Veilige sloten voor jouw woning

Veel mensen die in een verouderd huis wonen, hebben nog nooit hun sloten vervangen. Mogelijk is dit ook nog niet nodig, maar de kans is aanwezig dat de sloten behoorlijk verouderd zijn.

Inbrekers zijn gek op deze oude sloten, want het kost hen namelijk niet veel moeite om deze te forceren. Om een inbreker buiten de deur te houden, is het van belang dat uw woning voorzien is van veilige sloten. Deze zijn minder makkelijk te forceren, waardoor de kans op een inbraak een stuk kleiner wordt.

Verschillende soorten sloten

Tegenwoordig zijn er tal van verschillende sloten verkrijgbaar. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om je deur te beveiligen met een insteekslot, een oplegslot, een meerpuntssluiting, een klavierslot of een espagnotlet. Wanneer u geen verstand heeft van de verschillende soorten sloten, is het mogelijk lastig om een keuze te maken. De Slotenmakeraanhuis.nu kan je precies vertellen met welke sloten je jouw woning kunt beveiligen.

Afspraak maken met slotenmaker

Wanneer je niet weet in hoeverre de huidige sloten van de ramen en deuren in jouw woning veilig zijn, kun je een slotenmaker bellen voor een controle. Hij kan bij uw woning langskomen en een inspectie uitvoeren op het gebied van het huidige hang- en sluitwerk. Nadat hij jouw hele huis geïnspecteerd heeft, zal hij zijn bevindingen aan je meedelen. Mogelijk adviseert hij jou om één of meerdere sloten te vervangen. Het is niet aan te raden om het advies van de slotenmaker in de wind te slaan. Wanneer je er niets mee doe, bestaat namelijk de kans dat u vroeg of laat alsnog slachtoffer wordt van een inbraak.

Keurmerk

Om te bepalen in hoeverre jouw woning goed beveiligd is, kunt u ook gebruikmaken van het Politie Keurmerk Veilig Wonen. Deze richtlijnen komen onder meer voort uit de voorwaarden van de Stichting Kwaliteit Gevelbouw (SKG). Deze onafhankelijke instantie test in hoeverre sloten sterk en duurzaam zijn. Op basis van dit onderzoek voorzien zij de sloten die op de markt komen van een bepaalde hoeveelheid sterren. Een slot met één ster is standaard inbraakwerend. Deze sloten zijn niet in staat om zelfstandig inbrekers te weren en moeten in combinatie met andere producten gebruikt worden. Een slot met twee sterren is zwaar inbraakwerend en kan zelfstandig inbrekers weren. Een slot met drie sterren is extra zwaar inbraakwerend. Dit zijn zeer veilige sloten die het binnendringen van een inbreker met minimaal vijf minuten vertragen.

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!


Je weet nu hoe leuk ik Veilige sloten voor jouw woning vind. Tot nog toe heeft niemand anders een beoordeling geschreven. Heb jij zelf ervaring met ze? Schrijf dan snel zelf een beoordeling en verdien eeuwige roem!

Een beoordeling is pas echt leuk wanneer andere ecomama's er iets aan hebben. Dus schrijf een informatief stukje over jouw ervaring.

0

Ik ben echt heel erg benieuwd wat jij er van vindt.

Je eerste beoordeling wordt niet direct geplaatst, dan wil ik even checken of er geen creeps en spammers op de loer liggen. Maar daarna staat elke volgende door jou geschreven beoordeling direct online.