Dipty

Duurzaam wonen is nog nooit zo populair geweest. Hoewel grotere merken ook steeds meer de smaak te pakken krijgen is het nog steeds een uitdaging om woonaccessoires te vinden die echt fairtrade, biologisch of ecologisch geproduceerd zijn. En dan natuurlijk ook nog met stijl. Want hoewel we graag inspiratie op doen bij bloggers en in magazines moet ons huis toch vooral een ‘thuis’ zijn. Helemaal naar onze eigen smaak.

Bij Dipty doen ze niet alleen zelf aan maatschappelijk verantwoord ondernemen, de producten in de shop hebben ook allemaal een duurzaam aspect. Dipty wordt gerund door Michelle en Maarten. Michelle begon eerst met een eigen blog over ‘wonen’. Daar kreeg ze zoveel leuke reacties op dat ze besloot verder te kijken. Nu kan iedereen meegenieten van haar stijl en oog voor mooie producten.

Een onderonsje met een sprankelende mede eigenaresse

Wat was er eerder: de liefde voor het interieur of voor duurzaamheid?
Mijn liefde voor interieur was er eerst maar eigenlijk was die er voornamelijk voor vintage items omdat ze zo’n mooie geleefde look hebben. Ik vind het heerlijk om erover na te denken waar zo’n items daarvoor had gestaan en wat voor een functie het daar had. Ik vind het mooi om ze een nieuw plekje bij ons thuis te geven.
Hoe kwam je op het idee om deze twee te combineren in een shop?
Ik merkte dat ik op mijn blog steeds meer naar duurzame items toe trok. Juist omdat deze bijdragen aan een betere wereld en dat er goed over is nagedacht. Doordat naar mijn mening deze items met hun verhaal aandacht verdienen wilde ik ze deze geven. Ik kreeg hier hele positieve reacties op. Het viel mij op dat er niet echt webshops naar mijn smaak waarbij duurzaamheid echt belangrijk is. Mijn man wilde altijd al een webshop beginnen en mij leek het mooi om zo de blog over te laten gaan in de shop omdat mensen de blog al kende met de duurzame kant. Zo kan ik nog meer bijdragen aan het verhaal en mensen een keuze te geven namelijk dat er ook een duurzaam alternatief is voor interieur items.
Wat wil je graag bereiken met Dipty?
Wij willen dé plek zijn waar mensen gave interieur items kunnen kopen voor ieder interieur. Duurzaamheid staat bij ons op nummer 1. Als mensen aan interieur denken dan willen wij graag dat zij aan Dipty denken en weten dat wat zij kopen ook duurzaam is. Op termijn willen wij naar een eigen producten onder het merk Dipty gaan maken om direct bij de bron te werken aan duurzaamheid en bij te dragen aan al het moois wat daarbij komt kijken.
Welke merken verkopen jullie zoal en waar selecteer je ze op?
Wij verkopen merken waarbij er met respect wordt gehandeld naar mens, dier en/of milieu en niet perse in die volgorde. Voor ons is het belangrijk dat een merk past bij Dipty namelijk fris, stoer eigentijds maar ook duurzaam. Wanneer een merk hieraan voldoet overwegen wij om dit op te nemen in ons assortiment.
Momenteel verkopen wij:
Afro Dutch Paperstone – stoffen vlaggenslingers gemaakt van oude katoenen lakens welke gemaakt worden door vrouwen in Kenia die een eerlijk salaris krijgen voor hun werk
Allerwarmst – diervriendelijke plaids die worden gemaakt van Meriwol. De wol wordt op een diervriendelijke manier verkregen en is mulesing (het wegsnijden van de huid bij het achterwerk) vrij. Diervriendelijk = een dubbel pluspunt!
Eco Deer – een vaas voor aan de muur waarmee je door bloemen of takken erin te doen een soort botanisch gewei maakt. Eco Deer wordt gemaakt van ecologisch hout in een kleine werkplaats in Oekraïne waarbij men een eerlijk salaris krijgt voor hun werk.
Maar ook:
Etairnity Airplans
Fairtrade Original
Imbarro
Kanika
Madat
Only Natural
Original home
Rescued
Skinny La Minx
Stilst
Wat vind je zelf het meest originele product in je shop?
Ik vind het merk Rescued erg leuk. De items worden gemaakt van materialen die door andere weggegooid worden. Denk hierbij aan oude metalen olievaten deksels waar magneet worden van gemaakt worden en oude potten waar zij stoere lampen van maken.

Thank you! Michelle Vreede, mede eigenaar Dipty en verantwoordelijk voor de marketing en contacten met de pers!

Een filmpje van Michelle zelf!

Dit filmpje is door Dipty Wonen zelf gemaakt. Ze hebben zelfs hun eigen Youtube kanaal, daar kun je alle filmpjes bekijken.

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!


Je weet nu hoe leuk ik Dipty vind. Tot nog toe heeft niemand anders een beoordeling geschreven. Heb jij zelf ervaring met ze? Schrijf dan snel zelf een beoordeling en verdien eeuwige roem!

Een beoordeling is pas echt leuk wanneer andere ecomama's er iets aan hebben. Dus schrijf een informatief stukje over jouw ervaring.

0

Ik ben echt heel erg benieuwd wat jij er van vindt.

Je eerste beoordeling wordt niet direct geplaatst, dan wil ik even checken of er geen creeps en spammers op de loer liggen. Maar daarna staat elke volgende door jou geschreven beoordeling direct online.