Verticale tuin maken van een pallet

Zelf heb ik een pallet als hek in de tuin staan. Handig toch? Je hoeft hem alleen maar rechtop te zetten en er eventueel een leuke klimop bij langs laten groeien. Maar je kunt nog veel creatiever zijn met pallets. Zo kun je er ook plantjes in laten groeien. Met een pallet maak je gemakkelijk zelf een verticale tuin.

Heb je helemaal geen balkon of terras waar je een pallet met een verticale tuin neer kunt zetten, dan kun je ook eens overwegen om zelf een raamtuin te maken. En bij gebrek aan pallets kun je ook terugvallen op kant en klare zakken voor een verticale tuin die je in de winkel kunt kopen. Je kunt ook kant en klare bakken kopen bij bijvoorbeeld Waschbaer.

Wat heb je nodig om zelf van een pallet een verticale tuin te maken?

Er is niet veel voor nodig om je pallet om te toveren tot een verticale tuin, een levend kruidenrek of muurtuin.

 • een pallet
 • plastic (landbouwplastic of van afvalzakken)
 • potgrond
 • een nietmachine met veel nietjes
 • plantjes

Stap voor stap een verticale tuin maken

Op deze site van ‘Life on the balcony’ met balkon- en tuininspiratie vond ik eenstap-voor-stap uitleg om een verticale tuin van een pallet te maken. Ik kan er weinig meer aan toevoegen. Volg de plaatjes en jouw moestuin op je balkon is een feit!

Foto: Cheryl’s vertical garden

De webshop Waschbaer heeft een erg leuk wisselend assortiment tuinspullen. Daar doe ik ook veel inspiratie op!

En als je informatie over makkelijke gewassen wilt voor een moestuin is het boek van Jelle, de Makkelijke moestuin een aanrader.

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!


Je weet nu hoe leuk ik Verticale tuin maken van een pallet vind. Tot nog toe heeft 1 andere ecomama een beoordeling geschreven. Heb jij zelf ervaring met ze? Schrijf dan snel zelf een beoordeling en verdien eeuwige roem!

Een beoordeling is pas echt leuk wanneer andere ecomama's er iets aan hebben. Dus schrijf een informatief stukje over jouw ervaring.

 1. Riley says:

  Leuke DIY,
  Mooi artikel ziet er heel goed uit.
  Recentelijk heb ik ook een verticale tuintje op laten hangen.
  Ik heb hem laten zetten door: https://www.groeneluxe.nl/verticale-tuin/

0

Ik ben echt heel erg benieuwd wat jij er van vindt.

Je eerste beoordeling wordt niet direct geplaatst, dan wil ik even checken of er geen creeps en spammers op de loer liggen. Maar daarna staat elke volgende door jou geschreven beoordeling direct online.