Vier reden om géén kunstgras te nemen

Kunstgras is hartstikke upcoming. Omdat de kwaliteit van kunstgras steeds beter wordt, en het verschil met echt gras steeds minder goed zichtbaar is, kiezen meer en meer huishoudens voor een gazon van kunstgras. Toch heeft kunstgras niet alleen maar voordelen volgens ons…

Voordelen van kunstgras

Veel mensen willen een kunstgazon omdat ze dan besparen om tuiniertijd. Kunstgras hoef je immers niet te maaien, bemesten, bekalken en onderhouden. Kunstgras gaat tegenwoordig zonder problemen acht tot tien jaar mee en is daarnaast niet meer van echt te onderscheiden. Het is een uitstekende oplossing voor tuinliefhebbers die geen tijd of zin hebben om in hun tuin bezig te zijn.

De nadelen van kunstgras

Toch heeft een kunstgazon niet alleen maar voordelen. Wat dacht je van…

 • het gras tussen je tenen voelen

Kunstgras is wat hard en stug. Dat zie je er niet aan af, dus is het voor veel mensen geen probleem.

Maar wie in de zomer graag even lekker op het gazon wil luieren, moet wel rekening houden met het gevoel: echt gras voelt lekker zacht en fris aan, aan je tenen. En dat terwijl kunstgras eerder heet wordt tijdens de zomer.

 • de geur van een heerlijk gemaaid gazon

Wie echt van de natuur houdt, houdt ook van de geur van lekker vers gemaaid gras. Ben jij zo iemand? Dan ga je dit absoluut missen als je voor kunstgras kiest.

 • de dieren die je aantrekt met natuurgras

nadelen kunstgras

Veel mensen kun je wel voor de gek houden met kunstgras; ze zullen niet direct zien dat ieder grassprietje uit plastic bestaat. Voor dieren geldt dat niet; die komen nu eenmaal niet op kunstgras af, maar wel op natuurgras. En veel mensen vinden: dat hóórt nu eenmaal bij de tuin…

 • de looks
 • nadelen kunstgras

  Oké, eerlijk is eerlijk: kunstgras lijkt tegenwoordig verdomd echt. Maar net als een kunstkerstboom is kunstgras wel érg perfect. Een natuurlijk gazon heeft nu eenmaal af en toe een dorre plek en een lichtelijk verschil in kleur her en der. Die looks geven juist dat heerlijke tuingevoel!

  Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!


  Je weet nu hoe leuk ik Vier reden om géén kunstgras te nemen vind. Tot nog toe heeft niemand anders een beoordeling geschreven. Heb jij zelf ervaring met ze? Schrijf dan snel zelf een beoordeling en verdien eeuwige roem!

  Een beoordeling is pas echt leuk wanneer andere ecomama's er iets aan hebben. Dus schrijf een informatief stukje over jouw ervaring.

  0

  Ik ben echt heel erg benieuwd wat jij er van vindt.

  Je eerste beoordeling wordt niet direct geplaatst, dan wil ik even checken of er geen creeps en spammers op de loer liggen. Maar daarna staat elke volgende door jou geschreven beoordeling direct online.