Toverboom

Ostheimer houten speelgoed

Het merk Ostheimer produceert al jaaaaaren houten speelgoed. De Toverboom verkoopt alleen het houten speelgoed van het merk Ostheimer. Maar de keuze is enorm! Het is echt een verslaving en voor je het weet betrap je jezelf op een enorme verzamelwoede. Zo moet ik echt mijn dierentuin verder vullen met houten dieren zoals olifanten en giraffes en de houten kerststal is ook al bijna compleet. De koningen missen alleen hun kamelen nog. Maar verder slapen er al heel veel houten dieren in de kerststal.

Grimm’s speelgoed

Het houten speelgoed merk Grimm’s heeft net als Ostheimer prachtig duurzaam houten speelgoed. Vooral de grote regenboog is erg populair. Maar ook de magneetpuzzels, jaarringen en mandala’s zijn echt een lust voor het oog. Ook Grimm’s heeft voor elke leeftijd mooi speelgoed. Zo zijn er voor baby’s rammelaars, voor peuters puzzels met dikke stukken en voor kleuters rekenhulpjes. Ook grote mensen genieten van dit speelgoed. De gekleurde magneetpuzzels op de zwarte borden zijn een bijzondere accessoire voor in de huiskamer.

Stockmar knutselproducten

De knutselproducten van Stockmar zijn van een ongekende kwaliteit. Bijenwas om te kneden, krijtjes om mee te kleuren (ook in blokjes zodat het ook geschikt is voor de kleinste kinderen om mee te kleuren) en mooie aquarel verf. De kleuren zijn gebaseerd om de kleurencirkel van Goethe.

Verantwoorde cadeaus

Raad eens hoeveel ik van je hou. Die titel doet me al smelten. Dit mooie boekje gaat over Grote Haas en Hazeltje. Zij houden namelijk vreselijk veel van elkaar. Maar hoeveel is nu ‘veel’? Dat beelden ze uit op een leuke en ontroerende manier. Het pakket met daarin een boekje en twee speelfiguren die de hoofdrol spelen is een super liefdevol cadeau.

Een onderonsje met Brigitte

Wanneer is de liefde voor Ostheimer speeltjes begonnen?
Via de kleuterschool van mijn kinderen. De mooie vormen, kleuren en de robuustheid van de houten figuren (ook voor de allerkleinsten) en natuurlijk het eerlijke product.
Wat was jouw eerste figuurtje?
De stoere leeuw.
Wat is jouw favoriet?
Oei, eentje maar? Behalve de leeuw ook het lieve dolfijntje en het kleine ijsbeertje. Wist je dat bij ons thuis het ijsbeertje symbool staat voor duurzaamheid?
Heb je zelf alle speeltjes in de woonkamer staan?
Jaaah. Ook al zijn de kinderen groter, de Ark, Noach, zijn vrouw en de dieren in paren. En met deze dieren worden veel verhalen die ze kennen nagespeeld en krijgen vaak een héél andere afloop dan de verhalen uit de boeken. Wist je bijvoorbeeld dat er ook ridders op de Ark meekunnen? Wat trouwens leuk is om te zien is dat, door de figuren, de kinderen veel samen spelen.
Wat spreekt je het meeste aan van de Ostheimer filosofie
Het is een eerlijk product! Biologisch hout, gecertificeerde kleuren, gecertificeerd textiel (bij poppenkast poppen) en afgewerkt met biologische oliën. Gemaakt in Duitsland met veel liefde voor het product. De prijs van dit product is wel hoger, maar je weet zeker dat er geen kindertjes aan gewerkt hebben, of dat mensen worden uitgebuit, of dat er ontoelaatbare gevaarlijke materialen zijn gebruikt. Liever iets meer betalen voor kwaliteit, fair trade!

Thank you! Brigitte, eigenaar!

Een filmpje over de productie van houten Ostheimer speelfiguren

Lees ook eens het artikel op Ecomama over houten speelgoed en waarom je beter houten speelgoed van gerenommeerde merken zoals Ostheimer en shops kunt kopen.

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Lees snel verder bij soortgelijke weetjes


Je weet nu hoe leuk ik Toverboom vind. Tot nog toe heeft niemand anders een beoordeling geschreven. Heb jij zelf ervaring met ze? Schrijf dan snel zelf een beoordeling en verdien eeuwige roem!

Een beoordeling is pas echt leuk wanneer andere ecomama's er iets aan hebben. Dus schrijf een informatief stukje over jouw ervaring.

0

Ik ben echt heel erg benieuwd wat jij er van vindt.

Je eerste beoordeling wordt niet direct geplaatst, dan wil ik even checken of er geen creeps en spammers op de loer liggen. Maar daarna staat elke volgende door jou geschreven beoordeling direct online.