Twisted Wood

Wat doe je als snoei en tuinbedrijf hebt en eigenlijk niet kunt aanzien dat er zoveel mooie houtstukken in de houtkachel verdwijnen? Dan maak je van die houtstukken nieuwe en nuttige producten. Dat besloot Karin Edens ook te gaan doen. Door middel van Middeleeuwse hout bewerkingstechnieken en door hout te snijden maakt zij de meest prachtige kunstwerken.

Karin maakt met de hand bankjes voor buiten, houten paddestoelen, tafels, kamerschermen, sieraden, magneten, doosjes, wandelstokken en nog veel meer.

Een onderonsje met een verdraaid handige kunstenaar

Wat maak je zoal van hout?
Binnen en buitenmeubels, ornamenten en houtsnijwerk. Het houtsoort en het formaat bepaald wat ik er mee kan doen. Van guts tot motorzaag zijn mijn gereedschappen, maar middeleeuwse houtbewerkingstechnieken vind ik het leukst om mee te werken (splijten van hout en werken op m’n schaafpaard), het is vooral veel handwerk.. De meeste meubels worden in overleg met de klant gemaakt, ik ben nu ook leuke praktische dingen aan het bedenken die voor webshops geschikt zijn. Natuurlijk ben ik tussendoor ook bezig met nieuwe, leuke dingen te bedenken zoals mijn nieuwe buitentafel ‘Dinner at my Garden Path’ (zie foto bovenaan).
Waar komt het hout vandaan?
Ik gebruik voornamelijk hout uit mijn regio; of het nou van eigen snoeiwerzaamheden is of van boomverzorging of landschapsbeheer of iemands eigen boom die verwerkt moet worden. Het is hout wat anders vaak in de kachel of versnipperaar verdwijnt. Het is wel veel sleepwerk.
Watvoor houtsoort gebruik je het liefst?
Moeilijk te zeggen, iep vind ik het mooiste hout, maar er zijn er zo veel… Eigenlijk gaat het me meer om de mooie vormen die het heeft of de dwarreltjes en bastinsluitsels in de planken. Dat geeft karakter aan het hout en dat probeer ik naar voren te brengen. Ik probeer vaak de boom, en z’n belevenissen, herkenbaar te houden in m’n ontwerpen. Af en toe komen er ander mooie materialen bij zoals vilt, steentjes en papier van planten.
Wat kunnen we zoal doen tijdens een workshop en waar worden die gegeven?
Houtsnijden (met mes). Daar moet je wel wat kracht voor hebben in je handen dus oriënteer ik me op groente en fruit snijden. Dat is pompoen snijden voor gevorderden als het ware. Ook kun je tijdens een workshop basistechnieken voor het zelf maken van een meubel van eigen takken leren. Ik doe het op m’n werkplaats vlak bij Groningen.
Met al dat hout en bijlen aan het werk… jij hebt zeker gigantische spierballen?
Jazeker, dit is veel leuker als de sportschool.

Thank you! Karin Edens, eigenaresse Twisted Wood; natuurlijke meubelmakerij en Snoeibedrijf ‘de Boomgaard’!

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!


Je weet nu hoe leuk ik Twisted Wood vind. Tot nog toe heeft niemand anders een beoordeling geschreven. Heb jij zelf ervaring met ze? Schrijf dan snel zelf een beoordeling en verdien eeuwige roem!

Een beoordeling is pas echt leuk wanneer andere ecomama's er iets aan hebben. Dus schrijf een informatief stukje over jouw ervaring.

0

Ik ben echt heel erg benieuwd wat jij er van vindt.

Je eerste beoordeling wordt niet direct geplaatst, dan wil ik even checken of er geen creeps en spammers op de loer liggen. Maar daarna staat elke volgende door jou geschreven beoordeling direct online.