BeterBio

Biologisch boodschappen doen. Dat vinden sommige mensen ‘gedoe’ omdat je dan naar een natuurvoedingswinkel of een specialistische winkel moet waar je niet direct voor al je spullen terecht kan. Woon je echter in het bezorggebied van BeterBio, dan krijg je je biologische boodschappen gewoon thuis bezorgd en het assortiment is behoorlijk uitgebreid. Je gooit online je boodschappenkarretje vol en je verse groente en fruit worden gewoon gratis thuisbezorgd.

Ga dus maar lekker achterover zitten en druk op knop!

Een onderonsje met de biologische kruidenier

Beter Bio… Wat is de belangrijkste reden waarom jij ‘bio’ beter vindt?
Biologisch eten is natuurlijk de gezondste keuze, zeker voor jonge gezinnen. Omdat biologisch lekker is en je zeker weet dat je geen pesticiden binnen krijgt. Maar ook omdat biologische landbouw veel duurzamer is en beter voor het milieu dan reguliere landbouw. De producenten, bijvoorbeeld de boeren die onze rijst of bananen verbouwen, leven gezonder omdat ze geen chemische stoffen inademen. Zo help je met weinig moeite mee aan een betere en gezondere wereld voor iedereen! Omdat we iedereen het gemak gunnen van lekker biologisch eten zijn we BeterBio begonnen: bestel via internet heel makkelijk je boodschappen en wij bezorgen ze gratis bij je thuis. We verkopen alleen de lekkerste producten, zo veel mogelijk regionaal geteeld, en we bezorgen met duurzame groengas-busjes. Zo wordt kiezen voor biologisch wel heel makkelijk.
Welk product is het allerlekkerste als je de bio-versie hebt (tov niet bio)?
Het verschil tussen gangbaar en bio proef je het meest in de groente en het fruit. Groente en fruit hebben een veel intensere smaak dan de supermarktversie. Je kunt het zelf testen: ruik maar eens aan een appel uit de supermarkt. Die ruikt vaak nergens naar. Een biologische appel ruikt juist heerlijk, met een zoete intense geur. Naast de smaak is het vooral fijn te weten dat de kweker of teler een eerlijke prijs voor zijn producten heeft gekregen. En dat de koeien die de melk gaven gewoon lekker buiten kunnen lopen en genieten van de zon.
Wat raad je mensen aan die biologisch boodschappen te duur vinden?
Biologisch eten lijkt vaak duur, maar als je het slim aanpakt hoeft dat helemaal niet zo te zijn! Seizoensgroente en fruit zijn vaak heel voordelig. Op dit moment hebben we bijvoorbeeld winterwortel voor 1,25 euro per kilo. Pompoen kost vaak maar 1,95 per kilo. Of prei, die zijn 60 cent per stuk. Allemaal veelzijdige groentes, ideaal voor stoofpotjes, soepen, stamppot, lekker roosteren of stoven, etc. Wat minder vlees eten en wat vaker bonen, linzen, tofu, noten of paddenstoelen zal je ook een hoop geld schelen. Een potje biologische bonenmix kost vaak maar een euro! Veel zelf maken en slim inkopen scheelt een hoop om de kosten laag te houden.
Een voordelige optie zijn onze groentepakketten. Ze zijn niet duur, omdat we onze groente in het groot kunnen inkopen. Voor een tweepersoonspakket betaal je 13,75 per week.
Welk product vind je zelf een gouden ontdekking?
Via Beterbio heb ik heel veel bijzondere groentes leren kennen, die vaak gewoon in Nederland gekweekt worden. Bijvoorbeeld de rood-wit gestreepte chioggiabiet, een exotisch-klinkende biet die gewoon uit Friesland komt. Net als regenboogwortels, boterraapjes, rammenas en oerbieten, en alle verschillende soorten appels en citrusvruchten, allemaal met heel verschillende smaken.

Andere goeie ontdekkingen zijn: erg lekkere veganistische roomkaas, en betaalbare en zeer smakelijke bio wijn!

Wat kunnen we in de toekomst nog meer verwachten van BeterBio?
BeterBio is druk bezig met uitbreiden: we bezorgen al heel lang in Groningen en omstreken en sinds een half jaar ook in Utrecht. Binnenkort komen Friesland en de omgeving Meppel daarbij, daarna gaan we verder kijken! We merken dat mensen het heel makkelijk vinden, gewoon achter de computer je boodschappen uitzoeken en als je thuis komt staat alles klaar voor de deur. Dat gunnen we natuurlijk iedereen!
We leveren veel aan scholen en kinderdagverblijven, omdat we juist kinderen het lekkerste fruit en groente willen laten proeven. Als je op jonge leeftijd leert dat groente bijzonder en interessant is, dan hou je zo’n gezond eetpatroon je hele leven vast.
Heb je nog een gouden groentetip?
Een tip voor ecomama’s: superleuk zijn onze wilde tomaten: mini-tomaatjes in allerlei verschillende kleuren, lekker zoet van smaak. Ook verrasme-sla, een slamix met jonge blaadjes die steeds verandert van samenstelling. Soms zitten er zelf bloemen in! Ook oerbieten, in het wit, oranje en geel, zijn een bijzondere variant en ook nog eens enorm lekker en gezond!

Thank you! Geerte de Jong!

Een filmpje van deze kruideniers

Dit filmpje is door BeterBio zelf gemaakt. Ze hebben zelfs hun eigen Youtube kanaal, daar kun je alle filmpjes bekijken.

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Lees snel verder bij soortgelijke weetjes


Je weet nu hoe leuk ik BeterBio vind. Tot nog toe hebben 2 andere ecomamas een beoordeling geschreven. Heb jij zelf ervaring met ze? Schrijf dan snel zelf een beoordeling en verdien eeuwige roem!

Een beoordeling is pas echt leuk wanneer andere ecomama's er iets aan hebben. Dus schrijf een informatief stukje over jouw ervaring.

  1. SuzanneL says:

    Ik vind Beterbio super! Echt ideaal dat op mijn mama-dag vers brood, fruit, groente en zuivel mijn keuken wordt binnen gebracht! Je kunt altijd overal online je boodschappenlijst aanpassen (tot 2 dgn voor bezorging in mijn regio) en als iets niet leverbaar is, bellen ze je even. Fijne mensen, leuke nieuwsbrief met recepten en lekkere & lokale producten: ik ben fan.

  2. Adriane Kiel says:

    Ik heb twee BIO knoflookbolletjes gekocht in een paars netje. Die zouden “betere keuze ” zijn en met zorg en aandacht worden geproduceerd. Op de achterkant van de label staat: Herkomst China. Ze worden geimporterd door Gourmet BV in Grootebroek, Holland. Ik wist niet dat ze ook Bio-knoflook in China teelden ! of is dat toch niet het geval…..

0

Ik ben echt heel erg benieuwd wat jij er van vindt.

Je eerste beoordeling wordt niet direct geplaatst, dan wil ik even checken of er geen creeps en spammers op de loer liggen. Maar daarna staat elke volgende door jou geschreven beoordeling direct online.