CooZaa

Het was eigenlijk niet eens per se de bedoeling om een webshop te beginnen met zoveel ecovriendelijke producten. Maar omdat Cynthia en Machteld een heel fijne smaak hebben voor mooie designspulletjes voor de kinderkamer en voor kindercadeautjes kwamen ze toch veel eco producten tegen. Want hip design is tegenwoordig gewoon vaak eco en dat vinden wij helemaal top! Zoals bijvoorbeeld de biologisch afbreekbare muurstickers van Made of Sundays. Om verliefd op te worden toch? Direct een kinderkamer helemaal in stijl zonder hysterische kleuren op de muur.

Ook als je cadeautjes of gewoon heel mooie spulletjes voor je kindje zoekt kun je terecht bij CooZaa. Denk bijvoorbeeld eens aan een tas die je open kunt klappen tot een kinderstoeltje voor onderweg, de swaddle doeken of hydrofiel luiers met mooie print van XKKO (70% bamboe en 30% katoen). En er komt vast snel nog veel meer bij.

Een onderonsje met twee onderneemsters met smaak

Vertel! Wie zit er achter CooZaa?
Achter CooZaa zitten wij – Cynthia en Machteld, twee enthousiaste moeders die altijd veel moeite doen om iets origineels te kopen voor onze eigen kinderen, óf als kraamcadeau. Tijdens vakanties zijn we de afgelopen jaren veel leuke dingen tegengekomen, merken die (nog) niet in Nederland verkrijgbaar zijn. Merken en producten waar we meteen verliefd op werden dus konden we niet anders dan de stap te zetten, de stap naar een webshop. We willen laten zien dat er meer is dan dat wat we allemaal kennen. Bij CooZaa vind je opkomende, originele merken, nieuwe designers, internationale ontwerpen, producten die stijl, design en handigheid combineren.
En nu we het er toch over hebben…. waar komt de naam CooZaa vandaan?
Tja, waar komt die eigenlijk vandaan. Om heel eerlijk te zijn….CooZaa is het resultaat van een avond bij elkaar zitten en ‘zomaar’ letters, klanken achter elkaar zetten. En bij CooZaa dachten we alle twee: Ja, dat is ‘m! Klinkt misschien een beetje gek, maar zo is het toch echt gegaan.
Jullie hebben best veel eco merken. Is dat een voorwaarde om in jullie shop terecht te komen?
Veel designers, (inter)nationale merken zijn zeer milieubewust en tijdens onze zoektocht naar nieuwe producten zijn het vaak juist de eco-producten die voldoen aan datgene waar we naar op zoek zijn (stijl, design, handigheid, nieuw). Dus nee, een voorwaarde is het niet, maar laat het nu nét die producten zijn die ons zo aanspreken.
Welk product is de absolute favoriet?
Dat is best een lastige. We zijn starters, maar het lijkt erop dat elk merk een heel eigen publiek veroverd. Ouders met jonge kinderen zijn helemaal weg van Zizzz. De slaapzakken zijn natuurlijk ook fantastisch; gemaakt van streng gecertificeerde biokatoen die echt heel lang mooi blijft (ook na vaak wassen) en gevuld met Zwitserse wol. Ook de knuffels van Maud ‘N’ Lil (trouwens hét perfecte kraamcadeau) en de hydrofieldoeken van XKKO zij bij deze groep erg in trek. En die doeken….. geloof me – een keer geprobeerd en je wilt niets anders meer. Ze zijn zó ontzettend zacht (en worden eigenlijk alleen nog maar zachter door gebruik), zijn stevig, fantastische kwaliteit en verkrijgbaar in leuke print/kleuren.
Ouders met wat oudere kinderen hebben met name interesse in Pure Kids – elke peuter wil toch een eigen bord. En de muurstickers vallen bij deze groep erg in de smaak.
De merken QuarantaSettimane en DiningKids zijn nieuw in ons assortiment. Wij vinden ze fantastisch en hopen dat onze bezoekers die mening delen, maar dat is dus nog even afwachten.
De eco muurstickers van Made of Sundays en Bumoon springen er opvallend uit, helemaal jullie smaak?
Absoluut! Daar word je toch helemaal blij van. De muurstickers van Made of Sundays zijn een leuke toevoeging voor op de kinderkamer. Ze hebben een range biologisch afbreekbare muurstickers, die tevens PVC-vrij, recyclebaar, niet giftig, kindvriendelijk en herpositioneerbaar zijn.
En de milieuvriendelijke muurstickers van Bumoon, hoe fantastisch zijn die! Op deze manier kun je een kamer écht een eigen identiteit geven zonder in de weer te gaan met verf. En wil je na een tijdje toch een andere samenstelling? Geen probleem, je kan de stickers afhalen zonder schade aan de muren of lijnsporen achter te laten. Dus…van de muur afhalen en opnieuw plakken!
Welke producten hebben jullie zelf in huis?
Het servies van Pure Kids is een absolute favoriet, van andere borden/uit andere kommetjes wordt niet meer gegeten. En met als favoriete boek “Daan in de ruimte” kun je je natuurlijk voorstellen welke Bumoon-sticker op de slaapkamer hangt….inderdaad “Space”.

Thank you! Machteld Olislagers, mede-eigenaar!

Een filmpje van de milieuvriendelijke muurstickers van Bumoon

Een filmpje van de eco muurstickers van Made of Sundays

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!


Je weet nu hoe leuk ik CooZaa vind. Tot nog toe heeft niemand anders een beoordeling geschreven. Heb jij zelf ervaring met ze? Schrijf dan snel zelf een beoordeling en verdien eeuwige roem!

Een beoordeling is pas echt leuk wanneer andere ecomama's er iets aan hebben. Dus schrijf een informatief stukje over jouw ervaring.

0

Ik ben echt heel erg benieuwd wat jij er van vindt.

Je eerste beoordeling wordt niet direct geplaatst, dan wil ik even checken of er geen creeps en spammers op de loer liggen. Maar daarna staat elke volgende door jou geschreven beoordeling direct online.