Duurzaamheid binnen de huizenmarkt

Ben je al klaar om het verhuisbedrijf te bellen maar is je woning nog niet verkocht? Veel huizen staan langer op de huizenmarkt dan nodig is. Dit kan veel te maken hebben met het energielabel en de duurzaamheid van een woning. Onder woningzoekenden is duurzaamheid en het besparen op de energierekening namelijk een hot-topic. Wist je dat woningen met zonnepanelen in 70% van de gevallen potentiële kopers eerder over de streep trekken dan wanneer je geen zonnepanelen hebt?

Belangrijke aandachtspunten

Niet alleen verkopen de woningen sneller met zonnepanelen, maar ook de meerwaarde van de woning zal stijgen. Zonnepanelen gaan namelijk 20 tot 25 jaar mee en helpen flink op de energierekening besparen binnen die tijd. Een huis met zonnepanelen zal dus voor meer verkocht kunnen worden waardoor je investering weer wordt terugverdiend. Duurzaamheid is echter niet alleen een handig trucje die je gebruikt om je huis te verkopen. Ook wanneer je gaat verhuizen naar een nieuwe woning dient hier rekening mee gehouden te worden. Nieuwbouwwoningen zijn meestal al voorzien van een aantal duurzame eigenschappen die milieuvriendelijk zijn en tegelijkertijd helpen te besparen.

Verhuist u echter naar een (veel) oudere woning dan zijn er toch enkele aandachtspunten waar aan gedacht kan worden.

Duurzaamheid bij oudere woningen

Oudere woningen zijn niet altijd voorzien van goede isolatie. Vooral dakisolatie en spouwmuurisolatie helpen veel kosten besparen in de winter. Warmte wordt dan namelijk langer vastgehouden waardoor de CV ketel minder hard hoeft te werken. Ook in de zomer heeft isolatie een positief effect want verrassend genoeg blijft het hierdoor langer koel in huis omdat warmte van buitenaf minder snel de woning in trekt. Is de CV ketel erg verouderd in de woning waar u naar verhuist dan is het ook slim deze te laten vervangen. Moderne CV ketels gaan namelijk zeer efficiënt om met energie waardoor het energieverlies bijna nihil is. Koopt u een zeer oude woning is het ook slim een ontstoppingsbedrijf langs te laten komen om te kijken naar de staat van het gehele afvoersysteem. Omdat deze niet zichtbaar is met het blote oog kan het zijn dat u er na de koop pas achter komt dat deze aan vervanging toe is.

Of het nu gaat om het milieu of het besparen op de energierekening. Duurzaamheid speelt bij het verhuizen een steeds grotere rol in onze besluitvorming. In beide gevallen is die een goede ontwikkeling waar iedereen op vooruit gaat.

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!


Je weet nu hoe leuk ik Duurzaamheid binnen de huizenmarkt vind. Tot nog toe heeft niemand anders een beoordeling geschreven. Heb jij zelf ervaring met ze? Schrijf dan snel zelf een beoordeling en verdien eeuwige roem!

Een beoordeling is pas echt leuk wanneer andere ecomama's er iets aan hebben. Dus schrijf een informatief stukje over jouw ervaring.

0

Ik ben echt heel erg benieuwd wat jij er van vindt.

Je eerste beoordeling wordt niet direct geplaatst, dan wil ik even checken of er geen creeps en spammers op de loer liggen. Maar daarna staat elke volgende door jou geschreven beoordeling direct online.