Moestuinboeken top 7

Voor wie wil beginnen met een moestuin zijn er veel boeken te koop. Deze 7 boeken vind ik het meest waardevol als je een duwtje in de rug nodig hebt. Maar vergeet niet, dat het allerbelangrijkste van een moestuin is dat je gewoon begint. Laarzen aan, vingers in de modder en gaan!

De beste moestuinboeken

1. Jelle’s makkelijke moestuin

Jelle ontdekte jaren geleden een gat in de markt: de makkelijke moestuin. Hanteerbare moestuinbakken waar iedereen mee uit de voeten kan.

2. Groenland met Bartel van Riet

Bartel van Riet is wereldberoemd in Vlaanderen. In het boek Groenland krijg je eenvoudige tuintips. Het boek gaat niet alleen maar over de moestuin, maar omdat de tips zo lekker makkelijk zijn is het wel een perfect boek om mee aan de slag te gaan. Ook als je een heel klein tuintje of zelfs alleen een balkon hebt.

3. Puur tuinieren

Je wilt een ecologische moestuin en daarom is het belangrijk dat je precies weet wat biologische oplossingen zijn voor moestuinproblemen. Zoals slakken bijvoorbeeld. Je wilt immers geen slakkengif bij je boontjes strooien en als je ze over het hek gooit komen ze gewoon weer terug.

4. Zelfgeboerd

Een cadeautje voor jezelf. Als je nog geen zin had in een moestuin, dan heb je het wel na het bladeren in het boekje zelfgeboerd. De combinatie met recepten en unieke gewassen maakt het nog leuker om dit boekje te gebruiken bij de start van jouw mini-boerenbedrijf.

5. De moestuin van Mme Zsazsa

Een flink boek, die je het gevoel geeft dat je met vriendinnen thee zit te drinken in de tuin. Ook voor gevorderden heel geschikt omdat er zoveel informatie in staat dat je het ook een moestuin naslagwerk kunt noemen. Dus als je echt heel enthousiast bent kun je met dit boek nog lang vooruit.

6. De zaaiagenda

Als je met meerdere gewassen gaat werken is het fijn om een overzichtelijk boek te hebben waarin staat wanneer je wat kunt zaaien. In deze zaaiagenda staat precies wanneer de gewassen de grond in moeten en wanneer je kunt oogsten.

7. Tuinieren, een basiscursus groene vingers

Een makkelijk boek om mee te starten omdat er van alles wel een beetje in staat. Dit is dus niet een naslagwerk voor je zaden en gewassen, maar helpt je wel om de grond moestuin-klaar te maken en de eerste kroppen sla te gaan oogsten.

Heb je ook tips voor startende moestuinierders? Laat hieronder bij de reacties weten welk moestuinboek echt niet mag ontbreken in hun boekenkast.

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!


Je weet nu hoe leuk ik Moestuinboeken top 7 vind. Tot nog toe heeft niemand anders een beoordeling geschreven. Heb jij zelf ervaring met ze? Schrijf dan snel zelf een beoordeling en verdien eeuwige roem!

Een beoordeling is pas echt leuk wanneer andere ecomama's er iets aan hebben. Dus schrijf een informatief stukje over jouw ervaring.

0

Ik ben echt heel erg benieuwd wat jij er van vindt.

Je eerste beoordeling wordt niet direct geplaatst, dan wil ik even checken of er geen creeps en spammers op de loer liggen. Maar daarna staat elke volgende door jou geschreven beoordeling direct online.