5 tips om eco-friendly te wonen

Hoe groen is jouw woning ingericht? We hebben het hier natuurlijk niet over het kleurenpalet dat is uitgekozen, maar juist de bewustwording over onze wereld. Steeds meer aandacht gaat hier naar uit, de wereld verbeteren kan echt bij jezelf beginnen. Milieuvriendelijk leven kan heel goed passen binnen onze woning en inrichting. Eco-friendly inrichten is zeker niet ouderwets en saai. In tegendeel zelfs! Het is super modern en modieus. Om iedereen een handje te helpen zetten wij vast 5 tips op een rij.

Begin met wat je al hebt

Een product dat zijn schoonheid verliest wordt al snel weggegooid. Denk bijvoorbeeld aan een vaas, glazen of andere decoratieve spullen in de woning. Dit is echter niet nodig want door een herpositionering of kleine verandering kan dat product langer mee! Het krijgt namelijk een nieuwe functie en fleurt de kamer op. Potjes en flesjes kun je bijvoorbeeld schilderen of bloemetjes inzetten.

Een nieuwe plek doet ook al wonderen. Kijk ook eens wat er op zolder ligt te verstoffen, misschien ligt daar ook nog wel iets moois.

Maak gebruik van vrienden en familie

Wanneer was het voor jou de laatste keer dat er spullen zijn weggegooid? En heb je misschien wel door wat anderen weggooien? In veel gevallen ontgaat dit onze aandacht. Echter zijn ook deze spullen vaak hartstikke leuk om uit te wisselen. Zo was er eens een vriend die zijn oude koffers wilde weggooien. Hartstikke zonde, dacht ik. Want die kunnen heel goed als decoratie dienen. Door ze eenvoudigweg op elkaar te stapelen en vast te maken werd die decoratie werkelijkheid. Het werd een nachtkastje voor in de slaapkamer. Het is dus duidelijk dat iets wat anderen weg willen gooien een leuke decoratie kunnen zijn in jouw woning. Het kost immers helemaal niets en het resultaat is verbluffend.

Thriftshopping is hip

Leuke vintage spulletjes zijn helemaal in. In alle woonwinkels kun je spullen kopen die er oud of gebruikt uit zien. Maar waarom zou je deze nieuw kopen? De kringloopwinkel in jouw stad heeft waarschijnlijk nog een heleboel pareltjes liggen. De mooiste spullen zijn spullen met een verhaal.

tweedehands kringloop spulletjes inrichten

Koop bewust

Als je nieuwe decoratie aanschaft, doe het dan bewust. Vooral gebruikmaken van duurzame materialen is een echte aanrader. Natuurlijke producten zoals hout of bamboe staan mooi in je huis, maar zijn vaak ook nog eens duurzaam. Check wel even de certificaten. Ook verf kun je tegenwoordig duurzamer verkrijgen. Verf met chemicaliën wordt steeds minder populair. De reden is natuurlijk duidelijk, want deze stoffen zijn niet goed voor het milieu. Voor zwangere vrouwen wordt het ten zeerste afgeraden om hiermee in aanraking te komen. Dit is natuurlijk niet zonder reden! Bij Praxis koop je verf die minder belastend is voor het milieu. Met de juiste aankopen investeer jij in een duurzamere leefomgeving.

Leef energiezuinig

Dit hoeven we waarschijnlijk niet uit te leggen. Door energiezuinig te leven, bespaar je zelf geld, maar bespaar je ook het milieu. Doe je gordijnen eens wat verder open voor meer natuurlijk licht, maar investeer ook in energiezuinige producten. Ook een van de bekende tips: haal ’s avonds al je stekkers uit de stopcontacten. Veiliger, maar ook milieuvriendelijker.

Door het maken van goede keuzes en het kopen van de juiste producten is jouw woning binnen de kortste tijd eco-friendly.

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!


Je weet nu hoe leuk ik 5 tips om eco-friendly te wonen vind. Tot nog toe heeft niemand anders een beoordeling geschreven. Heb jij zelf ervaring met ze? Schrijf dan snel zelf een beoordeling en verdien eeuwige roem!

Een beoordeling is pas echt leuk wanneer andere ecomama's er iets aan hebben. Dus schrijf een informatief stukje over jouw ervaring.

0

Ik ben echt heel erg benieuwd wat jij er van vindt.

Je eerste beoordeling wordt niet direct geplaatst, dan wil ik even checken of er geen creeps en spammers op de loer liggen. Maar daarna staat elke volgende door jou geschreven beoordeling direct online.