Tefal pan

Potjes en pannetjes. Ik gebruik ze elke dag en veel. Vooral de bakpan wordt intensief gebruikt. ‘s Middags een gebakken eitje en ‘s avonds staat hij ook weer op het vuur. Ik denk aan alle voedingsstoffen en vitamines dus wil ik niet dat het gebruik van een ‘ongezonde’ bakpan roet in het eten gooit. Ik wil er op kunnen vertrouwen dat de anti-aanbaklaag netjes in de pan blijft zitten en niet in mijn eten terecht komt. Want wist je dat anti-aanbaklagen ongezonde stoffen kunnen bevatten?

Tefal pannen bevatten geen PFOA. PFOA is een verontreinigende stof, die gebruikt wordt om anti-aanbaklagen te maken. Tefal heeft wel anti-aanbaklagen in de pan zitten, maar die bevatten dus geen PFOA. Ook bevatten de Tefal pannen geen lood en cadmium. De aluminium Tefal pan is ook nog eens voor 85% recyclebaar. Hiermee gaat Tefal de concurrentie aan met pannen met een keramische laag. Uit allerlei tests, die Tefal heeft laten uitvoeren is gebleken dat de Tefal pannen veel langer meegaan (maar liefst zeven keer langer), dan pannen met een keramische laag.

Door de antikleeflaag van de Tefal pan is er veel minder vet nodig om in te bakken. Volgens de makers van de Tefal pan is er zelfs helemaal geen vet nodig, maar dat kan ik nog niet over mijn hart krijgen.

Mijn Tefal pan test

De Smart Touch pannen hebben een soort rode zachte knop. Die zit precies daar waar je je duim neerzet. Dat is best comfortabel in gebruik. Misschien vind je trouwens zo’n thermospot die de ideale baktemperatuur aangeeft maar overdreven. Sommigen vinden zelfs een anti-aanbaklaag in een pan niet nodig. Nou, kom maar eens bij me eten als ik na een werkdag door het huis vlieg om iedereen aan tafel te krijgen voor een snelle maar gezonde hap. Dan weet je dat het helemaal geen overbodige luxe is! Zo’n fan zijn we namelijk niet van zwarte kaassouflés.

Een goede pan zorgt er voor dat de warmte goed over de hele oppervlakte van de bodem wordt verspreid. Daar herken je een kwalitatief goede pan aan (en dat de bodem niet krom trekt). En ja, inderdaad. Het gehele bakoppervlak wordt gelijkmatig verwarmd.

Schoonmaken kan heel simpel door een doekje door de pan te halen of met een heel klein beetje wasmiddel de pan onder heet water af te spoelen. De Smart Touch pan mag dan wel in de afwasmachine, maar om hem mooi te houden kun je toch beter even met de hand de pan afwassen. De pan bevalt me dus prima.

O, ja en een tip ter bescherming van de anti-aanbaklaag: als je de pan in de kast zet even een theedoek erop leggen.

  • Je kunt de pannen nu ook bestellen bij Bol.
Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Lees snel verder bij soortgelijke weetjes


Je weet nu hoe leuk ik Tefal pan vind. Tot nog toe heeft 1 andere ecomama een beoordeling geschreven. Heb jij zelf ervaring met ze? Schrijf dan snel zelf een beoordeling en verdien eeuwige roem!

Een beoordeling is pas echt leuk wanneer andere ecomama's er iets aan hebben. Dus schrijf een informatief stukje over jouw ervaring.

  1. Jos says:

    Uit allerlei tests die Tefal heeft laten uitvoeren? Dit valt in de categorie “Wij van WC-eend bevelen WC-eend aan”. Ik ben blij voor je dat je zulk een onvoorwaardelijk geloof hebt in Tefal. Ik constateer alleen dat hun anti-aanbaklaag snel beschadigd. En oh ja, aluminiumpannen zijn volgens mij per definitie niet geschikt voor inductiekoken.

0

Ik ben echt heel erg benieuwd wat jij er van vindt.

Je eerste beoordeling wordt niet direct geplaatst, dan wil ik even checken of er geen creeps en spammers op de loer liggen. Maar daarna staat elke volgende door jou geschreven beoordeling direct online.