Thermoshield energiebesparende verf

Hoe werkt energiebesparende verf?

Deze verf voor binnen en buiten bestaat voor de helft uit microscopische keramische bolletjes, die vacuüm gezogen zijn. Zo ontstaat er een groot keramisch vlak met onwijs veel voordelen. In de zomer voelt de ruimte koeler aan doordat de keramische bolletjes vocht opnemen en weer laten verdampen. In de winter wordt door het membraan de warmte in de ruimte beter verdeeld, zoals je ook kunt zien op de afbeelding hieronder. Over de exacte werking kun je heel veel terugvinden op de website van Thermoshield zelf (inclusief allerlei rapporten) en nog makkelijker is om een van de filmpjes onderaan deze pagina te bekijken.

energiebesparende milieuvriendelijke goede verf

Voordelen van deze milieuvriendelijke Thermoshield verf

Er zijn erg veel voordelen aan deze verf. Zoveel zelfs dat we er met gemak een hele waslijst van kunnen maken. De meeste voordelen komen voort uit de werking van de keramische balletjes, die voor het oog niet zichtbaar zijn. Thermoshield is:

 • watergedragen verf
 • energiebesparende verf (gemiddeld zo’n 10%)
 • milieuvriendelijk
 • verf met een lange levensduur, dus duurzaam
 • haarscheurtjes voorkomend
 • brandvertragend
 • akoestiek verbeterend
 • veilig als je allergie hebt
 • verf met anti-schimmel werking
 • vochtregulerend
 • afwasbaar

Ervaring met Thermoshield verf

Om deze verf goed te kunnen laten werken moet je minstens 50% van het schilderbare oppervlak van een ruimte verven met Thermoshield. Tip: doe in elk geval het plafond en één wand, vaak kun je dat met dezelfde wittint doen en daarmee zit je meestal al bijna op 50%.

Ook dien je minstens twee lagen aan te brengen, ook al is voor de dekking in principe één laag al voldoende. De verf ziet er uit als gewone verf en is dan ook in alle kleuren te krijgen. Als je de RAL nummers van een kleur weet, of de NCS of Sikkens nummers kun je die bij het bestellen invoeren. Anders kun je even overleggen en desnoods een kleurstaal opsturen zoals ik heb gedaan. Die kleur wordt dan uitgelezen en nagemaakt.

De verf dekt en hecht goed, maar moet dus wel minstens twee keer aangebracht worden voor een optimale werking. De verf smeert goed uit en er is goed mee te werken met zowel kwast als roller. Het eindresultaat is een mooie halfmatte muur met mooie dekking.

De kosten van Thermoshield

Qua verbruik moet je rekenen op 1 liter voor 3 m2. Daarbij ga je dan al uit van twee lagen. De verf is net zo duur als de trendkleuren van A-merken in de bouwmarkt, maar gebruik vooral ook de kortingscode van ecoweetjes (1604), dat scheelt weer een beetje. Bovendien ga je besparen op je energierekening. Ook is de verf duurzaam doordat haarscheurtjes voorkomen worden en je dus minder snel hoeft over te schilderen. Doordat de verf ook nog eens afwasbaar is zal je minder snel vlekken hebben en blijft de muur langer mooi.

De standaard witte RAL kleuren zijn goedkoper dan een kleur die je laat mengen. Als je dus kiest voor het plafond en een wand kun je meestal al met de standaard wittinten uit de voeten. Hoewel ik de meerprijs van gekleurde verf ook wel mee vind vallen.

Kleuren verf

Zie je in een woonblad een trendkleur waar je helemaal verliefd op wordt? Dan kun je die laten maken in Thermoshield verf. Het is dus niet zo als met andere verfmerken dat je een kleurenwaaier van het merk zelf kunt krijgen. Ook zal je geen magazines vinden met voorbeelden interieurs met een duurzame Thermoshield look. Die creativiteit mag je zelf uit de kast halen, zodra je een kleur hebt gekozen voor jouw interieur kun je met behulp van het RAL, NCS of Sikkens nummer of een kleurstaal de verf bestellen. De service en klantvriendelijkheid van de mannen van Thermoshield is top, dus schroom niet om contact met ze op te nemen.

Een filmpje van deze schilders


welke verf is geschikt voor allergie energiebesparing schimmel vocht en akoestiek thermoshield

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!


Je weet nu hoe leuk ik Thermoshield energiebesparende verf vind. Tot nog toe heeft niemand anders een beoordeling geschreven. Heb jij zelf ervaring met ze? Schrijf dan snel zelf een beoordeling en verdien eeuwige roem!

Een beoordeling is pas echt leuk wanneer andere ecomama's er iets aan hebben. Dus schrijf een informatief stukje over jouw ervaring.

0

Ik ben echt heel erg benieuwd wat jij er van vindt.

Je eerste beoordeling wordt niet direct geplaatst, dan wil ik even checken of er geen creeps en spammers op de loer liggen. Maar daarna staat elke volgende door jou geschreven beoordeling direct online.