Pompoen voor beebs

Ingrediënten

  • 1 bio pompoen
  • optioneel: kaneel
Type Baby gerecht
Bereidingstijd 20 minuten
Aantal grote mensen 2
Aantal baby’s 1

Annemieke is gek op koken. En op haar zoontje. Vanaf het moment dat haar zoontje bijvoeding krijgt (zes maanden) maakt ze van het eten een ware ontdekkingstocht. De recepten zet ze op haar blog Baby & Dreumes Eetfestijn zodat andere ouders daar inspiratie op kunnen doen. Annemieke bewijst dat door de kinderen het juiste eten voor te zetten zij zelf kunnen leren eten en nog gevarieerd ook!

Bereiding

Pompoen is leuk startvoedsel voor baby’s die 6, 7 of 8 maanden zijn.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Koop een biopompoen en snijd haar in stukken die makkelijk beet te pakken zijn. Je kunt de schil gewoon laten zitten!
  3. Schud om en om met een klein beetje (olijf)olie (tegen het plakken)
  4. Leg de stukken op een bakplaat en laat op 180 graden, gaar worden. Dat duurt ongeveer 20 minuten.
  5. Daarna moet je het nog even laten afkoelen en dan kan je kindje pompoen kluiven.
  6. Klaar!

Je kunt er ook een klein beetje kaneel door schudden, voordat het de oven in gaat voor de grote mensen.

Kun je je niet voorstellen dat zulke jonge kinderen iets anders kunnen eten dan kant-en-klare geprakte potjes maaltijden? Lees dan ook eens het artikel over de Rapley methode (kinderen direct stukken voedsel leren eten) op de site van Ecomama.

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Lees snel verder bij soortgelijke weetjes


Je weet nu hoe leuk ik Pompoen voor beebs vind. Tot nog toe heeft niemand anders een beoordeling geschreven. Heb jij zelf ervaring met ze? Schrijf dan snel zelf een beoordeling en verdien eeuwige roem!

Een beoordeling is pas echt leuk wanneer andere ecomama's er iets aan hebben. Dus schrijf een informatief stukje over jouw ervaring.

0

Ik ben echt heel erg benieuwd wat jij er van vindt.

Je eerste beoordeling wordt niet direct geplaatst, dan wil ik even checken of er geen creeps en spammers op de loer liggen. Maar daarna staat elke volgende door jou geschreven beoordeling direct online.