Naturepaintshop

Natuurlijke verf is steeds populairder. En terecht! Er zijn ontzettend veel mogelijkheden en is bovendien veiliger en gezonder. Vaak bestaan deze verfmerken al heel lang, bijvoorbeeld Koopmans, dat al meer dan 130 jaar op de markt is. In Nederland hebben we natuurlijke verf niet altijd de credits gegeven die het verdient, terwijl bijvoorbeeld in Scandinavië natuurlijke verf geroemd wordt om de mooie eigenschappen. Gelukkig worden we in Nederland ook weer een beetje wakker en weten we nu dat natuurlijke verf een heel mooi alternatief is voor de ongezonde en milieu-onvriendelijke verf van de bouwmarkt.

Heb je weleens gehoord van NaturePaint binnenverf? Dat is een verf die je in poedervorm koopt. Thuis kun je dan zelf je verf maken door alleen lauwwarm water toe te voegen en daarna te mixen. Je kunt zoveel maken als je nodig hebt.

En ook voor buiten zijn er prachtige milieuvriendelijke verfmerken.

Een onderonsje met kleurrijke onderneemster

Wat mag er absoluut niet in de verf zitten die jullie verkopen?
Wij willen in onze (web)winkel verven aanbieden die minder of zelfs niet belastend zijn voor het milieu. Te veel chemische bestanddelen en oplosmiddelen mogen er dus absoluut niet in zitten.
Wat zijn de voordelen van natuurlijke verf?
Natuurlijke verf is veilig voor mens, dier en milieu. Het heeft geen vervelende geur en irriteert je luchtwegen en slijmvliezen niet. Je kunt een vertrek dat je hebt geverfd, snel weer inrichten en gebruiken. We verkopen ook verven die zelfs door zwangere vrouwen veilig te gebruiken zijn. Ook erg geschikt voor de baby-en kinderkamer dus. Als moeders vinden we dit zelf ook erg belangrijk.
Heeft het ook nadelen? Verft het misschien minder makkelijk?
Het verft niet minder makkelijk, maar misschien anders dan je gewend bent van traditionele
verven. Van klanten die onze producten op basis van lijnolie gebruiken, horen we juist vaak dat ze het veel makkelijker te gebruiken vinden. Als we het over muurverven hebben, dan kan je als
nadeel noemen dat het niet afschrobbaar is, zoals bij muurverven die minder milieuvriendelijk zijn. Dit is een afweging die je moet maken.
Wat was je eigen eerste ervaring met natuurlijke verf?
Wat betreft de verven voor buiten was dat met Ecoleum van Koopmans Verf, een verf voor ruw hout. Een heerlijk smeuïge verf vol met lijnolie, dat het hout beschermt en impregneert. Je ziet bij het gebruik goed hoe snel het in het hout trekt. De geur is erg aangenaam en je handen veeg je ook gemakkelijk schoon. Voor de buitenbekleding van mijn winkel heb ik de zwarte ecoleum
gebruikt.

zweedse mora klok natuurlijke verf

Wat betreft binnenverf was dit Aqua Mat van Koopmans Verf, een watergedragen bio-based verf. Deze verf gebruik ik graag voor de Zweedse Mora klokken die ik maak. Het smeert gemakkelijk, geeft geen nare geurtjes en irritaties en is vingervetbestendig. Het eindresultaat is een geweldig mooie ouderwetse matte uitstraling.
Welk merk uit jullie collectie is het meest verrassend?
Paint by Nature vind ik een verrassend en uniek merk. Het is een muurverf op basis van mineralen en is volkomen milieuneutraal. De verf is leverbaar in hele mooie natuurlijke kleuren en dekt in 1 keer. Wat ik ook zo leuk vind is, dat ik toen ik ging kennis maken bij deze fabriek zag dat ze alle kleuren nog steeds met de hand mengen.
Hebben jullie alleen een online shop of ook een echte winkel?
Wij hebben een webshop en een landelijke verfwinkel in het Groningse Eenum, waar we alles op voorraad hebben. Naast verf verkopen we ook (kleur)wassen, kwasten en andere verfbenodigdheden.
Heb je nog een leuke decoratie tip?
De leukste decoraties maak je met onze NaturePaint. NaturePaint is een (poeder)verf die 100% natuurlijk is, de bestanddelen zijn klei, talk en natuurlijke pigmenten. De (poeder)verf is verkrijgbaar in verpakkingen van 1 kg en 80 gr en we hebben proefzakjes van 20 gram: voor elk project een passende hoeveelheid. De poeder meng je met lauwwarm water tot precies de hoeveelheid verf die je nodig hebt, de rest bewaar je tot een volgende keer. Met 80 gram is het al mogelijk om een bankje te schilderen, zoals met de kleur ‘Coal’. Met een proefzakje schilder je al een lampenvoet of bloempot in 1 van onze 27 natuurlijke tinten.

Thank you! Monie van Paassen, eigenaar Naturepaintshop!

natuurlijke verf buiten

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!


Je weet nu hoe leuk ik Naturepaintshop vind. Tot nog toe heeft niemand anders een beoordeling geschreven. Heb jij zelf ervaring met ze? Schrijf dan snel zelf een beoordeling en verdien eeuwige roem!

Een beoordeling is pas echt leuk wanneer andere ecomama's er iets aan hebben. Dus schrijf een informatief stukje over jouw ervaring.

0

Ik ben echt heel erg benieuwd wat jij er van vindt.

Je eerste beoordeling wordt niet direct geplaatst, dan wil ik even checken of er geen creeps en spammers op de loer liggen. Maar daarna staat elke volgende door jou geschreven beoordeling direct online.