Buiten slapen in een boomhut

Bouw een boomhut in je tuin. Waarom zou dat alleen voor kinderen zijn? Voor volwassenen is het ook een magische ervaring. Kijk maar eens naar deze voorbeelden.

Buiten slapen is gezond. En door in de natuur te verblijven kom je ook helemaal tot rust. De boomhut hierboven is van een hotel in Portugal. De architecten hebben het zo ontworpen dat het los komt van alle bekende systemen en regels. Het ontwerp kronkelt als het ware als een slang tussen de bomen door.

Een boomhut in jouw tuin

Een boomhut is de droom van elk kind. En deze boomhut van Squirrel Design is misschien heel cliché maar ook mooi en romantisch. Een ladder, een raam om door te kijken als je even weg wilt dromen en een emmertje waarmee je de versgebakken broodjes van je moeder mee naar boven kunt takelen. Als je van plan bent om zelf een boomhut te gaan maken, dan kun je aan de hand van dit voorbeeld alvast zien hoe die eruit moet komen te zien.

zelf een boomhut maken

Foto: Squirrel Design UK

Zijn boomhuizen de toekomst?

Kijk eens naar het ontwerp genaamd the Roost Treehouse van Anthony Gibbons Designs. Zij geloven dat we in de toekomst wellicht allemaal de boom in gaan. Misschien omdat er te weinig plek is op aarde, misschien ook wel omdat we echt dichter bij de natuur willen zijn en de kracht van bomen meer willen omarmen.

zelf boomhut maken

Foto: Future architecture

Slapen in je tuin

De tuin is een heerlijke plek om je te ontspannen. Je kunt wel duizend verschillende tuinontwerpen bedenken. Maar als je een plek hebt waar je even kunt wegdommelen dan is dat wel ultiem genieten. Dat kan in een tuin met erg weinig onderhoud zoals een tuin die volledig bedekt is met natuursteen als een tuin waarin de natuur juist haar gang mag gaan en waar de vogels fluiten en de egels hun nesten bouwen.

Wist je dat in Scandinavische landen baby’s sowieso veel buiten slapen? Zelfs als de ouders geen tuin hebben laten ze de kinderen gewoon op straat slapen in de kinderwagen. Bij lage temperaturen kan dat ook omdat je je kindje warm aan kunt kleden. Als de ouders wel een tuin hebben, dan bouwen ze soms een babyhuisje waar de baby in kan slapen. Dat is natuurlijk nog aangenamer omdat de baby daarmee ook wordt afgeschermd voor invloeden van buitenaf zoals regen en nieuwsgierige huisdieren.

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!


Je weet nu hoe leuk ik Buiten slapen in een boomhut vind. Tot nog toe heeft niemand anders een beoordeling geschreven. Heb jij zelf ervaring met ze? Schrijf dan snel zelf een beoordeling en verdien eeuwige roem!

Een beoordeling is pas echt leuk wanneer andere ecomama's er iets aan hebben. Dus schrijf een informatief stukje over jouw ervaring.

0

Ik ben echt heel erg benieuwd wat jij er van vindt.

Je eerste beoordeling wordt niet direct geplaatst, dan wil ik even checken of er geen creeps en spammers op de loer liggen. Maar daarna staat elke volgende door jou geschreven beoordeling direct online.