Villa Kakelbont

Welkom in Villa Kakelbont! Hier vind je allerlei speelgoed, spulletjes voor in bad en voor het eten en slapen van jouw kleintje. Maar dan wel eco-style! Deze shop is bedoeld voor de kleine trendsetters onder ons. Met originele producten en merken proberen Els en Philip mooie en verantwoorde spulletjes beschikbaar te stellen voor iedereen.

Of je nu een leuk cadeautje zoekt voor je nichtje of gewoon een bpa-vrije drinkfles voor je kleintje zoekt…je kunt terecht in deze online shop waar net als in de Villa Kakelbont van Pippi eigenlijk niets te gek is.

Een onderonsje met de geheime oom en tante van Pippi Langkous

Hebben jullie alleen een online shop of ook een ‘echte’ winkel?
We hebben enkel een online shop.
Wat was de motivatie om met deze eco shop te beginnen?
Toen onze oudste zoon ongeveer 6 maanden was, hadden we ergens een artikel gelezen over BPA in babyflessen. We waren ronduit in shock dat zoiets binnen de Europese Unie mogelijk was. Vanaf toen bekeken we alles met andere ogen en gingen we ons steeds meer verdiepen in veilige baby artikelen. Het enige nadeel was dat we ons een stuk beperkter voelden in onze aankopen, vooral voor mezelf als mama was het een stuk minder leuk om “te shoppen” voor onze zoontjes. Vandaar uit ontstond het idee om zelf op zoek te gaan naar verantwoorde en duurzame producten zonder te moeten inboeten aan het speelse en frivole, net wat deze producten zo leuk maakt.
Welke merken verkopen jullie?
De biologische lijn van Koeka, Studio Formo, 3Sprouts, Papili, Beatrix NY,… we proberen vooral vernieuwende en minder bekende merken aan te kopen soms rechtstreeks vanuit Amerika en Canada.
Waar moet een product aan voldoen om bij jullie in de shop te mogen?
Het plaatje moet vooral kloppen, niet alleen de materialen waaruit het product vervaardigd is, maar ook de algehele sfeer binnen het bedrijf is belangrijk voor ons; proberen ze zoveel mogelijk op een ecologische wijze te produceren, dragen ze een fairtrade label of handelen ze volgens deze principes, gebruiken ze zoveel mogelijk gerecycleerde materialen. Sowieso bieden wij enkel biologisch katoen aan, zoveel mogelijk textiel dat het oeko-tex standaard 100 label draagt en enkel plastic dat vrij is van BPA, phthalaten en PVC. En natuurlijk moeten de producten een vrolijke en leuke uitstraling hebben.
Wat is je eigen favoriet in de shop?
Ik heb er verschillende maar één ervan zijn toch wel de opbergzakken van 3Sprouts.

Thank you! Philip en Els!

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Lees snel verder bij soortgelijke weetjes


Je weet nu hoe leuk ik Villa Kakelbont vind. Tot nog toe heeft niemand anders een beoordeling geschreven. Heb jij zelf ervaring met ze? Schrijf dan snel zelf een beoordeling en verdien eeuwige roem!

Een beoordeling is pas echt leuk wanneer andere ecomama's er iets aan hebben. Dus schrijf een informatief stukje over jouw ervaring.

0

Ik ben echt heel erg benieuwd wat jij er van vindt.

Je eerste beoordeling wordt niet direct geplaatst, dan wil ik even checken of er geen creeps en spammers op de loer liggen. Maar daarna staat elke volgende door jou geschreven beoordeling direct online.