Sustainer Homes

Een huis zonder aansluiting op gas, riolering, water, licht en internet. Een radicaal nieuwe manier van huizen bouwen. Sustainer Homes maakt modulaire woningen op basis van houtskelet bouw. De zonnepanelen voorzien je van elektriciteit en de luchtwarmtepomp zorgt voor een fijne temperatuur.

Je hebt vast al gehoord van de Tiny Homes movement. Mensen gaan massaal klein wonen om minder energie te verbruiken. De huizen van Sustainer Homes passen in die trend al zijn ze niet per definitie klein. Alles draait om de basis van bouwen met duurzame materialen en minder CO2 uitstoot. Sustainer Homes besparen over hun levensduur ruim 90% van de CO2 uitstoot ten opzichte van reguliere bouw.

Je kunt een eigen ontwerp aanleveren, maar kijk vooral ook eens bij de huidige ontwerpen voor ecolodges, een vakantiehuisje of woning. Ze zijn werkelijk prachtig. De uitstraling van het vele hout, veel daglicht en het eenvoudige maar toch stijlvolle interieur. Daar wil je toch zo in?

Een onderonsje met het team dat de bouwwereld op z’n kop zet

Wat is een Sustainer Home?
Een Sustainer Home kan van alles zijn: een woning, een recreatiewoning, een kantoor… we ontwerpen nu zelfs een strandpaviljoen! Ons uitgangspunt is dat bouwen veel duurzamer kan. Daarom passen wij geen staal, beton of baksteen toe in de constructie maar gebruiken wij alleen duurzame, gerecyclede en recyclebare materialen, zoals hout uit Europese bossen. Een Sustainer Home bespaart over zijn gehele levensduur ruim 90% CO2 in vergelijking met een reguliere woning. Sustainer Homes zijn altijd nul-op-de-meter en we kunnen een gebouw zelfs volledig off-grid bouwen!
Is dit ook voor particulieren toegankelijk?
Jazeker, wij ontwerpen en bouwen zowel voor particulieren als zakelijke klanten.
Wat is het meest gehoorde voordeel van deze manier van bouwen?
Een Sustainer Home combineert comfortabel wonen en werken met een zeer duurzame bouwstijl voor een betaalbare prijs.
Wat vind je zelf het mooiste van dit concept?
Het mooist vind ik persoonlijk de toegankelijkheid: duurzaamheid is niet langer een extraatje. Het moet de nieuwe standaard in de bouw worden. Doordat we modulair bouwen kunnen onze klanten gemakkelijk persoonlijke ontwerpen laten realiseren zonder dat het duur wordt!
Ik hoor veel mensen enthousiast zijn, maar zijn er ook al veel mensen echt om?
Ja, de eerste woning is deze zomer gerealiseerd in Limburg. Nu zijn we bezig met ruim 20 ontwerpen voor woningen en kantoren door het hele land.
Op welk project ben je zelf het meest trots?
We zijn pas begin 2016 gestart met het ontwerpen van Sustainer Homes op basis van modulaire houtskeletbouw. Het eerste project ging in slechts vijf maanden van schets naar oplevering. Daar zijn we dus best trots op!

Thank you! Niko Bergsma, Community Manager!

Een filmpje van deze snelle huizenbouwers

Dit filmpje is door Sustainer Homes zelf gemaakt. Ze hebben zelfs hun eigen Youtube kanaal, daar kun je alle filmpjes bekijken.

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!


Je weet nu hoe leuk ik Sustainer Homes vind. Tot nog toe heeft niemand anders een beoordeling geschreven. Heb jij zelf ervaring met ze? Schrijf dan snel zelf een beoordeling en verdien eeuwige roem!

Een beoordeling is pas echt leuk wanneer andere ecomama's er iets aan hebben. Dus schrijf een informatief stukje over jouw ervaring.

0

Ik ben echt heel erg benieuwd wat jij er van vindt.

Je eerste beoordeling wordt niet direct geplaatst, dan wil ik even checken of er geen creeps en spammers op de loer liggen. Maar daarna staat elke volgende door jou geschreven beoordeling direct online.