Citroen en kruidnagel tegen wespen

Wil je ‘s avonds met een wijntje op het terras zitten, maar hoor je steeds bzzzzz? Snijd dan een citroen doormidden en steek er kruidnagels in, een perfect anti-wespen middel. Wespen houden niet van de geur van kruidnagel. Als je geen citroen in huis hebt kun je ook een stuk of tien kruidnagels op een schoteltje met een beetje water leggen. Maar in een citroen ziet er een stuk gezelliger uit. De geur is eigenlijk zelfs best lekker. Je kunt ook een geurbol maken met een sinaasappel (heel laten) en kruidnagel. Je maakt dan in de schil van de sinaasappel met een prikker kleine gaatjes en steekt daar de kruidnagels in.

Houd wespen weg bij het terras

De terraseigenaren kennen de methode inmiddels ook. Zij zijn de citroen-kruidnagel methode massaal gaan gebruiken nadat de tip in een horecablad werd gepubliceerd. Dat is heel fijn, want ook als je lekker op een terrasje zit te eten of drinken wil je natuurlijk niet steeds luisteren of je gezoen hoort of er een beestje in op je eten zit. Bovendien is het een diervriendelijke methode en lijkt het ook een stuk frisser dan bakken met ranja waar dode wespen in drijven.

Deze tip stond ook al eens in de nieuwsbrief van Ecomama. Wil je ook alle tips als eerste? Abonneer je dan nu de op driewekelijkse nieuwsbrief!

Nog meer tips tegen wespen

Deze anti wespen tip is een van de drie tips, die je terugvindt op ecomama.nl.

tips tegen wespen koffie

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!


Je weet nu hoe leuk ik Citroen en kruidnagel tegen wespen vind. Tot nog toe hebben 9 andere ecomamas een beoordeling geschreven. Heb jij zelf ervaring met ze? Schrijf dan snel zelf een beoordeling en verdien eeuwige roem!

Een beoordeling is pas echt leuk wanneer andere ecomama's er iets aan hebben. Dus schrijf een informatief stukje over jouw ervaring.

 1. Belinda says:

  Inderdaad veel diervriendelijker en smakelijker dan die dode beestjees in de ranja! Stof tot nadenken: voor een schaaltje koud water hoeven – hoe leuk het er dan ook uiziet – geen citroenen geimporteerd te worden. Alle beetjes helpen 😉 Mijn moeder heeft in de wespentijd altijd een busje kruidnagels in haar handtas. Zit ze op een terras – dat het blad (nog) niet gelezen heeft – vraagt ze om een schaaltje water en heeft ze inderdaad geen last van wespen.

 2. Patricia says:

  Thanks voor de tip! Gelijk op mijn boodschappenlijstje geschreven.

 3. hermien says:

  gemalen koffie branden is ook een goed middel tegen wespen

 4. hermien says:

  gemalen koffie branden is ook een goed middel tegen wespn .Uitgetest op de honden school

 5. Ice says:

  Toevallig op zaterdag 8 augustus een heel onderwerp geweest op radio 1 in de ochtend. Hierin werden meerdere dingen besproken over wespen met een professor.

  Volgens deze professor zouden deze middeltjes welke hierboven genoemd worden, geen van allen werken.

  Stuk is waarschijnlijk terug te luisteren op de website van radio 1.

  Enige oplossing volgens de professor, was ergens anders iets aantrekkelijkers neerleggen voor de wespen of ze gewoon hun gang laten gaan en niet storen.

  De middeltjes hierboven zijn allemaal benoemd en aangegeven als niet te helpen, sommige zouden het probleem zelfs groter kunnen maken…

 6. Frank says:

  Heeft die professor een wetenschappelijk experiment gedaan waarin bewezen wordt dat dit niet helpt? Of is het gewoon wetenschappelijk scepticisme en bedoelt hij eigenlijk te zeggen “Ik weet het niet”.
  Beste professor, graag hieronder uw commentaar.

 7. Galina says:

  Ik heb last van wespen gehad op mijn zolder. Geen idee waar ze vandaan kwamen. Toen las ik over citroen en kruidnagel. Een dag later zag ik 3 wespen op de vloer kruipend, ze leken dronken. De kruidnagel heeft een verdovingseffect, maar kun je voorstellen wat het bij deze kleine beestjes doet. Ik zie nu iig geen wesp meer op de zolder.

 8. Annie says:

  Helaas heb ik gemerkt dat dit niet werkt, en een schaaltje azijn met kruidnagels of water met kruidnagels ook niet. Heb meermaals geprobeerd wespen op die manieren te weren maar ze trekken zich er niets van aan.

 9. jacq74 says:

  citroen schijven met kruidnagels in een leuk wijnglas en geen last gehad tijdens de bbq. Prima tip

0

Ik ben echt heel erg benieuwd wat jij er van vindt.

Je eerste beoordeling wordt niet direct geplaatst, dan wil ik even checken of er geen creeps en spammers op de loer liggen. Maar daarna staat elke volgende door jou geschreven beoordeling direct online.