Verlichting in sfeer met LED-strips

De mogelijkheden met LED-strips zijn echt al ongekend! LED-strips zijn eigenlijk lichtslangen die je monteert onder bijvoorbeeld je keukenkastjes of onder je boekenplank. Indirecte sfeerverlichting wordt dat wel genoemd.

Ook ideaal om je huis in rap tempo in kerstsferen te brengen. Want met een druk op de knop pas je de verlichting aan naar bijvoorbeeld wit, rood of groen.

Veel kleur LED

Vaak hebben deze LED-strips ook veel kleurmogelijkheden en zit er een afstandsbediening bij. Dan kun je dus vanaf je bank de hele kamer blauw maken of geel, of paars.

Rondom kerst leven veel mensen zich uit met verlichting. Ook dan zijn alle kleurmogelijkheden natuurlijk fantastische sfeermakers.

Duurzamer: veelvoud aan branduren

In de aanschaf zijn LED-strips best prijzig, net als LED-lampen. Maar daar móet je de branduren wel tegenover zetten (zie berekening). Dan blijkt dat LED-strips en LED-lampen echt veel goedkoper zijn dan spaarlampen, om over gloeilampen nog maar niet te spreken. De sfeer van LED verlichting doet ook niet meer onder ten opzichte van gloeilampen of spaarlampen. Warm licht kan namelijk ook met LED worden gecreëerd.

Internet of Things met LED

Als je helemaal into LED-strips met hue lampen bent biedt deze verlichting je nog meer moois. Denk maar eens aan de mogelijkheden van Philips Hue LED-strips:

– Blauw licht als het begint te regenen. Mocht er een donkere, koude dag met veel regen voorspeld worden, dan past de Hue met deze app de kleur van het licht aan, zodat je precies weet wanneer het gaat regenen.

– Kom thuis en maak een grandioze entree. Op het moment dat je thuis binnen stapt, word je verwelkomd door een magisch veranderend Hue kleurenpalet.

– Of koppel de Hue aan je Instagram account. Als je een nieuwe foto op Instagram plaatst, dan gebruikt de Hue de kleuren van de foto voor de verlichting van jouw ruimte.

Met dank aan Karwei voor deze tip!

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!


Je weet nu hoe leuk ik Verlichting in sfeer met LED-strips vind. Tot nog toe heeft niemand anders een beoordeling geschreven. Heb jij zelf ervaring met ze? Schrijf dan snel zelf een beoordeling en verdien eeuwige roem!

Een beoordeling is pas echt leuk wanneer andere ecomama's er iets aan hebben. Dus schrijf een informatief stukje over jouw ervaring.

0

Ik ben echt heel erg benieuwd wat jij er van vindt.

Je eerste beoordeling wordt niet direct geplaatst, dan wil ik even checken of er geen creeps en spammers op de loer liggen. Maar daarna staat elke volgende door jou geschreven beoordeling direct online.