De voordelen van een zonneboiler uitgelegd door de loodgieter  Apeldoorn

Een zonneboiler is een technische toepassing waarmee je zonne-energie kunt gebruiken om je woning van warm water te voorzien. Dit warm water kan je vervolgens gebruiken voor de douche, wasmachine en centrale verwarming. In deze tijd dat iedereen bewust om wil gaan met energie en wil bijdragen aan een beter milieu is de groeiende populariteit van zonneboilers een goede ontwikkeling. Steeds meer mensen besluiten om een zonneboiler op hun dak te laten plaatsen. Daarbij geven ook steeds meer gemeentes een subsidie voor het plaatsen van zonneboilers om aan de klimaateisen van Brussel te voldoen. Het is daarom hoog tijd voor een lijst met enkele voordelen van een zonneboiler gedeeld door de loodgieter Apeldoorn van deloodgieterapeldoorn.nl.

Besparen op energiekosten

Laten we meteen het voordeel bespreken waarmee we de meeste mensen over de streep trekken. Door een zonneboiler te plaatsen kan je namelijk met gratis beschikbare zonne-energie het water in huis verwarmen. Hierdoor hoef je minder energie van je energieleverancier af te nemen en dit zorgt voor een flinke besparing op de energiekosten. Deze maandelijkse besparing zorgt er bovendien voor dat je de investering voor de boiler binnen enkele jaren terug kunt verdienen.

Verantwoordelijk voor minder CO2 uitstoot

Naast de besparing op de energiekosten is het voor veel mensen even belangrijk dat zij met het plaatsen van een zonneboiler ook verantwoordelijk zijn voor minder CO2 uitstoot. Door de hoeveelheid gas die bespaard wordt omdat de CV ketel minder werk hoeft te verrichten kan je gigantische besparen op de CO2 die je als huishouden uitstoot. Dit is goed voor het milieu en noodzakelijk om de opwarming van de aarde tegen te gaan.

Meer rendement dan zonnepanelen

Veel mensen verwarren de zonnecollectoren, die op het dak worden geplaatst om een zonneboiler van warm water te voorzien, vaak met zonnepanelen waarmee elektriciteit wordt opgewekt. Deze vergelijking kan je echter niet maken. Met zonnecollectoren wordt zonne-energie in warmte omgezet en dit is een stuk simpeler dan het genereren van elektriciteit uit zonne-energie. Hierdoor haal je met een zonneboiler een veel hoger rendement. De energie wordt namelijk 4 keer meer efficiënt omgezet en daarbij zonnecollectoren zijn ook een stuk goedkoper dan zonnepanelen.

Meer dan helft gratis voorziening warm water

Helaas kan een zonneboiler op dit moment nog niet volledig voorzien in de behoefte voor warm water in een woning. Vooral voor het zeer hete water dat nodig is voor de centrale verwarming in de winter schiet de zonneboiler nog tekort. Men kan echter wel verwachten dat meer dan de helft van de warm water behoefte vervult kan worden door de zonneboiler met gebruik van gratis zonne-energie. Daarbij kan de loodgieter Apeldoorn de zonneboiler prima combineren met je bestaande cv ketel. Op die manier kan de cv ketel bijspringen wanneer de warm water voorziening niet voldoende blijkt te zijn.

Wat kost een zonneboiler?

Er zijn verschillende systemen. Zo kun je voor een klein huishouden kiezen voor een compacte zonneboiler. Maar bij een groter huishouden is een combi zonneboiler beter. Die heeft een inhoud van zo’n 250 liter en verwarmt het tapwater en een deel van het water voor de centrale verwarming. De kosten hangen van jouw persoonlijke situatie af, maar reken op zo’n 2000 tot 4000 euro plus installatiekosten (rond de 1000 euro).

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!


Je weet nu hoe leuk ik De voordelen van een zonneboiler uitgelegd door de loodgieter Apeldoorn vind. Tot nog toe heeft niemand anders een beoordeling geschreven. Heb jij zelf ervaring met ze? Schrijf dan snel zelf een beoordeling en verdien eeuwige roem!

Een beoordeling is pas echt leuk wanneer andere ecomama's er iets aan hebben. Dus schrijf een informatief stukje over jouw ervaring.

0

Ik ben echt heel erg benieuwd wat jij er van vindt.

Je eerste beoordeling wordt niet direct geplaatst, dan wil ik even checken of er geen creeps en spammers op de loer liggen. Maar daarna staat elke volgende door jou geschreven beoordeling direct online.