GreenPicnic

Heerlijk! Buiten eten, het liefst ook buiten koken en vooral samen buiten de dag door brengen. GreenPicnic is een webshop waar je terecht kunt voor een duurzaam servies, gemaakt van milieuvriendelijk materiaal zoals bamboe. Bamboe groeit als een dolle en is bovendien heel sterk. Ik ben gek op bamboe serviezen omdat ze er lekker vrolijk en toch ook robuust uitzien, maar vooral ook onwijs licht zijn. Ideaal als je ook kinderen hebt. Dat buiten zijn en buiten eten is natuurlijk eigenlijk maar een extra feelgood vleugje want wij eten ook altijd van onze bamboe borden in de winter als je echt niet buiten op een kleedje wilt zitten picknicken.

Duurzaam servies: herbruikbaar of wegwerp

Naast de fijne bamboe herbruikbare bamboe serviezen vind je bij GreenPicnic ook wegwerp serviezen. Eerlijk gezegd natuurlijk best heel handig voor grotere feesten en partijen waarbij het vaak niet om aan te zien is hoeveel plastic er in de container verdwijnt (of klaar staat voor de afwas). Ik ben ook erg nieuwsgierig naar de ecologische diepvrieszakjes en biologisch afbreekbare vershoudfolie. Beide producten zijn ontzettend handig in de dagelijkse huishouding en dan is het altijd ontzettend fijn als er meer eco alternatieven voor zijn.

Een onderonsje met een zomerse buiteneter

Waar komt jouw motivatie om duurzaam te ondernemen vandaan Marjolein?
Persoonlijk ben ik al mijn hele leven bezig met duurzaamheid en heb een grote liefde voor dieren en de natuur. Dit heb ik van huis uit mee gekregen en is voor mij vanzelfsprekend. Ondernemen zit me in het bloed aangezien mijn ouders en grootouders allebei een winkel in Schoonhoven hebben gehad. Zelf had ik hiervoor een winkel in verlichtingsartikelen.
Met GreenPicnic wil ik nu deze twee eigenschappen combineren door duurzame producten aan te bieden, die vooral ook heel mooi, handig en betaalbaar zijn. Ik wil namelijk graag een bijdrage leveren door mensen te overtuigen van het nut en de noodzaak milieuvriendelijk te kiezen in plaats van bijvoorbeeld plastic. Veel mensen, ook in mijn directe omgeving, denken hier totaal niet over na helaas. Ik hoop hier door een mooi en goed alternatief aan te bieden verandering in te brengen.
Greenpicnic, vanwaar ‘picknick’ als uitgangspunt?
Mijn specialisatie ligt in duurzame/milieuvriendelijke serviezen. Bamboe serviezen die je kunt blijven gebruiken en palmblad en suikerriet wegwerpserviezen voor eenmalig gebruik. Deze producten zijn heel handig voor een picknick, barbecue of ander feestje. Ik vind het vervelend om te zien hoeveel mensen plastic waterflesjes, en bij picknick en barbecue feestjes plastic wegwerpbordjes gebruiken. Dit belandt na eenmalig gebruik op de afvalberg en vergroten ook de afschuwelijke plastic soup. Bij het zoeken naar een geschikte en beschikbare naam voor mijn bedrijf kwam ik daarom na lang zoeken op GreenPicnic.
Wat is er ‘green’ aan de producten die je selecteert voor de shop?
Al onze serviezen zijn gemaakt van natuurlijke materialen en dus 100% biologisch afbreekbaar. De tassen en manden zijn van gerecyclede materialen en/of Fairtrade geproduceerd. Alle verlichtingsartikelen die we verkopen zijn allemaal met zuinige LED, zijn oplaadbaar en/of op Zonnecellen. En onze tafelaankleding is FairTrade of van biologisch katoen.
We zijn wekelijks op zoek naar nieuwe leuke en handige producten die aan onze eisen voor het milieu en eerlijke handel voldoen.
Als jij morgen met Maxima zou gaan picknicken, welke 5 spullen uit de shop zouden dan zeker meegaan?
KeepLeaf koeltasje om ons drinken lekker koel te houden. Hippe bamboe bordjes. Vrolijke bamboe bloemen bekers. Als cadeau voor de prinsesjes leuke serviesset. Dit alles gaat natuurlijk in de leuke Fairtrade Picknickmand
Wat is het meest opvallende product in de shop?
De Bottlelights van SuckUk zijn erg origineel en leuk. Hiermee kun je van een lege fles een leuke lamp maken. Het lampje heeft het model van een flessenstop en kun je opladen met de USB steker die erin zit.
Heb je nog een gouden picknick tip?
Bij ons altijd een groot succes: wraps met gerookte kipfilet. Heel makkelijk om te maken, snel klaar en vooral errug lekker!!!
Je smeert een tortillawrap in met kruidenkaas, legt er wat sla op, hierop de plakjes biologische gerookte kipfilet en giet hier wat chilisaus over. Rol de wrap vervolgens op, doe er wat prikkertjes in en snijd het in reepjes. Je kunt ze ook al van te voren maken en ze in biofolie gewikkeld in de koelkast leggen.

Thank you! Marjolein Verhoef, eigenaar GreenPicnic!

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!


Je weet nu hoe leuk ik GreenPicnic vind. Tot nog toe hebben 3 andere ecomamas een beoordeling geschreven. Heb jij zelf ervaring met ze? Schrijf dan snel zelf een beoordeling en verdien eeuwige roem!

Een beoordeling is pas echt leuk wanneer andere ecomama's er iets aan hebben. Dus schrijf een informatief stukje over jouw ervaring.

  1. nel says:

    Heel veel leuke en milieuvriendelijke dingen,niet alleen voor picnics maar ook als mooi kadootje en bovendien niet duur.

  2. Ed says:

    Ik wou dat iedereen die instelling heeft. Goede site om groene producten te kopen en inderdaad niet duur.

  3. Linda says:

    Ik vind ze er ook gewoon enorm leuk uit zien!

0

Ik ben echt heel erg benieuwd wat jij er van vindt.

Je eerste beoordeling wordt niet direct geplaatst, dan wil ik even checken of er geen creeps en spammers op de loer liggen. Maar daarna staat elke volgende door jou geschreven beoordeling direct online.