Bannou

Je kunt natuurlijk de laatste mode trends volgen, maar uiteindelijk gaat het om kleding die je goed staat; waarbij jouw figuur het mooiste uitkomt, wat lekker zit en waar je je goed in voelt. Het voordeel van die kleding is bovendien dat het niet uit de mode raakt waardoor je het veel langer kunt dragen.

De vintage kledingstijl van Bannou is vrouwelijk, stijlvol en de kleding is bovendien van hoge kwaliteit. Bij alle kledingstukken staat een plaatje van een piramide. Als de pijl naar de toplaag wijst heb je een van de duurzaamste jurken, rokken of broeken te pakken. Daarmee is Bannou helder over hoe duurzaam de kleding is.

Alle kleding wordt gemaakt in Roemenië. Hoe de vrouwen daar de kledingstukken naaien zie je in het filmpje onderaan. Toen ik de doos openmaakte met viel het me direct op: dit is niet alleen met zorg gemaakt, de stoffen zijn ook van een zware kwaliteit. Bij het aandoen van de jurk ga je onbewust al helemaal rechtop staan en voel je gewoon dat je er goed uitziet.

Een onderonsje met een mode ontwerpster Audrey Hepburn style anno nu

Waar komt jouw specifieke stijl vandaan?
Mijn lievelingstijdperken zijn de 60’s en de 70’s. Toen ik 13 was, kwam ik in Alkmaar terecht in een vintage winkeltje en kocht een roze leren 70’s jasje. Ik begon met verzamelen van collectors items van Biba en het Amsterdamse merk ‘Lievertje’. Mijn moeder is getrouwd in een jurk van dat merk, die jurk draag ik nog wel eens! Sinds ik bij I Love Vintage werk heb ik kennis gemaakt met de jaren ’20, ’30, ’40 en ’50. Wat een vrouwelijkheid, zo mooi!
Ik haal inspiratie uit oude films, foto’s die we hebben verzameld op markten. Ik heb thuis stapels en stapels oude tijdschriften, boeken. Maar de allereerste inspiratie voor een collectie haal ik vaak buiten de modewereld. Mijn persoonlijke collectie collectors items is door de jaren heen zo gegroeid, een zee aan inspiratie! En ook de bekende iconen uit de modegeschiedenis, Audrey Hepburn, het beroemde model DoViMa. Maar ook godinnen uit de oudheid, epische verhalen, zoals die van Noorse Godin Frigga. Of persoonlijkheden die veel hebben betekent voor de rechten van de vrouw, zoals Simone de Beauvoir.
De kleding wordt gemaakt in Roemenië, heb je zelf ook contact met de makers?
Jazeker, heel regelmatig staan we in contact met het atelier. Voordat we het hebben uitgekozen zijn we er langs geweest om kennis te maken. Het is gevestigd in een oud schoolgebouw en op onze website kun je ook filmpjes zien van de dames die daar aan het werk zijn.
Wat gaaf dat er zoveel duurzame producten zijn, wat weerhoudt je nog van 100% duurzaam worden?
Voordat je iets 100% duurzaam kunt noemen moet je echt elke schakel onder controle hebben, niet alleen het materiaal, maar ook hoe wordt het gemaakt en door wie. Dat kost tijd. Denk aan essentiële details van kleding zoals ritsen, knopen en naaigaren. Daarom hebben we onze Sustainability Pyramid, zodat we in onze weg naar 100% duurzaamheid in ieder geval eerlijk kunnen zijn over het product. We zijn trots dat we nu bijvoorbeeld sinds kort werken met duurzame knopen gemaakt van Corozo noot van de Corozo palmboom uit Zuid-Amerika, een natuurlijk materiaal en alternatief voor plastic.
Als de middelen onbeperkt waren, wat zou Bannou dan nog voor ons in petto hebben?
We zouden 100% duurzaam zijn! En ik zou meer kunnen reizen om duurzame stoffen en materialen te sourcen.
Welk item is je eigen favoriet?
De Ice cream dress (zie foto), deze is ook naar mij vernoemd (mijn familie noemt me IJs). Het is geïnspireerd door een mint groen linnen jurkje dat van mijn oma is geweest in de jaren 40. Ik heb architectonische vormgeving gestudeerd en hou erg van de Bauhaus stijl. Dit jurkje past wel in deze stijl: met de rits aan de voorkant en de steekzakken is het erg functioneel en heeft een duidelijke lijn.
Heb je nog een gouden fair fashion stijl tip voor ons?
Vind je eigen stijl zodat je je altijd fijn voelt in wat je draagt. Volg nooit trends, maar volg je vrouwelijke vormen, en er wees er trots op! Zelfvertrouwen kost niets en staat het mooist. En investeer in goede kwaliteit. Zo heb je minder stukken nodig in je kast, wat weer duurzamer is.

Thank you! Aisha Fouad, Ontwerper Bannou en creatief manager van I Love Vintage!

Een filmpje van de Roemeense naaisters

Dit filmpje is door Bannou zelf gemaakt. Ze hebben zelfs hun eigen Vimeo kanaal, daar kun je alle filmpjes bekijken.

bannou-jurken

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Lees snel verder bij soortgelijke weetjes


Je weet nu hoe leuk ik Bannou vind. Tot nog toe hebben 2 andere ecomamas een beoordeling geschreven. Heb jij zelf ervaring met ze? Schrijf dan snel zelf een beoordeling en verdien eeuwige roem!

Een beoordeling is pas echt leuk wanneer andere ecomama's er iets aan hebben. Dus schrijf een informatief stukje over jouw ervaring.

  1. birgit says:

    prachtige kleding voor superslanke meisjes.

  2. Ecomama says:

    Hi! Dankjewel voor je reactie! Misschien is het leuk voor je om te weten dat het jaren 40 en 50 silhouette met verhoogde taille juist heel geschikt voor vrouwelijke rondingen: L en XL zijn niet voor niets onze best verkopende maatjes :). We bieden de kleding dan ook aan tot en met maat 2XL. En onze Joan rok gaat zelfs tot maat 3XL. Het is juist onze missie om voor elke vrouw een jurk te ontwerpen. Zo hebben we ook jurken ontworpen speciaal voor de langere vrouw, zoals de Bernita en Shift jurk. En onze LBD is bijvoorbeeld juist weer geschikt voor de wat kleinere dames. Hopelijk kom je een keertje bij ons passen, onze stylistes geven graag persoonlijk advies! Liefs, Aisha van Bannou

    Aisha Fouad

1

Ik ben echt heel erg benieuwd wat jij er van vindt.

Je eerste beoordeling wordt niet direct geplaatst, dan wil ik even checken of er geen creeps en spammers op de loer liggen. Maar daarna staat elke volgende door jou geschreven beoordeling direct online.