Streekmolen

Waarom zou je altijd in de supermarkt op zoek gaan naar de beste boodschappen? Je kunt ook kiezen voor een kant-en-klaar boodschappenkrat van de Streekmolen. De streekproducten, die daar in zitten worden met zorg geselecteerd. De meeste producten zijn biologisch geteeld. En ben je bang dat er nieuwe producten in zitten waar je geen raad mee weet in de keuken? Dan kun je op de website recepten vinden. De tijd die je bespaart met bezoekjes aan de bakker, supermarkt en groenteboer kun je nu besteden aan het genieten van koken en lekker eten.

Het verspreidingsgebied is, Amsterdam, Utrecht, Nieuwegein, Amersfoort, Bussum, Hilversum, Naarden, Driebergen, Zeist, Maarsen en Vleuten.

Een onderonsje met de boodschappenboer

Hoe is de Streekmolen ontstaan?
Één jaar geleden zijn wij (David en Malcolm) als jonge vaders een bedrijf gestart om eerlijke producten uit de streek bij mensen thuis te krijgen.
Bijna elke avond koken wij als hobbykoks thuis een gezonde en lekkere maaltijd voor het gezin. We willen graag dat we gezond en bewust eten en hoorden van meerdere mensen dat ze daar mee bezig waren. Toen wij in mei 2012 de stoute schoenen aantrokken en onze eerste 15 kratjes met eerlijke streekproducten in Utrecht aan de man hadden gebracht, merkten we dat we het bij het juiste eind hadden. Inmiddels leveren we streekproducten in Utrecht, Amsterdam, Amersfoort en het Gooi en we zijn nog lang niet klaar met het uitbreiden van ons aanbod en ons bezorggebied.
We leveren elke twee weken een krat vol met eerlijke producten uit de streek bij de mensen thuis af en op onze website maakt Ans van de website kookgenoot.nl bijpassende recepten.
Waar moeten producten van de Streekmolen aan voldoen?
De krat bevat verse, seizoensgebonden producten van eigen bodem. De producten in de Streekmolen krat zijn duurzaam, diervriendelijk en zoveel mogelijk biologisch geteeld en geproduceerd. De inhoud is vaak een combinatie van groenten, fruit, aardappelen, vlees/vis of een vegetarisch ingrediënt, brood en twee extra streekproduct zoals kaas, sap, eieren, jam of honing.
Wij kijken of het verhaal achter de producent klopt, en als dat zo is zorgen wij ervoor dat het in onze krat komt.
Welke verschillende kratten zijn er?
We bieden verschillende kratten aan voor 1, 2 of 4 personen. Daarnaast kun je kiezen voor een 2-persoonsproefkrat. Dan ontvang je eenmalig een kratje voor €25,- (normaal € 29,50) om het uit te proberen.
Welke is het meest populair?
Onder de jonge gezinnen doet de 4-persoonskrat het uiteraard het beste, maar over het algemeen loopt de 2-persoonkrat erg hard.
Wat is de meest populaire inhoud van de streekkrat?
Het heerlijke prijswinnende brood van de Veldkeuken (helaas alleen in regio Utrecht), de biefstukjes van de Lindenhoff, Rijnrund en Eemlandhoeve uiteraard en de boerenkaas van kaasboerderij de Wit en kaasboerderij Doruvael. Dat zijn echte toppers! Onlangs hebben we geëxperimenteerd met toetjes van Henno Hak in combinatie met verse frambozen en aardbeien van onze telers. De reacties logen er niet om; van trotse ouders kregen we mooie foto’s opgestuurd waarop kinderen stonden met besmeurde gezichtjes en lege borden. Daar doe je het voor!

Thank you! Malcolm Burg, mede-oprichter!

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Lees snel verder bij soortgelijke weetjes


Je weet nu hoe leuk ik Streekmolen vind. Tot nog toe heeft niemand anders een beoordeling geschreven. Heb jij zelf ervaring met ze? Schrijf dan snel zelf een beoordeling en verdien eeuwige roem!

Een beoordeling is pas echt leuk wanneer andere ecomama's er iets aan hebben. Dus schrijf een informatief stukje over jouw ervaring.

0

Ik ben echt heel erg benieuwd wat jij er van vindt.

Je eerste beoordeling wordt niet direct geplaatst, dan wil ik even checken of er geen creeps en spammers op de loer liggen. Maar daarna staat elke volgende door jou geschreven beoordeling direct online.