DaJia Bamboekleding

Mocht je nog nooit bamboekleding geprobeerd hebben, doe dat dan snel! Het is niet voor niets dat zoveel mensen lyrisch zijn over bamboe als materiaal voor kleding. Het materiaal voelt heel soepel en zacht aan. Het is licht, aangenaam koel en heeft een mooie pasvorm.

Bij DaJia vind je een collectie mooie basics van bamboe voor mannen en vrouwen. Daarnaast hebben ze ook nog een selectie mode en yoga kleding, want juist in kleding van bamboe kun je je erg goed vrij bewegen.

Heb je vragen over de producten? Schroom dan niet om ze te stellen, want kennis over de kleding hebben ze ook zeker in huis.

Een onderonsje met een bamboe expert

Weet je nog wat het eerste kledingstuk van bamboe was dat je ontdekte?
Dat moet ergens in 2005 of 2006 zijn geweest in het stadje Simao, in Zuidwest China. Het stadje waar ik van 1998 tot 2001 heb gewoond en gewerkt. Daarna kwam ik nog regelmatig voor mijn werk in Zuid-West China. En in dat jaar bracht een Chinese vriendin van me mij naar een winkeltje waar ze alleen bamboe kleding hadden. Eerst was het alleen baby kleding, maar in de jaren daarna zag ik de collectie uitbreiden naar basics, T-Shirts, nachtkleding. Toen ik het voor de eerste keer voelde was ik meteen verkocht! Zo heerlijk zacht en mooi materiaal. In Nederland zag je het toen nog helemaal niet. Dus dacht ik: daar ga ik verandering in brengen!
Voor watvoor kledingstukken is bamboe het meest geschikte materiaal?
Heel veel: onderkleding en ondergoed, basics/ T-Shirts, nachtkleding, sport-/yogakleding, en zeker ook fashion. Het is mooie soepel vallende stof die heerlijk zacht op de huid zit en veel beter ademt dan katoen. Ook een verademing voor mensen met een allergische of gevoelige huid. Prima geschikt voor mooie jurkjes, tops en rokken. Dus waarom jezelf daar niet ook dagelijks mee verwennen? Onze slogan is niet voor niks: Bamboekleding: dat wil je niet meer uittrekken!
Wat onderscheidt DaJia van andere bamboe kledingwinkels?
De collectie: naast basics hebben we bamboe mode. Mooie mode van bamboe met een goede pasvorm en van goede kwaliteit is nog nauwelijks te krijgen terwijl er steeds meer vraag is naar mooie, comfortabele en duurzame fashion. Daarom zijn we ons eigen label hierin begonnen. Andere bamboe winkels bieden alleen basics aan, en ook weinig / geen keuze voor vrouwen (die mooie maar ook comfortabele kleding willen).
Ook de kwaliteit van onze bamboe kleding is beter, we hebben een hoger bamboe gehalte dan de andere aanbieders. De bamboe kleding onder ons eigen label heeft maar liefst 95% bamboe, en ook de meeste bamboe heren T-Shirts in onze collectie hebben 92% bamboe. Hoe hoger het bamboe gehalte, hoe meer profijt je hebt van de fantastische eigenschappen van deze duurzame grondstof. Bovendien verschilt de kwaliteit van diverse bamboe stoffen / – aanbieders aanzienlijk. Het maakt echt uit hoe en waar het gemaakt is. Voor mijn eigen label hebben ik gekozen voor de grootste kwaliteit; onze stoffen zijn zwaarder (240 gsm) en gaan lang mee. Het wordt gemaakt in een kleine fabriek in Portugal, het land met de meest ervaring en expertise in het naaien van soepele zachte (bamboe) viscose stoffen.
We onderscheiden ons ook in authenticiteit. Ik heb een achtergrond in biologie (internationale natuurbescherming) en altijd gewerkt met boeren in ontwikkelingslanden. Werken aan een betere wereld, aan duurzaamheid en inkomstenverhoging van lokale boeren is de rode draad in mijn carrière. Zes jaar geleden heb ik besloten mijn ‘missie’ hier in Europa voort te zetten. Wat kunnen we hier doen om de wereld een stukje beter te maken? Deze passie heb ik weerspiegeld in de naam van de webwinkel: DaJia (spreek uit: daa-dja) is Chinees voor ‘iedereen’, en letterlijk: ‘grote familie’. Met deze naam wil ik uitdragen dat we steeds meer met elkaar verbonden zijn in deze wereld, mede dankzij internet, en dat iedereen verantwoordelijkheid kan nemen voor een eerlijke en duurzame wereld. Ook in de keuze van je kleding!
Voor mij is duurzaamheid en eerlijkheid dan ook geen buzz word of trend, maar iets waar ik altijd al mee bezig ben geweest en waar ik ook andere enthousiast over wil maken.
Bovendien geven onze klanten aan dat ze onze service uniek vinden. We geven net dat beetje extra aandacht aan de klant. De bestellingen worden mooi ingepakt, er zit een handgeschreven persoonlijk briefje bij, en een Chinese spreuk ter inspiratie. Die persoonlijke aandacht wordt zeer op prijs gesteld.
Wat zou echt iedereen moeten weten over bamboe?
Dat bamboe kleding de mode van de toekomst is! Het is duurzaam en eerlijk, maar het draagt écht veel lekkerder dan andere duurzame kleding. Het ademt veel beter, zit zacht op de huid, gaat zweetgeur tegen (dus je hoeft het minder vaak te wassen), verkoelt in de zomer en verwarmt in de winter, houdt bijna alle UV straling tegen (bij katoen is dat slechts 75%). En.. je hoeft het niet te strijken, ook fijn!
En natuurlijk dat bamboe de meest duurzame grondstof is. Het groeit overal en snel, na de kap groeit het gewoon weer door, het heeft geen water nodig, geen pesticiden. En het is ook nog goed voor het klimaat en de bodem.
De voordelen zijn eigenlijk te veel om op te noemen, daarom heb ik de voordelen van bamboe op een rij gezet in onze webshop.
Hangt jouw kledingkast alleen maar vol met bamboe kleding?
Nou, bijna wel ja! Nu ik het een paar jaar draag merk ik echt verschil als ik weer eens iets van katoen (laat staan polyester..) aantrek; het zit me gewoon niet meer lekker! Ook heb ik laatst al mijn katoenen sokken de deur uit gedaan, want echt – bamboe sokken zitten zo veel lekkerder! En je kan ze gerust een paar dagen aan voordat ze in de was moeten.

Thank you! Jeannette van Rijsoort, oprichter en eigenaar!

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Lees snel verder bij soortgelijke weetjes


Je weet nu hoe leuk ik DaJia Bamboekleding vind. Tot nog toe heeft niemand anders een beoordeling geschreven. Heb jij zelf ervaring met ze? Schrijf dan snel zelf een beoordeling en verdien eeuwige roem!

Een beoordeling is pas echt leuk wanneer andere ecomama's er iets aan hebben. Dus schrijf een informatief stukje over jouw ervaring.

0

Ik ben echt heel erg benieuwd wat jij er van vindt.

Je eerste beoordeling wordt niet direct geplaatst, dan wil ik even checken of er geen creeps en spammers op de loer liggen. Maar daarna staat elke volgende door jou geschreven beoordeling direct online.