Happy Herbi

Vrolijk plantaardig eten, daar staat Happy Herbi voor. Het bedrijf wordt gerund door de kleurrijke Daphne Wessel. En ze heeft een missie! Iedereen moet weten hoe lekker en fijn het is om veganistisch te eten. Om iedereen kennis te laten maken met plantaardig eten haalt Daphne alles uit de kast.

Ten eerste kun je terecht in haar huiskamerrestaurant in Hoorn. Wil je zelf veganistisch leren koken en eens flink de handen uit de mouwen steken? Dan kun je een workshop volgen. Om heel Nederland te veroveren kun je in heel Nederland brunches en diners bijwonen en heb je een feestje? Dan regelt Daphne de catering bij jou thuis. Je ontkomt er gewoon niet aan!

  • Adres huiskamer restaurant: Sonckstraat 15, 1623 JH, Hoorn
  • Telefoonnummer: 06-45770429

Een onderonsje met een bewuste lekkerbek

Voor watvoor eten kun je bij Happy Herbi terecht?
Bij Happy Herbi kun je terecht voor plantaardig en biologisch eten, vrij van e-nummers en op verzoek ook vrij van suiker. Happy Herbi geeft je de mogelijkheid om te genieten zonder schuldgevoel tegenover jezelf, de dieren of het milieu. Denk aan taart, bonbons, raw food, driegangendiners, brunches of borrelhapjes.
Waar zijn jouw idealen ontstaan?
Als ik kind was ik al een enorme dierenliefhebber. Op school werd ik gepest, mijn enige vrienden waren de hondjes van de mensen uit de buurt die ik mocht uitlaten en bovendien mijn verzorgpony’s. Wel werd ik pas op mijn 18e vegetariër. Op mijn 24e kwam ik er naar aanleiding van het boekje skinny Bitch achter dat ik als vegetarër maar half werk verrichtte als het om diervriendelijk en gezond eten gaat. Sindsdien eet ik 100% plantaardig en koop ik ook geen leer en wol meer.
Het milieubewuste zit er van nature ook al in vanuit een soort logica. Ik houd niet van verspilling, waarom meer gebruiken dan nodig is?
Wat vind je zelf de allerlekkerste maaltijd?
Pffoeh, dat is moeilijk te zeggen. Sinds ik plantaardig eet is elke maaltijd een feest. Het eerste wat in me opkomt is mijn recept met Tempeh met prei en aardappeldillepuree. Die maak ik regelmatig, het is ook een makkelijk recept.
Maar zonder lunch met pesto, avocado, tomaat en preikiemen zou ik ook niet willen. Een andere favoriet van me zijn de supergezonde sinaasappelnotenballetjes, rauw en suikervrij. Echt een goddelijke zoete smaak, beetje zoals spijsachtig maar dan nog veel lekkerder.
Heb je ook een leuke anekdote?
Dat ik door plantaardig te gaan eten echt mijn passie heb ontdekt. In maart 2009 werd ik veganist, in april verkocht in mijn eerste taart en sindsdien is het balletje gaan rollen en breiden de activiteiten zich steeds meer uit.
Op welke dagen kunnen we bij jou in het restaurant eten?
Elke dag kun je terecht in mijn huiskamerrestaurant in Hoorn, op afspraak. Vanaf 2 personen kun je reserveren wanneer je maar wilt. Kom je alleen, dan kun je elke eerste vrijdag van de maand bij me terecht, ook op reservering.

Thank you! Daphne Wessel,
veganistisch kok en communicatiemedewerker voor de Nederlandse Vereniging voor Veganisme.!

Een filmpje over Happy Herbi

Dit filmpje is door Daphne zelf gemaakt. Ze heeft zelfs haar eigen YouTube kanaal, daar kun je alle filmpjes bekijken.

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Lees snel verder bij soortgelijke weetjes


Je weet nu hoe leuk ik Happy Herbi vind. Tot nog toe heeft 1 andere ecomama een beoordeling geschreven. Heb jij zelf ervaring met ze? Schrijf dan snel zelf een beoordeling en verdien eeuwige roem!

Een beoordeling is pas echt leuk wanneer andere ecomama's er iets aan hebben. Dus schrijf een informatief stukje over jouw ervaring.

  1. Mirjam says:

    Heb een aantal van de taarten mogen proeven en vind ze erg lekker. Dus zeker een aanrader om eens te proberen!

0

Ik ben echt heel erg benieuwd wat jij er van vindt.

Je eerste beoordeling wordt niet direct geplaatst, dan wil ik even checken of er geen creeps en spammers op de loer liggen. Maar daarna staat elke volgende door jou geschreven beoordeling direct online.