Energielabeltje opschuiven zónder grote investering: dit kun je doen

Zonnepanelen, spouwisolaties en HR++ ruiten. Hartstikke goed voor de energiezuinigheid van jouw woning, maar voor jou niet te betalen. Maar wat kun je eigenlijk allemaal aan je woning doen als je geen grote investering wilt doen, maar wél energiezuiniger wil wonen. Heel veel! Ben jij klaar voor een weekendje klussen?


Tochtstrips, easy as that!


Lekker basic, maar zéér effectief: tochtstrips gebruiken om kouw buiten te houden! En nu denk je waarschijnlijk aan een tochtstrip onderaan de voordeur, maar wat dacht je van tochtstrips onderaan de deur van de hal naar de woonkamer? Ook die laat kou door, waardoor je in de woonkamer meer moet stoken. Dus: hup naar de bouwmarkt jij!Brievenbusborstel


Ben je dan toch al bij de bouwmarkt? Neem dan ook meteen even een brievenbusborstel mee. Scheelt, net als de tochtstrips, toch weer wat “gewenste kou” die binnenkomt. Scheelt je een klein tientje per jaar aan energie. Dus die borstel heb je zo terugverdiend!


Waterbesparende douchekop

Ook al zo’n eenvoudig verbeterpuntje: een waterbesparende douchekop. Kost je twee tientjes, en scheelt op twee manieren energie. Het bespaart namelijk niet alleen water, maar ook stroom. Als je namelijk minder warm water gebruikt, hoeft er ook minder water opgewarmd te worden. Eenvoudig, simpel maar supereffectief dus, als je je woning energiezuiniger wilt maken zonder moeilijke klussen en grote investeringen!


Van halogeenlampen naar LED-lampen
Verlichting brandt vrijwel iedere dag. In de winter vaker dan in de zomer, maar we kunnen niet zonder licht in huis. En daarom is het belangrijk om energiezuinige verlichting in huis te hebben. Heb jij conventionele lampen als gloeilampen of halogeenlampen? Vervang ze dan door LED-lampen en je gaat misschien al van energielabel D naar C of zelfs B!

Hopelijk helpen bovenstaande tips je om jouw woning energiezuiniger te maken zónder grote investering. Maar vanzelfsprekend is het gemakkelijker om van energielabel D naar C te gaan, dan om van B naar A te gaan. In dat laatste geval ontkom je er misschien niet aan om je muren te isoleren of om zonnepanelen te plaatsen. Voor nu geldt dat één ding zeker is: alle beetjes helpen uiteraard!

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!


Je weet nu hoe leuk ik Energielabeltje opschuiven zónder grote investering: dit kun je doen vind. Tot nog toe heeft niemand anders een beoordeling geschreven. Heb jij zelf ervaring met ze? Schrijf dan snel zelf een beoordeling en verdien eeuwige roem!

Een beoordeling is pas echt leuk wanneer andere ecomama's er iets aan hebben. Dus schrijf een informatief stukje over jouw ervaring.

0

Ik ben echt heel erg benieuwd wat jij er van vindt.

Je eerste beoordeling wordt niet direct geplaatst, dan wil ik even checken of er geen creeps en spammers op de loer liggen. Maar daarna staat elke volgende door jou geschreven beoordeling direct online.