Volken de Vlas Vormgeving

Pronkstukjes zijn het. De exclusieve meubels van vormgever Volken de Vlas. Wie zijn tafels van de Kaft-serie van dichtbij bekijkt ontdekt dat het blad is gemaakt van boekenkaften. Dat geeft de tafels een gezellige, warme uitstraling. Bovendien is het een prachtig recycling project waar veel mensen blij van worden. En de Twistables zijn prachtige tafels, die volledig in elkaar gepuzzeld worden. Daar komt geen schroefje bij. Alle onderdelen passen precies.

 • Studio adres (op afspraak), Antillenstraat 2, 9714 JT Groningen
 • Telefoonnummer 085-4010250

  Een onderonsje met een duurzaam denkende doener

  Wie is Volken?
  Mijn naam is Volken de Vlas, geboren in 1975 in Dokkum. Ik ben in 2000 afgestudeerd aan Academie Minerva te Groningen (Autonoom).
  Ik zoek in mijn ontwerpen naar heldere vorm met duurzame, inventieve en logische oplossingen voor gebruik van materiaal en techniek.
  Wat gebruik je zoal voor materialen?
  Gerecyclede boekenkaften, geperst Bamboe, Ecoboard, inlands hout, FSC-houtplaat van europees hout, aluminium.
  Ik hou van natuurlijke en duurzame materialen met goede en specifieke eigenschappen die ik kan inzetten in mijn ontwerpen.
  In de Kaft-serie maak ik gebruik van gerecyclede Boekenkaften die ik verkrijg van partijen boeken die als oud papier worden gerecycled. Voor de tafelbladen uit de Kaft-serie gebruik ik Ecoboard. Ecoboard is een superieure en zeer stabiele plaat gemaakt van geperst landbouwafval.
  De platen worden geperst zonder gebruik te maken van formaldehyde. Het is volledig biologisch afbreekbaar. Geperst Bamboe gebruik ik graag in mijn puzzelbare meubels vanwege de enorme stijfheid en hardheid van het materiaal. Bamboe is daarnaast ontzettend duurzaam en milieuvriendelijk te produceren, groeit ontzettend snel.
  Waar kunnen we de producten bewonderen?
  Iedereen is van harte welkom in mijn atelier in Groningen.
  Daarnaast heb ik regelmatig exposities. Dit najaar (2011) staat mijn werk in Maastricht in het Mecc tijdens Design-day, in Vos-interieur in Groningen tijdens Design-in-Groningen en in Galerie Koopmans in Earnewâld tijdens de winterexpositie.
  Wat is de meest populaire serie?
  De Twistables en de Eetkamertafels uit de Kaft-serie zijn de meest verkochte ontwerpen.
  Wat is jouw ultieme inspiratiebron?
  Een idee krijg je, daarna geef je het vorm. Dus men krijgt iets en daarna geef men het weer. Als een ademhaling, een doorgeven, een prisma dat het spectrum zichtbaar maakt. Geïnspireerd raken betekend hierin voor mij om vanuit het innerlijke waar te nemen en daarmee het uiterlijke vorm te geven.

  Thank you! Volken de Vlas, zelfproducerend ontwerper!

  Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!


Je weet nu hoe leuk ik Volken de Vlas Vormgeving vind. Tot nog toe heeft niemand anders een beoordeling geschreven. Heb jij zelf ervaring met ze? Schrijf dan snel zelf een beoordeling en verdien eeuwige roem!

Een beoordeling is pas echt leuk wanneer andere ecomama's er iets aan hebben. Dus schrijf een informatief stukje over jouw ervaring.

0

Ik ben echt heel erg benieuwd wat jij er van vindt.

Je eerste beoordeling wordt niet direct geplaatst, dan wil ik even checken of er geen creeps en spammers op de loer liggen. Maar daarna staat elke volgende door jou geschreven beoordeling direct online.