Duurzaamsport

Juist als je kiest voor een buitensport zie je wat er gebeurt met de natuur als er zwerfafval rondslingert. Duurzame sportkleding, die verantwoord wordt geproduceerd is dus hartstikke logisch.

Wie probeert om altijd verantwoord te shoppen heeft waarschijnlijk al ontdekt dat er twee dingen moeilijk te vinden zijn: eco schoenen en duurzame sportkleding. Eco schoenen vind je steeds makkelijker maar het zoeken naar sportkleding kan weleens de moeilijkste klus zijn. Jan en Saskia startten Duurzaamsport.

Zij promoten duurzame sportkleding en ontdekten ook al snel dat als je de lat hoog legt je niet veel zal vinden. Daarom steken ze zelfs de handen uit de mouwen om zelf kleding en accessoires zoals handschoenen op de markt te brengen. Dat doen ze niet alleen door te kijken naar de gebruikte materialen, maar ook naar andere factoren die impact hebben op het milieu zoals transport.

Een onderonsje met een sportman

Duurzame sportproducten, dat is een gat in de markt toch?
Daar ligt onze focus niet. Wij willen mensen laten zien en beleven dat het anders kan en anders moet richting een duurzame samenleving.
Welke sporten zijn goed vertegenwoordigd op het gebied van duurzame sportkleding?
In kleinere sporten waarbij beleving centraal staat zijn er goede ontwikkelingen. Zoals Bleed clothing bij Skate & Surf. Wij zelf doen veel ontwikkeling in duursporten zoals wielrennen en hardlopen.
Waar moet een product aan voldoen om bij jullie in de shop te komen?
Producten moeten uiteraard duurzamer zijn dan er gemiddeld aangeboden wordt maar minstens zo belangrijk wie deze producten produceren.
Bedrijven die gestart zijn met als basis iets te willen doen voor een betere wereld hebben onze absolute voorkeur of bedrijven die de gehele omslag richting duurzame en milieuvriendelijke bedrijfsvoering gemaakt hebben.
Welke merken zijn het meest populair?
Biehler sportswear voor de kleding en Chicobag voor de tassen.
Van welk product ben je zelf het meest fan?
Het GreenLine wielershirt van Biehler is behalve met een eerlijke productie gemaakt van gerecyclede PET flessen ook uiterst functioneel en top van kwaliteit.
Welke producten zou je dolgraag in een duurzamere variant nog toevoegen aan de site?
Wij ontwikkelen zelf nieuw producten (hergebruik afval) onder de noemer Eerlijk Vakwerk om het steeds duurzamer te maken.
het Kan en het Moet!

Thank you! Jan Wullink, inspirator!

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Lees snel verder bij soortgelijke weetjes


Je weet nu hoe leuk ik Duurzaamsport vind. Tot nog toe heeft niemand anders een beoordeling geschreven. Heb jij zelf ervaring met ze? Schrijf dan snel zelf een beoordeling en verdien eeuwige roem!

Een beoordeling is pas echt leuk wanneer andere ecomama's er iets aan hebben. Dus schrijf een informatief stukje over jouw ervaring.

0

Ik ben echt heel erg benieuwd wat jij er van vindt.

Je eerste beoordeling wordt niet direct geplaatst, dan wil ik even checken of er geen creeps en spammers op de loer liggen. Maar daarna staat elke volgende door jou geschreven beoordeling direct online.