Woelvork van Ducoterre

Ecologisch en rugvriendelijk moestuinieren met de woelvork van Ducoterre. Werk je met plezier in je moestuin en doe je dat ook graag ecologisch verantwoord? Ga dan aan de slag met de woelvork van Ducoterre. Dit tuingereedschap is ontworpen voor de (moes)tuinier die aandacht heeft voor de natuurlijke vruchtbaarheid van de grond en het bodemleven niet wil verstoren.

Spitten is niet nodig, gebruik de woelvork!

Op en onder de grond bevinden zich duizenden microscopisch kleine organismen die allemaal een functie hebben. Wanneer je de grond met een traditionele spitvork omspit, zet je dat bodemleven letterlijk en figuurlijk op z’n kop en breng je trouwens ook veel CO2 in de lucht. Binnen de duurzame akkerbouw zijn veel telers er inmiddels wel achter: spitten, of ploegen in hun geval, is niet nodig! In de vrije natuur gebeurt dat ook niet en toch groeit alles. Het is wel nodig om de bodem te beluchten. In de natuur zorgen wortels van struiken en bomen daarvoor.

Duurzame akkerbouwers beluchten de bodem door hun grond alleen oppervlakkig te bewerken. In jouw moestuin werk je op dezelfde manier met de woelvork van Ducoterre. Die maakt de bodem goed los, maar laat het bodemleven in stand.

Ergonomisch ontwerp

Het Franse Ducoterre is in eigen land al een tijd succesvol met de woelvork. Gebruikers zijn niet alleen enthousiast over het ecologische principe, maar ook over het gebruiksgemak. Dankzij het ergonomische ontwerp kun je tijdens de grondbewerking steeds rechtop blijven staan en
wordt je rug dus niet belast. De sterk gebogen tanden van de vork zorgen voor een groot hefboomeffect, waardoor zelfs de grootste kluiten zonder veel inspanning goed verkruimelen. Je kunt de vork ook gebruiken om te wieden, compost in te werken, struiken te ontwortelen, pootgaten te maken etc.

De vork heeft twee grepen en is verkrijgbaar met drie, vier, vijf of zeven tanden. Hoe zwaarder de grond, hoe minder tanden.

Woelvork kopen

Op de Nederlandstalige versie van de website van Ducoterre vind je een uitgebreide demo, gedetailleerde gebruiksinformatie en bestel je de vork online vanaf € 89,– exclusief verzendkosten. Stel je vragen gerust via het emailadres onder de contactgegevens. Je krijgt antwoord in het Nederlands.

Een filmpje van de moestuinierders met rechte rug

woelvork gebogen tanden hoe ziet een woelvork eruit?

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!


Je weet nu hoe leuk ik Woelvork van Ducoterre vind. Tot nog toe heeft niemand anders een beoordeling geschreven. Heb jij zelf ervaring met ze? Schrijf dan snel zelf een beoordeling en verdien eeuwige roem!

Een beoordeling is pas echt leuk wanneer andere ecomama's er iets aan hebben. Dus schrijf een informatief stukje over jouw ervaring.

0

Ik ben echt heel erg benieuwd wat jij er van vindt.

Je eerste beoordeling wordt niet direct geplaatst, dan wil ik even checken of er geen creeps en spammers op de loer liggen. Maar daarna staat elke volgende door jou geschreven beoordeling direct online.