind. Tot nog toe heeft 1 andere ecomama een beoordeling geschreven. Heb jij zelf ervaring met ze? Schrijf dan snel zelf een beoordeling en verdien eeuwige roem!

Een beoordeling is pas echt leuk wanneer andere ecomama's er iets aan hebben. Dus schrijf een informatief stukje over jouw ervaring.

  1. […] kreeg ik een leuke mail van Paula, of het me leuk zou lijken om vermeld te worden op Ecoweetjes.nl. Ecoweetjes is de gids van Ecomama en een verzamelplaats van bijzondere groene webwinkels en initiatieven met […]

0

Ik ben echt heel erg benieuwd wat jij er van vindt.

Je eerste beoordeling wordt niet direct geplaatst, dan wil ik even checken of er geen creeps en spammers op de loer liggen. Maar daarna staat elke volgende door jou geschreven beoordeling direct online.