Tableware.bio

Waar is dat feestje? Hier is een feestje! Een feestje voor mensen en natuur. Want als je een feestje geeft was het misschien niet makkelijk om duurzaam in te kopen, maar daar komt nu verandering in. Bij Tableware.bio koop je namelijk milieuvriendelijk wegwerpservies. Dat is niet alleen veel beter voor het milieu, maar ook voor je feestje. Want kijk nou toch eens hoe stijlvol dit eruit ziet! Ook een wegwerpservies kan duurzaam zijn.

De design bordjes en bestek zijn gemaakt van bamboe, suikerriet, palmbladeren en aspenhout.

Een onderonsje met man, die verandering wil brengen!

Hoe kwam je op het idee om deze producten aan te gaan bieden?
De groeiende plastic berg is mij een doorn in het oog. Het is ook onnodig aangezien er voldoende groene alternatieven voor zijn. Ik wilde dus heel graag iets doen met als doel minder plastic waste. Toen ik in Japan tegen het merk WASARA aanliep was ik direct verkocht en binnen een half jaar hadden wij de Europese licentie in handen. Nu produceren we ook zelf met onze Sucadrops en Hampi lijn.
Welk product is het meest populair?
Voor veel mensen is een kinderfeestje een noodzakelijk kwaad. Al die kinderen bij elkaar zijn een stuk drukker dan alleen je eigen kroost. Sowieso vertrouw je ze niet met je mooie porselein maar dat slappe plastic is ook vragen om problemen. Je hebt iets nodig dat er gaaf en stoer uitziet, iets dat stevig is en dat je met een gerust hart zo de groenbak in kunt gooien. O ja, en je wilt ook rust, even helemaal niets.
Welk product kent bijna niemand, maar is toch echt een aanrader?
Chefs’ Freedom is, net als de Sucadrops producten, een eindresultaat van de samenwerking tussen de Nederlandse designer Annelies Hermsen en Tableware.bio. Chefs’ Freedom geeft de chef totale vrijheid in het presenteren van zijn of haar gerecht. Het bord kan aan twee kanten en rondom gebruikt worden. Chefs’ Freedom is gecreëerd in samenwerking met enkele bekende internationale chefs, om perfect aan hun specifieke wensen te voldoen.
Waar moeten de producten aan voldoen?
Tableware.bio produceert en distribueert duurzaam wegwerpservies met een ongeëvenaard design. Alle producten worden gemaakt van 100% natuurlijke materialen wat resulteert in een volledig composteerbaar product met enkel positieve impact op de natuur om ons heen.
De producten moeten dus voldoen aan het zijn van natuurlijke materialen waarbij ze ook nog eens geproduceert zijn met oog voor mens en milieu in het land van productie. Wij gebruiken in ons geval bagasse, ookwel suikerrietpulp genoemd, bamboe, aspen hout en palmblad. Het servies is gemaakt van palmblad en bagasse, het bestek is gemaakt van bamboe en aspen hout. Uiteraard zijn al onze producten getest en goedgekeurd door professionele instanties met betrekking tot de “food contact” eisen en biologische afbreekbaarheid.
Kunnen alle producten bij het gft afval?
Het duurzaam wegwerpservies van Tableware.bio worden gemaakt van 100% natuurlijke materialen, wat resulteert in een volledig composteerbaar product. Daarnaast is er bij de productie rekening gehouden met natuur en milieu door energie en water gebruik te reduceren tot het minimum en hiermee duurzaam om te springen.
In ons productieproces zijn wij constant bezig met de manier waarop wij het wegwerpservies zo duurzaam mogelijk kunnen produceren. Zo zorgen wij bij Tableware.bio dat we exact de juiste hoeveelheid warmte en energie gebruiken die nodig is om ons duurzaam wegwerpservies te produceren, en niet meer. Ook zorgen we voor de juiste hoeveelheid vocht in dit proces. Door dit alles op elkaar af te stemmen en uitsluitend gebruik te maken van natuurlijke, hernieuwbare materialen en toevoegingen zijn wij in staat om volledig composteerbaar duurzaam wegwerpservies te leveren dat ook nog eens voldoet aan alle gezondheidseisen ten aanzien van consumptie en contact met voedsel.
Ons duurzaam wegwerpservies kan dus gewoon in de groenbak worden gegooid waarna het volledig afgebroken wordt door de natuur. De natuurlijke materialen kunnen in het voorjaar weer gebruikt worden als compost voor in de tuin waarna de cirkel weer rond is! Tableware.bio staat voor een positieve impact op de natuur!
Welk product vind je het meest vernieuwend?
De sets zijn de laatste toevoeging aan onze website en super handig voor consumenten en minder ingestoken op bedrijven.
Een kinderfeestje, een picknick in het park, een gezellige barbecue of je eigen verjaardag; het begint allemaal in de keuken. Na uren van noeste arbeid wil je natuurlijk wel dat jouw gasten verbijsterd toekijken wanneer het eten wordt opgediend. Maar hoe ga je dat voor elkaar krijgen? Wat voor tafelgerei past het best bij jouw gerechten? Heb je eigenlijk wel voldoende borden om al die gasten te voorzien? En hoe krijg je al het servies op locatie?
Tableware.bio heeft een passende oplossing voor al deze uitdagingen. Op deze #1 online shop voor wegwerpservies bestel je met het grootste gemak het meest prachtige servies, wat ook nog eens volledig duurzaam is! Geen lelijk, slap, doorbuigend plastic wegwerpservies meer; op Tableware.bio vind je uitsluitend mooi, praktisch en sterk wegwerpservies!
Tableware.bio biedt kant en klare pakketten voor diverse culinaire gelegenheden. Verjaardagen, babyshowers, een picknick in het park of een zorgeloze BBQ; voor elke gelegenheid is er wel een pakket beschikbaar. Daarnaast zijn de producten ook per merk te verkrijgen.
Weet je nog dat je een keer producten uit de shop tegenkwam ‘in het wild’ en je blij verrast was?
Natuurlijk maar dat heb ik nog elke keer hoor. Vooral als ik drie sterren chefs zie werken met onze disposables die wij helemaal zelf hebben ontwikkeld vanaf scratch, vervult me dat wel met trots.

Thank you! Thomas Kascha, Eigenaar!

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!


Je weet nu hoe leuk ik Tableware.bio vind. Tot nog toe heeft niemand anders een beoordeling geschreven. Heb jij zelf ervaring met ze? Schrijf dan snel zelf een beoordeling en verdien eeuwige roem!

Een beoordeling is pas echt leuk wanneer andere ecomama's er iets aan hebben. Dus schrijf een informatief stukje over jouw ervaring.

0

Ik ben echt heel erg benieuwd wat jij er van vindt.

Je eerste beoordeling wordt niet direct geplaatst, dan wil ik even checken of er geen creeps en spammers op de loer liggen. Maar daarna staat elke volgende door jou geschreven beoordeling direct online.