Stokke Tripp Trapp

Samen eten. Dat maakt Stokke mogelijk vanaf de geboorte van het jongste gezinslid. En samen eten aan tafel is gezellig, leerzaam en gezond. Gezellig omdat je met elkaar de dag door kunt nemen. Leerzaam omdat de kinderen aan tafel kunnen zien hoe eten wordt gemaakt en ‘zien eten doet eten’. Samen eten aan tafel is ook nog eens gezond, want je eet rustiger, zit rechtop en je eet meer.

De Stokke Tripp Trapp is duurzaam omdat het een stoel is die werkelijk een levenlang mee kan. Zowel omdat je hem kunt ombouwen van baby naar kinderstoel, maar daarna ook als volwassene nog jaren kunt zitten op deze Tripp Trapp stoel met strak Scandinavisch design. Waarom zou je dan een kinderstoel van plastic kopen die je binnen een jaar weer weg moet doen? Ik ben echt helemaal weg van dit systeem en design. Mijn white wash Stokke Tripp Trapp mag nog jaren aan mijn keukentafel blijven staan. Nu zit mijn dochter van twee maanden oud vrolijk kirrend bij ons aan tafel in haar Stokke Tripp Trapp kuipje, als ze straks een half jaar is gaat ze er op leren eten (wat zal er nog veel op geknoeid gaan worden) en zelfs als puber kan ze gewoon op haar Stokke Tripp Trapp stoel blijven aanschuiven.

Newborn set op de Stokke Tripp Trapp stoel

Vanaf de eerste dag kan de baby bij je aan tafel zitten in de Stokke Newborn, die je op de Tripp Trapp stoel kan plaatsen. Je hoeft de aandacht dus niet te verdelen tussen de box en de tafel. Ook hoef je geen wipstoeltje op de grond te zetten. Het bakje of kuipje van de Newborn set oogt een beetje als een maxi-cosi en door middel van een driepunts gordeltje zit je baby goed vast.

Baby zitje van de Stokke Tripp Trapp stoel

Het oude model babyzitje met een beugel en leertje is vervangen door een zitje van kunststof met een mooi design. De baby heeft door de rugsteun meer steun in de rug en zit dus iets steviger. Aangezien baby’s in deze fase nog niet zo stabiel zitten geeft de nieuwe babyset meer stabiliteit.

Materialen

De Tripp Trapp stoel van Stokke is gemaakt van gecultiveerd beukenhout. Het zijn gelijmde platen, dat is na natuurlijk hout qua gezondheid de beste keuze. De lak bevat geen schadelijk stoffen, en de formaldehydeafgifte van de lak voldoet aan de E1 norm (ter info, dat betekent dat de vrije formaldehyde mag niet meer zijn dan 8 mg/100 gram droge stof). Stokke heeft hier bewust voor gekozen omdat ze weten dat het kan gebeuren dat kinderen hun tandjes erin zetten.

Het in elkaar zetten van de Stokke Tripp Trapp stoel is trouwens zo gepiept.

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!


Je weet nu hoe leuk ik Stokke Tripp Trapp vind. Tot nog toe heeft niemand anders een beoordeling geschreven. Heb jij zelf ervaring met ze? Schrijf dan snel zelf een beoordeling en verdien eeuwige roem!

Een beoordeling is pas echt leuk wanneer andere ecomama's er iets aan hebben. Dus schrijf een informatief stukje over jouw ervaring.

0

Ik ben echt heel erg benieuwd wat jij er van vindt.

Je eerste beoordeling wordt niet direct geplaatst, dan wil ik even checken of er geen creeps en spammers op de loer liggen. Maar daarna staat elke volgende door jou geschreven beoordeling direct online.