Isolatiekrimpfolie

Het wordt kouder en de verwarming gaat weer aan. Wat iedereen zou moeten hebben is radiatorfolie. In huizen waar nog geen dubbelglas zit kun je nog meer doen om het huis goed te isoleren tegen de kou. Je kunt bijvoorbeeld isolatiekrimpfolie voor de ramen aanbrengen.

De isolatiekrimpfolie wordt aan het raamkozijn bevestigd met dubbelzijdige tape en dus niet op het glas. Zo ontstaat er een extra luchtspouw. De folie trekt strak als je er met een haardroger bij langs gaat.

Isolatiekrimpfolie is te koop voor ongeveer 2,50 euro per vierkante meter. Als je een stuk glas van 6 vierkante meter isoleert met isolatiekrimpfolie, dan kun je je tot wel 60 euro op je jaarrekening besparen. Dat heb je dan snel terugverdiend!

De folie is niet zichtbaar voor het raam. Omdat het gewoon folie is gaat het stuk als je kat er met zijn nagels in gaat hangen en als je zelf veel schoonmaakt kan het ook stuk gaan. Maar het is natuurlijk vooral een makkelijke en goedkope energiebespaarder!

Foto: Centsational Girl

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!


Je weet nu hoe leuk ik Isolatiekrimpfolie vind. Tot nog toe hebben 11 andere ecomamas een beoordeling geschreven. Heb jij zelf ervaring met ze? Schrijf dan snel zelf een beoordeling en verdien eeuwige roem!

Een beoordeling is pas echt leuk wanneer andere ecomama's er iets aan hebben. Dus schrijf een informatief stukje over jouw ervaring.

 1. Anja says:

  Oef.. dat lees ik nu voor het eerst.. en heb net flink wat geld uitgegeven voor dubbel glas… 🙁 Dit had een veel simpeler/goedkopere oplossing geweest…

 2. Ecomama says:

  Hey Anja, ik denk dat je nog meer bespaart als je dubbel glas hebt. Dus op de lange termijn is het denk ik een goede keuze!

 3. Sanne says:

  Waar zou je dat dan kunnen kopen?

 4. Lotte says:

  Thnx voor de tip! Ik woon in een jaren 30 huis met prachtig glas en lood, maar omdat ik dat wil behouden heb ik nog enkel glas aan de voorkant. Hoe moet ik het aanbrengen? Als ik het zo lees gewoon met tape aan de kozijnen maken en dan dus met de haardroger erlangs zodat het “bevestigd” wordt. Zie je het dan niet goed zitten? Ik ren morgen even langs de doe-het-zelf-zaak!

 5. Ecomama says:

  Hey Lotte, met de föhn trekt het folie strak. Ben erg benieuwd of het lukt. Maak je foto’s? 🙂

 6. Ecomama says:

  Hey Sanne, Je kunt het onder andere kopen bij Eco-logisch: http://www.eco-logisch.nl/Fix-o-moll-Venster-isolatiefolie-4601

 7. Rina says:

  Ik ben deze folie onlangs tegengekomen bij onze plaatselijke Aldi. 5m x 1,5m voor 5 euro.

 8. Angelique says:

  Weet iemand waar we de krimpfolie kunnen halen?
  We hebben onlangs 1 pakje gekocht bij aldi of lidl (ben het even kwijt) en hebben het aangebracht bij een glas en lood raam. Dit bevalt erg goed, maar ik ben nu al een half uur aan t googlen en kan niet vinden waar ik het kan halen. Graag hoor ik van jullie waar het te verkrijgen is! BVD

 9. Ecomama says:

  Angelique, je kunt het kopen bij Eco-logisch. Als deze link niet werkt moet je hem misschien even knippen en plakken of in de webshop zoeken naar Venster isolatiefolie. Zo wordt isolatiekrimpfolie ook wel genoemd: http://www.eco-logisch.nl/Fix-o-moll-Venster-isolatiefolie-4601

 10. Ger says:

  Ik zie hierboven niemand die heeft geprobeerd het aan te brengen. Ik had al heel wat plakfolie verwerkt, maar dit is echt wat anders. Na het krimpen bleef ik vouwen zien. De folie is ook niet glashelder. Heb alles weer verwijderd en voel met eigenlijk bekocht. Heeft iemand dit folie al een jaar naar genoegen op de ruit zitten?

 11. Han says:

  Straktrekken van het folie gaat goed, maar het kost eventjes tijd. Je moet de fohn vlak boven het folie houden en vrij warm zijn. Uiteraard moet de beginsituatie niet al te gek zijn en het folie moet zo goed mogelijk zijn opgespannen. Als het misgaat kun je het lostrekken en corrigeren.
  eco-logisch is duur. Vergelijk http://www.ecozo.nl of http://www.debewustewinkel.nl, en misschien ook nog andere.

0

Ik ben echt heel erg benieuwd wat jij er van vindt.

Je eerste beoordeling wordt niet direct geplaatst, dan wil ik even checken of er geen creeps en spammers op de loer liggen. Maar daarna staat elke volgende door jou geschreven beoordeling direct online.